Породување во Државна или Чаир?

Discussion in 'Бременост' started by flowergarden, Feb 20, 2012.

1. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Членката што ја цитирав имаше пишано што ќе ви се посети?. На неа и одговорив дека некој едноставно сака посета и затоа прашува. Понатака не навлагам, кој сака нека си земе апартман убаво рекоа сите. И кажав дека и јас не се согласувам да влагаат други ако внатре има повеќе жено. Моето мислење се однесуваше конкретно на тоа "што ќе ви се посети ". Како некој да ми рече мене што ќе ти е маж ти на пораѓај. Сакам да биде присутен, мој избор. Пак ќе кажам, за другото се согласувам

blackdeath likes this.
  2. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Пишав нека си земе апартман ако сака посети, не сакам било кој да ми влага и да ме гледа, ја не знам како не им е онака глупаво на маживе шо сакаат у соба со 6 породени жени да влезат? Замисли сите 6 жени, да можат да ги донесаѕ мажите у соба, лудило. 12 возрасни у соба, абе бог да чува шо да кажам друго.

Anyshka likes this.
  3. Elly989

Elly989 Истакнат член

Не мора одма со осудување, вреѓање и грубост. Полека малце. Многу прашуваат бидејќи немаат искуство, се плашат, се им е ново, не знаат што да очекуваат, сакаат да се припремат колку толки. И ако некоја прашала дали има посети можеби прашала баш бидејќи не сака да се мотаат луѓе во соба, а не обратно.

blackdeath likes this.
  4. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Важи, мое мислење кажувам, како ќе сфатите е ваша работа, после два пораѓаи во Чаир, да пуштале така посети ќе сум се искарала, нема логика едноставно, имате апартмани ако сакате 24 со придружба бидете.

5. Ena05

Ena05 Истакнат член

Јас се породив на Гак пред 5 месеци. Со мене у соба имаше една само и беше бог да чува. Ај прво што нон стоп збореше со некој на камера ај. Ама за посетиве не знам какви врски имаше ама прво дојде еден не ни знаж што и беше пошто албанка и не ја разбирав што збори со него. Мислам тој работеше негде на клиниката пошо си влагаше кога сака и тоа сестрите хихи хаха со него муабети си тераа. Е врвот беше у 1-2 ноќеска значи у сред НОЌ се изнапикаа цела фамилија у соба кај нас, врвот и го донеле и првото дете што немаше ни 2 години па кога се разрика у 2 саат пошто нејќеше да си оди... Јас само што заспав а не можев ич да спијам тами и толку беше од спиењето.
    Јас изгледа глупа бев што имав осет и и покрај тоа што можеше маж ми да влезе не сакав а и он не сакаше да влегува заради цимерката и општо другите жени па се видовме низ прозор само.

6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

За ова има да викнам, да ме слушне цел клинички центар. Сред ноќ бе.

MyMala likes this.
  7. Ena05

Ena05 Истакнат член

Искрено не бев добра тие денови па и првите 2 месеца дома ич. Само плачев и сакав само да спијам а не можев. Баш тие сестри ме убиваа психички бетер па немав ни сила ни желба да се расправам.

8. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Не ми збори за тоа. Толку не ми беше стресен делот само пораѓање, колку што ми е мака сега со раната.
    И јас имав таква во соба што од 6 сабајле до 23 ч навечер , беше на камера со некој. Па едно гласно зборење ауууу. И се дрзна да ми каже потивко кога првпат свртев внук ми да ја види малата. Арно што не ја фрлив од прозор.
    Нареден ден и реков на др. прај што ќе правиш, ако сме добри да си идеме. Ден ако останев плус, ќе полудев.

LiquidLuna and Ena05 like this.
  9. Ena05

Ena05 Истакнат член

Исто за одењево.
    Битно сте и вие и ние сега дома живи здрави. :)

BellaBibi likes this.
  10. blackdeath

blackdeath Истакнат член

По колку се во соба ??

11. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Здраво,дали после прв пораѓај може да се закаже повторно термин кај истиот доктор за втор пораѓај?! Прашувам за во Чаир конкретно! Ваши искуства? Благодарам!

12. Tea SK

Tea SK Популарен член

Каде се 6 жени во соба?

13. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Во Чаир се 6 природно,царски по две во соба,а за апартман тешко да најдеш,треба јаки врски да се има.

14. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Снаа ми царски па беа мешани во соба во Чаир. И природно и царски заедно беа. И тоа неколку жени беа.

ray111 and ivi1987 like this.
  15. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

А на гак како е?

16. Spidy

Spidy Форумски идол

Пред 5 год со првото бевме 4 природно, сега пред 7мес бевме 3 природно и 1 царски во соба, во Чаир. 6 мислам дека може да стават само ако ептен ептен нема место, наеднаш многу жени да се породат. Колку што знам, прво во апартмани ставаат по 2-3, па после пикаат по соби во таква ситуација. Иначе редовно се по 4 кревета во соба.

ForeverME likes this.
  17. Spidy

Spidy Форумски идол

За царски би требало да може, од старт на прегледи ќе одиш кај тој што сакаш. За природно освен за убави пари кај одредени доктори, не можеш да закажеш ништо. Евентуално ако мислиш на дежурство да ти дадат провокација, ама тоа не е гаранција дека ќе се породиш додека докторот е тука.

ForeverME likes this.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Во Чаир се мешани веќе, не се поделени за жал. Со првото по четири царски, со второто само по две царски (така беше најдобро), со третото пет мешани во соба, хаос невиден.

19. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Пред 2 години кога се пораѓав со второто, 4 бевме во соба, донеасоа уште една плус значи 5, и 1 кревет имаше слободен.

blackdeath likes this.
  20. MakeDamnSure

MakeDamnSure Истакнат член

државна