Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    854
    Те разбирам, ама па кога нешто не е во ред со детето човек не мисли многу на себе, многу тешко е хормонално сме тој период пореметени па и лош однос од персоналот... Незнам како би реагирала во тие ситуации немоќен си ранлив.

Старосватицата моја исто во чаир толку е истрауматизирана... И ја сошија лошо и оставиле како некое израстокче доле и еве две години вика ми крвари, ме боли при однос. Прашуваше за приватно вика пак треба со анестезија да се сече да се шие и пак две недели да неможеш да функционираш. Чека здравје со второ да и го средат. А не и останува бремена од претходниот пораѓај што да речам..

На HappyAsItGets и H.VAGA им се допаѓа ова.
  2. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    807
    На тема клиника… морам да се надоврзам за искуство што ги имам од претходната бременост / во 9та недела огромно крварење како кофа крв буквално да извираше од мене оддеднаш почна вечерта и со брзање во систина /бебе живо со срцева акција ок, Бојаџиев беше на смена вика херој бебе, на волку крв тоа мрда…ставија прогестерон ме испобоцкаа со друго не знам што и ме испрати дома легнувај и не станувај вечерва … да се молиме до сабајјле да прекине од постелката е….цела вечер со крв ја поминав станував до вц почнаа и мали парченца целата стресена сабајлето се раздени и одма на гак на второ мислење, сашо стојчевски беше дежурен се симна јас плачам маж ми блед докторов вика соблекувај се што плачеш… ме легна преглед вагинален јас липтам плачам и во еден момент се врти накај мене и ми вика АКО НЕ ПРЕКИНЕШ ДА ПЛАЧЕШ НЕМА НИШТО ДА ТИ КАЖАМ ЌЕ СИ НАПРАВАМ ПРЕГЛЕД ПА ПОСЛЕ ЧИТАЈ ИЗВЕШТАЈ ШТО ЌЕ РАЗБЕРЕШ. Маж ми само што не тргна да го удри мислам… пробав да се смирам и додека прегледуваше со спекулум памтам дека уште два пати прашав дали има срцева реакција сеуште и не добив одговор само ми рече облечи се. Се облеков и одвај дочекав да го напише извештајот само ми рече … легнувај дома и моли се нема станување до крај. Во кола извештајот го прочитав уште 10пати … крварењето се смири а во мојата глава се јави таков револт према таа болница што реков дека да умирам нема да влезам таму да се пораѓам. Се измачив со крварења до 18та недела, целата бременост ја водев во систина, кога ми пукна водењакот и се породив .. за жал мојот син не дојде жив на овој свет а мене ми остана горчливо сеќавање кое не треба да го осети никој. Од мене едно големо не за односот на докторите на гак… нехуман … крајно безобразен со трудница која е преплашена и под стрес

На Amphetamin3, Aschenputtel, Ladyme и 3 други им се допаѓа ова.
  3. marija305

marija305 Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.157
    Допаѓања:
    7.996
    Море цел ден беше до мене кога имав болки, не можев да го трпам веќе, сѐ ме нервираше. :D
    После у родилна одмор ми беше без него на најјаките болки, на раат ги офкав. Или така ми се чинеше зошто за пола саат се породив:rofl:

На BellaBibi и HappyAsItGets им се допаѓа ова.
  4. HappyAsItGets

HappyAsItGets Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    310
    Леле колку ми е жал и ме боли кога го читам ова.
    Се породив пред 2 месеца и плацентата се одлепи во 35та недела и се породив. Поголем стрес во животот сум немала и уште се потресувам кога одам во вц и мислам дека ќе видам крв.
    За среќа, веќе бев на крај на 8ми месец и се помина добро, ама со поголеми стресови ќе сум во втора бременост и се надевам ќе издржам до 9ти.
    Ти дадоа некои совети како да се заштитиш и да не дојде до одлепување во следната бременост?
    Ти посакувам во најбрзо време да се израдуваш на позитивен тест и лесна бременост :l:

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    807
    Во момемтот сум веќе 19та недела со втора бременост и задега се изгледа добро се надевам ќе успеам успешно да стигнам барем до 36та :inlove: препораките беа клексани од позитивен тест да се следи овулација и тест уште пред очекуван циклус кога ќе направиме да почнам истиот ден со боцкање за да зголемиме проток на крв до бебе од старт. Дополнително фолна примав цело лето и б12 метилирана. Засега бебе е одлично, чекам втор скрининг оваа недела да се смирам целосно

На Tea SK, _budaletinka*, HappyAsItGets и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    854
    Страшно страшно... Да се наежи човек. Емпатија нула.

7. HappyAsItGets

HappyAsItGets Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    310
    Мене ме плаши што немаше никсков проблем - цела бременост ми беше уредна, клексани примав првите 3 месеца и резултатите секогаш ми беа без покачени вредности, дури и последните месеци кога не примав… фолна прекинав да пијам последните месеци, може и со тоа направив грешка.
    Како и да е, со втората бременост ќе внимавам уште повеќе и само кај најдобрите доктори за консултација. Само да се стигне до 36та недела.
    Нека ти е со лесно и чекам убава вест за околу 20 недели :inlove:

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.