Со првото бев во соба, 2 бевме, со второто во апартман пак 2 бевме, зашто гужва беше. Сите соби се со 2 кревета во ГАК.
Имам малку комплицирана ситуација , па сакам да прашам дали наплатуваат пораѓај во Чаир приватно бидејќи сме без здраствено ?
Едно време не, ама сега мислам се плаќа. Колку што се сеќавам си рана бременост, не можеш ли да најдеш некој да те пријави да си зимаш породилно и да не платиш?
Не сум во Мкд , моментално сум Хрватска. Имам тука договор до 31.10 исто имам коплицинара ствар што уште од 2023 година се разведувам 4то рочиште ми закажале на 01.10 па ако морам да си дојдам, нема да можам да средам се околу здраствено а тука каде што сум си имам веќе здраствено .
Офф баш компликации. А да одложиш развод? Секако и да се разведеш нема да можеш да запишеш дете на таткото туку на мажот ти ќе го запишат.
Да, кога се спремни за испис пациентките, доаѓаат кажуваат немаш здравствено треба приватно да се плати, доле на шалтерчето доаѓа некој, плаќа, па ги испуштаат
Да не те излажам, 25, 35000 така нешто, за природен пораѓај. Сега верувам има различни цени за царски, нз плус ако мајката прима терапија, бебето и сл. Ако си во можност јави се во болницата нека ти објаснат, или некој да појде директно да праша
Зошто да си без здравствено ако си државјанин на Македонија? Само пријави се во завод за вработување како невработена, па во фондот и одма ќе имаш осигурување. Ден - два работа е.
Ne doagjaat nokje, tuku koj e na smena toj ako se poragjas spontano. Ako si carski ide so zakazan termin i te poragja doktorot so koj ke se dogovoris. A za tarifa nesakam da komentiram ne e mesto kade treba da se razgorava.
Баш е место ете анонимно е... Зошто не има и нас кои што немаме реално врски и ова го дознаваме отпосле а сме можеле подобро да поминеме ако сме се одлучеле на ,,тарифа" бидејќи немаме врски. Вака и јас имам слушано ама не знам дали е точно и не бива да му се обратам без да сум сигурна пример... Ништо лично
Te svakjam, a vikam ne e mesto zasto ima od niv na forumov a site sme anonimni neli. Retki se sto ne zimaat mito. Jas pominav bez mito,i bev gledana jas so vikam carica kralica i toa vo cair. Za ova ic ne mi se zbori zaso sekoj e so razlicno islustvo nekoj pominal super nekoj loso kaj ist doktor. Sekoj so svojot ksmet e kaj doktorive.
Јас поминав убаво во Чаир, природно се пораѓав, немав буквално ниедна врска и прв пат тогаш влегов во болницата. После видов на еден извештај дека д-р Беким Дика е потпишан, инаку немаше ни да знам кој ме породил. Дали имав среќа така да се погоди појма немам, ама ете да те утешам малку.