1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    934
    Допаѓања:
    2.076
    На ГАК почнав јас ,со првото не поминав баш најубаво Чаир па сеа да видам Гак како е :D

На pravnicka_2604 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.851
    Допаѓања:
    14.476
    Две деца со природен пораѓај во Чаир. Тешки пораѓаи, ама од персоналот и болницата за ништо не можам да се пожалам. Со второто и епидурална добив, без врски без ништо, со докторката што се погоди во тој момент на смена.

На SummerGirl и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  3. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    934
    Допаѓања:
    2.076
    Браво.
    Мене ни дишење не ми објаснија а докторот на крај ми рече шо мислеше ти исто како кога се прави ќе уживаш кога ќе го раѓаш... доволно мислам е не сакам да се потсетувам на се ептен 38 ма недела сум... :)

4. pravnicka_2604

pravnicka_2604 Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    1.325
    Со лесно нека ти е. :sun:

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  5. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    654
    Јас да ти кажам договорен царски имав во чаир,трето дете па поубаво не сум поминала до сега.Докторката секој ден ми доаѓаше да ме види дури ми остави и бројче,ме сликна со бебето одма како што го извадија.Немав ни врски а не сум ни платила,не ни планирав да платам.они за тоа плата си зимаат.

На Sladjask, Bubicaljubica и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  6. Sladjask

Sladjask Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2024
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    28
    Jas se porodiv prirodno u cair iskreno
    super pominav nemav nikakvi vrski

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    405
    Cair mi e mmogu pocist za razlika od drzavna bolnica. I doktorite se ok i sestrite i higienicarkite, bukvalno cel personal. Pizami redovno davaat da smenis, barem jas dobivav,si barav mi davaa. Ti pomagaat za banjanje ako si carski. Jas imam ubavo iskustvo.

8. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    6.593
    Jas se nemam poragano vo Cair, no za doktor Ilievski imam samo pozitivno mislenje i iskustvo. Niti mito niti nesto drugo.

9. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    934
    Допаѓања:
    2.076
    Не знам јас дали дека детето ми беше префрлено на детска со инфекција на плуќа ,па сеа си викам ако пак биде нешто барем таму ќе сме ,нема да има префрлања.... а за хигиена и сл јас само една ноќ бев а и ме натераа се да му вратам на мм имале они па со една влошка од 1 по полноќ до сабајлето бев оставена додека да ми донесе.

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.486
    Допаѓања:
    108.454
    Не знам кога раѓаше ти, мене во 2022 декември не ми дадоа влошки, ми ставија од непропусните пелени меѓу нозе. Не ми дадоа воопшто влошка. Ама ми менуваа редовно, во шок соба 2 ми сменија, кога отидов накај соба веќе ми имаше мм оставено работите и си сменив сама влошка.

На Bubicaljubica му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    934
    Допаѓања:
    2.076
    2020 та ,природно бев.
    Однесувањето скроз никакво им беше, од коментарите на докторот и бабицата до тие на педијатарот. Среќа се добро се заврши за малечката. Откако изнајдов врски дојде педијатар (друг) да објасни што се случува со ќерка ми.

12. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    405
    Isto,vloski nikade ne davaat. Od tie podmetacite stavaat sepak krvaris premnogu prvite dva dena. Neznam kako bilo pred 5 godini ama sega se ok,barem za mene. Jas pominav super,nemozam da se pozalam ama bas od nisto.

13. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    934
    Допаѓања:
    2.076
    Ама јас не барав влошки си носев тие ме натераа се да му вратам на мм

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.486
    Допаѓања:
    108.454
    Ако си била во пред родилна директ, не даваат ништо, мене ни телефон не ми дадоа. 12 саати, пукнав.

На Bubicaljubica и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  15. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    934
    Допаѓања:
    2.076
    Да ,исто ни телефон ни го известија мм дека се породив ништо... утрината мм на шалтер му викаат се е супер во исто време мене дека мора да оди на детска...
    Среќа за 4 ч се породив не беше барем тоа многу.

16. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    405
    Ne izvestuvaat oni sami treba da kazeme na sopruzote deka odime na poragjaj. I mene mi rekoa deka treba soprugot da bide dole dodeka trae poragjajot. Jas bev so zakazan termin i znaese deka ke se poragjam da receme denes,ama neznaese koe vreme. Ne mu kazav saat,i podobro. On bese doma pa dojde mu se javi doktorkata da mu kaze deka sum porordena. Poragjajot carski obicno trae 30min kaj mene bese 2.5 h.

17. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    934
    Допаѓања:
    2.076
    Епа како ќе кажам кога не даваат торбица ни влошки немав не па телефон.
    Со телепатија можда ?
    На страна цел нечовечки однос...

18. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.851
    Допаѓања:
    14.476
    Мене докторката што ме пораѓаше ми го даде нејзиниот телефон да се јавам на маж ми додека уште бев на породилно одделение. Ранецот со телефонот во соба ми го дадоа после 2 саата мислам, не дека којзнае колку бев без телефон после раѓањето. Најголем проблем додека чекав да се отворам беше шѕо немав саат во соба и без телефонот појма немав колку време поминало. На цтг-то гледав отприлика колку е, ама во тие болки таму сигурна сум дека од 5 жени барем 2 ќе го затурат телефонот и затоа не даваат да носиш лични работи.

Мислам дека на крајот од денот многу зависи кој ќе ти се падне на смена, а јас сум имала среќа и двата пати да не ми се падне некој идиот со глупи коментари. Вториот пат мислам на секои 15 мин некој доаѓаше да ме праша како сум, да ме потапша по грб дека се добро иде, да ми даде поддршка. Една од докторките и ме масираше на кичмата да ми олесни малку. Стварно не можам да се пожалам.

На SummerGirl, Bubicaljubica и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  19. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    405
    Pa mislam deka maz ti znae deka te ostavil da se poragjas neli? Ako si bila so bolki te nosat odma vo porodilna sala ili eventualno na patoloska ako si so puknat vodenkak. Ako si carski imas zakazan termin i den prethodno te primaat vo bolnica. Vo sekoj.slucaj mozes na sekudna da se javis sekoj ke ti dozvoli. Pred da zemat zena vo sala (predporodilna) i davaat da se javi kade treba i toa e toa. Mislam ludilo e da ti dadat telefon vo porodilna. Ako sakas slika slikaat. Jas sakav no kaj mene ne bese izvodlivo zatoa sto moraa da me uspijat. Se e vo sklop na okolnostite i dogovor so doktorot. Pa ne se kretrni do tolku valjda.

20. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    934
    Допаѓања:
    2.076
    Епа се ,затоа што кога побарав не ми дадоа а на родилката после мене лично докторот се јави на маж и да каже дека се породила го слушнав.
    Знае дека се пораѓам ама се може да се случи да не бидам морбидна сеа.
    Во породилна не ама може пример да го причуваат ранецот да ти го дадат подоцна а не со една влошка да седиш 8 саати ,се знае количина на крварењето...
    Итн ептен големата ја направив а реков дека не сакам ни да се потсеќам.
    @Spidy си имала среќа веројатно... друго не знам што да кажам ,мене на прашања не ми одговараа и мајтап правеа кога праша анестезиолог дали сум јадела бидејќи требаше анестезија за постелката дека одговорив наполитанки во толку саат. Па прв пат ми ставаат анестезија таква од кај да знам дека не се проблем наполитанки да му речев ништо за да не ми се смее. Не па да ме масира некој.
    Инаку баш телефон мислам дека би помогнал во смисла дистракција од болките ама да не не даваат за да не ги кажеме /снимиме :^)

Последна измена: 31 мај 2025
    На thinkerbell и Spidy им се допаѓа ова.