Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.479
    Допаѓања:
    108.421
    Јас во државна болница вакво нешто не искусив, не знам... Ниту со мене уште 12 жени што родија истиот ден. Докторката Кевсер беше нешто најмило на свет што може да ти се деси во предродилна. Телефон пак ќе речам, не ми дадоа, ама не е дека ќе дремев на телефон со болки на секои 5-7мин. Се може да се деси во предродилна, недајбоже да мора итен царски, па кој ќе мисли на твојот телефон? И после муабет ми го украдоа... А да се јават не се јавуваа, освен нели ако имаш врски па врската да се јави, мм вртеше на секои 2 саата да провери, вика најдолгата ноќ во животот ми беше таа.

На ivonasss, pravnicka_2604, Skyler81 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.479
    Допаѓања:
    108.421
    Се извинувам не беше државна, Чаир беше, ама мислев на не приватна болница, зошто нели и Чаир е државна.

3. monkey89

monkey89 Активен член

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Ќе ми кажете ли искуства за пораѓај кај
    Д-р Адела Стефанија?

4. ivonasss

ivonasss Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    22
    Јас бев кај неа,одлично искуство,презадоволна од неа, и целиот тим што беше

5. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    984
    Za kade ova zboris deka nosat telefon i polnac vo sok soba?
    Jas pred 8 god vo Cair, ni telefon, ni polnac vidov vo sok soba. Voda, davaa, toa sekako. Bev i na patoloska, i rabotite ne mi bea staveni vo skafce zasto taka me zema sestrata so brzanje, sto mi rece ostaj vaka se…
    I da, jas dobiv telefon od sestra da se javam deka se znaevme, ama cimerkata do mene vo sok soba (intenzivna) ne vide telefon do naredniot den. I bas istoto go kaza, kaj mene uste ne znaat deka se porodiv…
    Taka da ubavo e da kazeme iskustva, ama i ne da se ubeduvame. Toa sto tebe ti se pogodilo da pies kafe, ne znaci deka site dobile, ili da pobarale ke dobie, tuku tebe taka ti se pogodilo.
    Nemam nisto protiv drzavnite bolnici, naprotiv, ama realnosta e takva kakva sto e, site ja znaeme. Doktori ima izvonredni i vo drzavna i vo Cair, ama ima drugi raboti sto treba da se promenat za da se podobri slikata na zdravstvoto kaj nas.
    Ova bese pred 8 godini, se nadevam sega e smeneto. I da, nitu papuci ni dole, ni gore, nikade ne dobiv.

На Puffy2019, Трагедијаупмм и H.VAGA им се допаѓа ова.
  6. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    1.558
    Jas od tie traumi od prv porogaj ne mozam da se odlucam za vtoro. Slicno sme pominale, samo jas vo Ohrid...

На thinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.479
    Допаѓања:
    108.421
    На нас сите ни донесоа некаде после 4 телефони, бевме од сабајлето во шок соба, јас прва, после мене донесоа уште 5 жени, на 1 саат ги носеа. Помина пладне, смена се направи, ни донесоа телефони и полначи и рекоа дека смееме после визита да се јавиме а до тогаш може на нечујно само да куцкаме. И така беше. Таман работа во шок соба 6 жени ако се разгракаа. И некако се чекавме да се јавиме да се чуеме со нашите, јас последна се јавив некако и сите 5 жени плачеа по мене кога зборев со син ми. Јас искрено од Чаир сум задоволна многу, од сестрите и односот не, ама од целокупно како поминав во Чаир сум позадоволна отколку од Санте, исти беа сестрите и во Санте ако гледаш некако реално.

На juice_ и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  8. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    984
    Искрено, и јас сум задоволна како се помина. Дали дека имав познати, или така си е секогаш, не можам да кажам.
    Во однос на тел, се согласувам за зборењето дека реално и не е баш ок нели сите да зборат наеднаш, муабетот ми беше дека ете јас немав тел се додека не ме качија во соба. Мислам не само јас туку сите што бевме. Искористив да се јавам од една сестра и иако збревме 2 мин, многу ми беше мило кога го слушнав сопругот и му кажав дека има прекрасна ќеркичка, и кога го слушнав колку возбуден е и не знае на кај тера и што збори се расплакав од среќа :) тој веќе знаеше, сестрата му имаше кажано, ама сепак мене ми беше преубав момент. Може банален што знам, ама емотивец сум по природа.
    Докторот што ме породи беше супер, и некоја од сестрите, ама имаше и такви кои не вреди да ги споменувам…
    Пак ќе кажам, во последните години толку работи ми се случија и тврдам дека имаме добри доктори во државниве болници, ама за жал има толку несредени работи што во глобала здравството е такво какво што е денес.

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    405
    Mislam nemam potreba da lazam i falam nesto ako ne e taka. Site za kafeto se fatija sto go spomnav a zborot mi bese deka mozes da se dogovoris so sekogo,sekoj bi ti napravil usluga. Moeto iskustvo vo cair mi e ok zadovolna sum i za vtoro koga bi imala pak bi odela tamu.