Колку дена се лежи во Чаир со царски ? Одамна пред 5 год кога се пораѓав знам дека држеа 4-5 дена. Мислам многу е тоа.
може да пишете искуство за пораѓај во државна, како сте поминале? од персонал грижа околу вас, знам дека не е како на приватно ама пак секое искуство е добредојдено
Пред месец дена породена. Одлично ,само храната сува доста ама сами ти викаат да ти донесат домашните храна и течности.
Супер беа. Не ме остави да станам сама и пред да јадам. Ме стана ме однесе до тоалет ме миеше сестра. За бебето кога побарав да не и даваат ад за да пробам да ја дојам не направија проблем. Ми се слоши едната ми даде цело шише вода нејзино. Бебињата навечер ги земаат наутро ги носат. Ако нешто конкретно те интересира пиши.
Пред 10+ месеци сум породена, ама одлично искуство имам. Замерка немам. Храната не е совршена, ама па за 2-3 дена, се тера.
i jas se porodiv pred eden mesec ,proe i jas se porodiv pred 1 mesec,odlicno iskustvo ,mala zamerka okolu higienata samo
Јас многу сум задоволна од пораѓајот на Гак, предобро се грижеа за мене, ама птпосле во собата медицинскте сестри катастроф уште имам после скоро 4 години имам трауми. Тогаш им беше како добро утро на сите породени да им дадат антибиотик, јас кога се пораѓав претходно цела ср исцедив таман ми се среди после пораѓајот ми дадоа сума мед ме умреа начисто се исцедив почна да ми се слошува им викав да ми стават инфузија нигде ги немаше сама со кока кола од петни жили сум се стискала да не се онесвестам да си дојдам дома не можев ни да одам од што бев до толку дехидрирана викнав другарка медицинска сестра 5 дена на инфузии бев и така се оправив и застанав на нозе....
Не ни даваа никаков антибиотик ,само парацетамол за болки ни оставаа ако сакаме да пиеме. Баш и ми се слоши јас со притисокот си имам мака и дојде една ми даде цело шише вода нејзино лично. Штета не знам како се викаше.. Бебето го земаа да не мислам и на него.
Освен за железо , ништо друго не ми дадоа. Ми понудија за болка дали сакам нешто, ама бидејќи немав, не земав. Откако ме пуштија ми препишаа Панцеф. Ама нормално е, сечено, шиено, за заштина од можна инфекција го пиев.
Јас додека бев таму на сите ни даваа ова пред 4 години додека бевме во болница да пиеме и дома уште по еден ни препишаа ама јас на своја рака нејќев да го земам другиот антибиотик.
Твоја одлуката била. И јас си викав, ама зошто да пијам, не гледам потреба. После и двете докторки ми објаснија дека дал царски или природно , еве јас природно бев и сечена, не шијат. Во сала или на бокс сме, инструменти. На бокс само ракавици носат, ништо повеќе. Не викам дека не е стерилно, ама за наша безбедност го прават тоа.
Јас две деца природно имам родено со епизиотомија, антибиотик не ми дале ни во болница ни за дома. Не мислам дека е пракса да даваат "за секој случај" за природен пораѓај, само добра локална хигиена е неопходна, а за царски и логично ми е да дадат бидејќи сепак тоа е цела операција.
Да ама веќе еден у болмица ми дадоа ми беше премногу лпшо од него уште дома втор да пијам и немаше да преживеам..
Мене не ми дадоа пред 5 ипол години на ГАК антибиотик за природен пораѓај, бајаги имав шиено. Зарем почнале и за тоа да даваат сега
Не. Јас пред еден месец се породив никаков антибиотик немав... на цимерката и ставаа некои инекции ,,за матката" ама не ни прашав што како. А мене баш ништо ,парацетамол само за болки пишав погоре... Исто со епизиотомија втора по ред на исто место.