Јас пред скоро 4 год се породив тогаш на сите им даваа и на цимерката и на другите од другите соби дали природно дали царски на сите тогаш беше време на корона.. И ги прашувавме за што пиеме антибиотик сите така требало, на другите им даваа амоксиклав, на мене не бидејќи сум алергична па ми дадоа сума мед .. После за дома на сите ни препишаа по уште еден не знам како му беше името ама јас не го зимав дома
И мене на ГАК на отпусно писмо ми ставија атб, и ѕвонев на докторката шо ме породи и ми кажа да не го зимам
Ама мора да има зошто ти дале антибиотик, не може за секој случај сумамед да дадат. Мене венски во Чаир ми ставаа дека бев царски, али и пред да родам во приватна бев со првото, ми ставија Лендацин една доза бидејќи имав уринарна јака.
На сите им даваа амоксиклав сакаа и мене ама дека сум алергична рекоа тогаш јас сума мед немав ништо крвна слика правеа на сите на сите ни беше у ред. Може тој период имало нешто по салите па да не ризикуваат од кај ги знам не кажуваа ништо
Зависи на кој антибиотик си. Јас после вториот царски бев на 2 антибиотика, со едниот не смееше да се дои, тој ми заврши после 2 дена, ми рекоа сега може да доиш. Другиот се уште го примав.
Мене ми рекоа можам и со сума мед и со тој другиот што ми го дадоа... И на тие што беа со амоксиклав им дозволија
Ок ова се послаби антибиотици. Со царски интравенозно се примаат. Не знам искрено кој беше тој што не ми дозволија