Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    10.726
    И јас се чудам за потплаќање на државно. Веќе ако плаќам ќе идам приватно ама па 300 евра и 2000 не е исто, па ваљда ради тоа така одлучуваат жените.
    Другарка моја баш Кировски си го плати да и дојде на пораѓај за со двете деца.

На Aschenputtel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.166
    Допаѓања:
    4.527
    Повеќето земаат пари ама па барем ќе им се позамарат.. вака ако идеш лотарија што ќе ти се падне.

На H.VAGA и Tea SK им се допаѓа ова.
  3. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    965
    Допаѓања:
    917
    Da znam deka e na odmor..za posle prvi mi treba ama ne znev dali 2 ili 3ka... Fala ti

На DELFINA81 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Secret.women

Secret.women Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2020
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.532
    Дали примаат посети во Чаир?

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.282
    Допаѓања:
    111.685
    Не, никако.

На Secret.women му/ѝ се допаѓа ова.
  6. CupcakeMuse

CupcakeMuse Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2025
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    20
    А дали може да ти носат храна од дома?

7. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    1.038
    Допаѓања:
    1.404
    Да, ама не смее да има месо или нешто лесно расипливо..конкретно може кроасани, ѓеврек, сусамки, сок, чај. Мене барем така ми кажаа :)

На CupcakeMuse му/ѝ се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.282
    Допаѓања:
    111.685
    Moже да. На колешка и донеле и сендвичи ладни, мене ми носеше маж само суво.

На pikachu2 и CupcakeMuse им се допаѓа ова.
  9. ElenaRbd

ElenaRbd Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    164
    Здраво на сите.

Дали во Чаир пред породување бараат да им однесеш резултати од Инфективен Скрининг (хепатит Б,Ц и ХИВ)?

Ова било као доказ дека си здрава трудница и начин на кој здраствените работници во болницата ќе се заштитат доколку си носител на некои од овие инфекции. Во приватните болници ги правеле на лице место кога идеш да се пораѓаш..

Има ли некој да се пораѓал во Чаир во скоро време па да ви барале ваков документ?

Фала ви многу ..

10. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    873
    Допаѓања:
    1.202
    Ne mi barale, 2 pati se poragjav

На ElenaRbd му/ѝ се допаѓа ова.
  11. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    1.038
    Допаѓања:
    1.404
    Не ми го побараа, ама им го дадов во папката со сите др документи

На ElenaRbd му/ѝ се допаѓа ова.
  12. CupcakeMuse

CupcakeMuse Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2025
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    20
    Дали е точно тоа дека во Чаир не ставаат епидурална?
    Зошто гледам на нивната страна дека сега имаат 3 анестезиолози

13. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.003
    Допаѓања:
    14.817
    Ставаат ако начекаш слободен анестезиолог. Ако има пример 2 закажани царски, третиот анестезиолог нема да дојде да става епидурални зошто треба да е достапен за итни ситуации.

На CupcakeMuse му/ѝ се допаѓа ова.
  14. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.485
    Допаѓања:
    4.936
    Може ли некоја скоро породена во Чаир да ми објасни се од почеток како се одвива породување со закажан царски рез ?
    -колку време пред закажаниот термин треба да одам ?
    -колку дена се лежи во болница ? Комплет значи колку ноќи и дена.
    -дали замараат за доење ?
    -дали бебињата ги оставаат дење и ноќе со мајките ?
    -во однос на нега како е ? Дали има персонал, дали даваат лекови за болка и понашањето какво е ? Дали се дрски и безобразни како порано ?
    -хигиена ? Како е ?

15. Mamapovtorpat@

Mamapovtorpat@ Активен член

Се зачлени на:
    18 мај 2025
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    11
    Здраво. Некој скоро да се пораѓал природно на ГАК, со претходно договорен доктор?

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.282
    Допаѓања:
    111.685
    Не сум којзнае колку скоро ама пак е во поново време.
    - не бев на закажан царски ама после мене 2 колешки беа и двете ноќта пред царскиот отидоа, следниот ден прво и двете беа.
    -Царски сите 3 лежевме 4 дена после породување, 3 ноќи значи, јас не бев договорен ама се деси да добијам болки од вечерта и таа е плус ноќ
    -не знам што ти значи Замараат за доење, ако нејќеше да доиш ќе си кажеш да ти дадат инекција или апчиња, што има не знам, само кажи си со време
    -Првиот ден нема да ти го остават, ама таму последниот сигурно, ама ако го викнеш да го земат бебето сигурно ќе го земат
    -Во однос на нега јас сум задоволна, ок е, даваат лекови за болка, не се дрски и безобразни ако не си и ти, јас немав никаков проблем, ама таа што беше со мене во пред родилна се искара со сите и неа ако ја прашаш ќе ти рече дека била во пеколот
    -Хигиена беше на одлично ниво.

Најважно, не очекувај хотел со 5 ѕвезди, нема да добиеш, храната е оскудна и не баш вкусна, не доаѓаат на прво оф, може ќе почекаш, биди спремна дека може нема да ти биде најудобно на свет, ама не е дека одиш на искачање, идеш да раѓаш, хормони, анкс, ќе ти биде крив цел свет ако така се намонтираш од дома, јас одлучив да не го памтам така тој период од животот и топ ми беше.

На DarkStormm, Skyler81 и Spidy им се допаѓа ова.
  17. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.639
    Допаѓања:
    13.339
    Договорен царски, еден ден пред операција дојдов. Лежев 3 4 дена, сестрите беа префини, зависи од твоето понашање и соработка. Не замараа за доење, мене ме прашаа дали сакам. Во соба бевме 3 сите царски и моето беше константно со мене ми го оставаа и преку ноќ што на два пати им го враќав да поспијам малце. За болки ставаат цело време и да им речеш ќе ти дадат. Ни помогна сестрата да се избањаме на сите три. Во сала им кажав да ми кажуваат што ќе ми прават да знам и стварно за се ме информираа. Храната не ја ни погледнав, освен супата, ми носеа од дома цело време.
    Се на се 10/10, јас имав стварно преубаво искуство од се. Многу убав спомен ми остана, без никакви трауми. :)

На ohlala, Skyler81 и DarkStormm им се допаѓа ова.
  18. Gossipgirl31

Gossipgirl31 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2023
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    18
    Дали во Чаир за природен пораѓај може да побараш епидурал? Немам врски да потенцирам.

19. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.003
    Допаѓања:
    14.817
    Може, јас добив без врски. Дојде докторката на смена и ме праша дали сакам епидурална дека слободен е анестезиолог во моментот. Јас ништо немав спомнато. Треба само да се погоди моментот.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.485
    Допаѓања:
    4.936
    Благодарам. Не очекувам хотел со 5 ѕвезди. Само да е пристојно. Да не ми се дерат, да не ме утепаат психички. За храна не се секирам, може и ништо да не јадам неколку дена. Ако се лежи 3 ноќи ќе издржам, ама некако ми е останато во сеќавање дека 5 се лежеше порано.
    а значи може ако им речам (ако замолам де) да го земаат ноќе бебето. Секако не знам што би му правела кога нема да дојам. А они ваљда ќе даваат дохрана ? Дека за првото немав млеко, па ми велеа биди упорна и ме обвинуваа дека немам млеко зашто сум била многу напната. Па на крај се измолив некако да му даваат млекце, ама на излегување од болница бараа маж ми да остави цела кутија и тоа Хип да биде. Прашувам унапред, да знам ако треба да си однесам уште на одење.