Апартман си плаќаш тогаш имаш посети. Спаваќи даваат, се за бебето доаѓа секое сабајле сестра и ти кажува се што ќе си прашаш. Бебето го носат во 6 сабајле ги зимаат во 10 вечер. Храна може да ти донесат имаат одредени саати кога болничар ти носи работи. Кога и да викнеш сестра ќе дојде и се што ти треба ќе и кажеш. Можеш да си земаш ќетонал апчиња , слушнав дека инекцијата за болка била многу болна Лична хигиена си носиш , пешкири и слично . Породена сум пред три недели.
Zdravo dali nekoj se ima porodeno na GAK sega brzo kako ste zadovolni me interesira kompletno iskustvo od momentot koga ste primeni.I dali ima da platite apartman kolku cini i se vo vrska so toa,vi blagodaram.
Абе еден коментар над овој да прочиташе ќе знаеше. Јас бев царски и ставаа инекции во инфузијата, не во мускул. И двата пати. Еднаш ме боцнаа и ја искараа сестрата зошто да трпам болка кога може во инфузија. Боли да, ама брзо проаѓа и после ти е полесно каде каде.
Jas kako sto citam ima samo dve ili tri iskustva sto se od sega posle prasanjeto sto e postaveno sega od skoro ima i za chair a i majka sto e porodena pred 3 godini.Me interesira konkretno nekoj sto e poroden sega brzo i cenite za apartmanot zatoa sto se menuvaat celo vreme i sekoj kazuva razlicno
50 е е апартман, ете Гак дозволувале посета, Чаир не дозволуваат. Скоро не секоја страна има муабети за апартман. Прочитај неколку страни наназад. Мислам дека ако нема место ставаат и плус во апартман ама така не ти го наплаќаат. Дали имаш опција да бираш не знам.
Јас идам на вежбите за психофизичка подготовка за породување и таму ни кажаа вака: Има апартман да го делиш со уште една тој е 50 евра и Апартман за да бидеш сама тој е 100 евра. Е сега за тие пари добиваш исклучиво можност сопругот или кој сакаш да може да седи со тебе од 10 сабајле до 8 вечер. Немаш плус сестра нема плус доктор нема плус храна доплаќаш само посета. Друга работа, ако се породиш природно и се е во ред и со тебе и со бебето те испуштаат за 24 часа. Ако мислиш дека вреди да дадеш 50 или 100 евра за еден ден и само за посета, условите се тие што ти ги кажав. Ова е информација што ми е кажана од ГАК пред една недела. Јас планирам да се пораѓам на ГАК на вежбиве исто ми ја објаснија цела постапка за породување е сега дали е така кога ќе се качиш горе не знам не можам да тврдам. Постапката е следна доаѓаш на прием ти даваат спаваќа и одиш во родилна сала. Таму ти зимаат крв да видат како ти е хемоглобинот, ти мерат карлица дали ќе се отвориш или не и ти мерат притисок дали ќе можеш да се породиш природно. Во однос на анестезија не значи дека ќе и дадат на секоја затоа што зависело во која состојба ќе дојдеш. Ако си веќе отворена и треба да те носат на бокс нема боцкање. Ако си 4 прста отворена и ЦТГ кажува дека имаш многу болки ти даваат епидурал и провокација. Ако си повеќе отворена и сметаат дека за 2 часа ќе се породиш те боцкаат лајт спинал. Тоа од прилика ми текнува што ми беше кажано. Јас на часовите ги запознав и дел од акушерките ми оставија многу добар впечаток па сега со Господ напред останува да се надеваме на најдобро можно сценарио. Околку мене сите се породија на ГАК и во глобала се задоволни. Едино се согласни дека храната е многу лоша и еднолична. Инаку секако сите соби се за 2 жени со тоалет и ТВ.
Мене мускулно ме боцкаа и инфузија примав. Тоа они што ми даваа. Јас многу крварев , за болка не побарав ништо , жена од другата соба што беше ми кажа ако те боли ќе ти дадам апче не барај инекција боли.
Окапав во родилна, анестезија никој не доби, видете сега од 1 што се рекламираат, ама не верувам дека ќе дадат на секоја, може ептен среќа ако имаш да се погоди, зошто претходно само врски требало. И малтретираат ако си со индукција, психички и физички исцрпува. Карлицата не ми ја мереа а им реков дека мислам големо ми е бебево и затоа не се отварам. И не се отварав 3 дена и царски завршив. Ама дај Боже да си добиете болки сами, за некои пораѓајот завршува буквално за 3 минути, и такви ситуации имаше. Доаѓа, директ на бокс и оп бебе.
Па искрено треба и да се намали со хејт и ширење паника дека е престрашно. Тој што нема пари опциите му се државна и Чаир. Тој што има проблем како мене сакал нејќел на ГАК ќе се пораѓа другите не те примаат. Така да не сите прошле лошо. Која недела си да не се погодиме цимерки
Моето искуство е одамна веќе ама според ова што кажувате исто е.Породена 2014 и сама во апартман 100 евра исто и во 2016.Услови супер,посета кога сакаш,сестра доаѓа цело време.Мене ми помагаа и за вц,за туширање,за доење.Храна не ни јадев нешто многу,ама течности ептен пиев.За болка кога и да побарав ми даваа без проблем.Не жалам ич што отидов на ГАК иако имав можност за Систина,во последно се решив и не згрешив.Ама пак секој со своето искуство. На сите идни мамички со лесно да ви е ❤️
Само што очи отворив од анестезијата, и реков на една сестра да ми го даде телефонот Правев муабет со мојте. Тоа е залепено со намера да не се снима внатре, јас така мислам.
Додека се пораѓав беше до мене на бокс не ми го зема никој Си зборев исто со сите на камера се гледав додека ме шиеа
Точна информација колку дена се лежи во Чаир со царски рез ? Колку ноќи ? Некој беше рекол 4 ноќи, дали заедно со денот на прием пред породување ? Како што сфатив примеер денес одам на прием, преспивам, утре ме пораѓаат. Колку ноќи вкупно се ?
И која е поентата да носам у родилна сала телефон со мене? Ја не знам кај бев од болки, а не па телефон да гледам и да си зборам, му кажав на докторот да се јави само на таткото, и толку беше, после тоа си се јавив на сите јас кога ме симнаа доле.