Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.786
    Допаѓања:
    6.863
    Мене ми го дадоа после пораѓај, додека лежев едно 3 саати на бокс, пред да ме префрлат во соба

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    376
    Сестрата ми рече да го земам што ме качуваше горе она и ме сликаше на пораѓајот со детето. После додека седев на бокс со саати си седев на телефон зошто ме оставија сама нормално. :)

3. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.297
    Допаѓања:
    12.929
    На скоро сите што беа со мене, не им се дозволи телефон, не знам како тебе сама ти рекла сестрата, ама не е ни важно, треба баш да се одмориш тогаш, седиш горе да видат до каде е процесот, дали си добро, да не ме ти океј, не може цело време да има некој тука. Не е ни битно во секој случај, тогаш името со го заборавив а не па да куцкам на моб. :whew:

4. Kalianne

Kalianne Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2025
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    45
    Мојот телефон цело време беше во родилна сала и сестрата ме изнасликаа со бебето. Кога завршија со шиењето, ми го дадоа мене. Си зборев со сопругот, со моите, со другарките, слики им праќав. Не гледам ништо заморно во тоа, баш убаво ми беше.

На Трагедијаупмм, mama11 и BellaBibi им се допаѓа ова.
  5. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.901
    Допаѓања:
    24.769
    Исто. Дури замолив за натопена газа со вода, бидејќи бев прежедна. Они ми рекоа вода ќе ти дадеме, ама по мали голтки земи само.
    Два саати на бокс после пораѓај, ќе збеснев од досада, ако немав телефон. Си ја гледав на сликите, со мм, моите се слушнав.

На Kalianne, Трагедијаупмм и mama11 им се допаѓа ова.
  6. I.Ta

I.Ta Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2020
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    55
    и мене откако се породив и земав здив и дојдов при себе на една сестра и реков може од ташната да ми го дадеш телефонот да се јавам, и жената отвори и ми го подаде телефонот, не направи никаков проблем

На Трагедијаупмм и mama11 им се допаѓа ова.
  7. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    456
    Кога ве примаат во родилна сала одите со торбата, ве легнуваат на кревет и ве враќаат на истиот назад после породување што викате дека торбата е до вас?
    Мене ми се ближи денот па имам милион прашања.

8. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.901
    Допаѓања:
    24.769
    Ме примија доле на цтг прво и торбата со мене беше. Дојде специјализантка беше мислам, ме зема горе и ми ја носеше торбицата. Додека лежев на цтг горе, торбата до мене си беше. За на бокс кога отидов, исто ја земаа торбицата и си беше со мене цело време. На Гак секој бокс е како засебна соба да ја кажам. После кога ме носеа накај соба, исто торбицата со мене. Ми ја сместија во шкаф, извадија полначот ми го наместија.
    Што те интересира слободно да си прашаш.

На hannybanny, Трагедијаупмм и mama11 им се допаѓа ова.
  9. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    376
    Немам лош збор за ниту една од тие што работат во родилна и предродилна, баш како човек те третираат, се ти помагаат.. Ама за тие од патолошка и после во собите страшна работа...

10. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.297
    Допаѓања:
    12.929
    Ако те примат прво на патолошка, ти останува таму торбата, зошто ако си, да речеме 4цм отворена, не примаат во пред родилна, торбата останува на патолошка, па ти ја носат откако ќе се породиш после.
    Мене одма ми ја донесоа штом се породив, жива ненаспана бев и преморена, лежев на бокс и ме преместија во предродилна, ми го стискаа стомакот, нешо ми правеа не знам ни јас што, ама докторот не сакаше да ме пушти одма горе да одам во соба, па околу 2 часа бев во пред родилна откако се породив, ми ставија газа на уста и вода со цефка ми даваа, мн. задоволна сум од докторите, и сестрите (освен тие на патолошка), сите се однесуваа човечки и коректно, ме покрија и со ќебе во пред родилна, зошто се тресев и мн. ми беше ладно, не да гледам телефон... ни докторот пред мене не го гледав, сакав само да спијам и одморам!

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.450
    Допаѓања:
    112.579
    Со приемен ден на договорен плус 4 ноки, ама ако е се во ред и за 3 ноки пуштаат, како што може и да те задржат плус.

Што се однесува до телефон, не ти треба ако си саат два во родилна, ама ако си како мене 13 саати итекако ти треба. Пукнав од досада. Немав постојано болки, ама не ме пуштаа на патолошка зошто бев со одлепена плацента веќе и пукнат водењак, со прв царски и не се отварав никако. Пукнав од досада. Кога ќе ме фатеа болките веќе друго беше, ништо не ми требаше, ама тоа беше еднаш во саат ме фаќаа на 4-5мин едно 3-4 во интервал и после малку раат.

12. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.901
    Допаѓања:
    24.769
    Патолошка незнам. А во собите имаше само една неебана изгледа беше. Ама и со неа најдов начин да комуницирам и фина беше после тоа.
    Два дена беа во прашање, па многу очекувања немав искрено.
    Во глобала, супер поминав.

На hannybanny и mama11 им се допаѓа ова.
  13. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    376
    Не знам дали збориш за ГАК или за Чаир... Мене сестрата кога ме качуваше на Гак од патолошка во предродилна она ми ја носеше торбата и како што кажаа и другите членки и во родилна сала беше со мене торбата кај и да идев ја влечеа торбата по мене. На крај кога ме пренесуваа во собите на креветот како лежев така ми ја ставија торбата кај нозете и ме сместија :)

14. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.297
    Допаѓања:
    12.929
    И мене ми ја носеа исто, ама на Патолошка ме примија и таму си остана кога ме качија во пред родилна. После ми ја донесоа кога ме сместија во соба, секако се си беше на свое место, никој ништо не чепка.

15. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    376
    А дали сеуште даваат антибиотици и на природно породени?

16. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    946
    Допаѓања:
    684
    Почнаа во државна со анестезија за секоја трудница или не ?

17. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.515
    Допаѓања:
    4.963
    Значи вкупно 5 ноќи ?

18. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.786
    Допаѓања:
    6.863
    Мене на патолошка и добри ми се погодија ама тие после катастрофа... и викенд ме фати и летни одмори, персонал немаше доволно. Исто и кај бебињата тие беа дрски

19. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    456
    Да. Ама не даваат на секоја. Зависи како ќе дојдеш. Ако дојдеш отворена доволно спремна за на бокс не даваат. Иначе да, почнати се.

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.450
    Допаѓања:
    112.579
    Златна се зависи од ситуацијата. Со мене што се породи жената ист ден и природно излезе заедно со мене, значи лежеше 5 ноќи сосе првата во предродилна, а природно ги пуштаа и за 24 саата, значи зависи каква ќе ти биде ситуацијата, кај нејзе бебето имаше инфекција на очи. Имаше царски што беше веќе 10ти ден со мене во соба, на 10тиот ден ја пуштија, бебињата не напредуваа убаво. Цимерката царски што дојде дента, ја породија и тоа и беше нели прв ден, ја пуштиле на четвртиот, значи 3 ноќи.

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.