Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    4.966
    Благодарам. Ме интересираше по протокол како е. Инаку знам дека може да ме држат повеќе. Ме интересираше колку е минимум.

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.550
    Допаѓања:
    113.161
    4 дена е минимум од породување, така ми кажаа мене кога се породив, бебе да фати цицка, да отидеш во вц да видат дека работат цревата и ехо да направат да видат дали е се во ред. Толку бев и јас.

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    2.647
    Сега ја најдов сликава од доручекот во државна. Не ми се верува. Ни дадоа вакво лепче и шоља чај.Исто беше и наредните денови, тогаш ми носеа од дома..

Прикачени фајлови:

• IMG_1337.png
      IMG_1337.png
      Големина на фајлот:
      1,2 MB
      Прегледи:
      113
  4. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    432
    Да. Исто беше и пред скоро 4 години ништо не јадев може и затоа ми се слоши мене не ни ми носеа јадење не дозволуваа само кроасани и сокови

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.550
    Допаѓања:
    113.161
    Ова и не е така лошо, да знаеш каква глупост јас имав за вечера на 31ви декември додека они парадираа со кифли, руска и ордевери во тањири. Мртва гладна бев.
    20221231_174021.jpg

На Mumoftwo30 и Peperutce6 им се допаѓа ова.
  6. ORNEL

ORNEL Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2025
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    36
    Здраво

Мене ми е прво, 35та недела дтасав па планирам на ГАК.
    Сакав да прашам што носите во торбата за породување?

7. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    527
    Имаат закачено лист на врата мислам пишуваше папучи, тоалетна хартија, улошки памук и памперс.
    Јас ставив пешкир за бањање и лице, влажни обични, влажни антибактериски, папучи пластични за бањање и собни, четка за заби, паста, чешел, тоалетна, лабело и за бебето памперс и влажни уште не знам дали треба и нешто за мачкање. Друго не планирам да ставам ако нешто треба ќе ми донесат, на секои 2 саати качуваат горе што ќе ти донесат од дома. И за храна ми рекоа може да ми донесат.

8. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    432
    уште да не може за храна :D ќе умреме од глад таму :rofl:

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ORNEL

ORNEL Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2025
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    36
    Здраво
    Јас сум 35та недела, матичниот ми кажа сега веќе дека треба да се договорам со докторот со кој планирам да ме породува. Според ситуација засега спонтано има шанси.
    За тие што планирате спонтано породување на ГАК, се договарате со доктор или кој ќе се најде на смена?

10. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    2.647
    Кој ќе ти се падне тој ќе те пораѓа. Ептен ако не фаќаш врски и ако не се знаеш со некој доктор па ептен да дојде за тебе ако не е на смена.

На Anie93 и ORNEL им се допаѓа ова.
  11. ORNEL

ORNEL Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2025
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    36
    Kako si ti? Se porodi li?

12. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    2.647
    супер,еве 2 ипол месеци е бебка :D:l:

На ORNEL му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Delnata

Delnata Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2021
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Здраво друштво, сакам да ве прашам, во која недела закажавте царски(за тие во чаир што се породиле). Дали доаѓаат да го земат бебето ако сте уморни или не ви е добро. Дали може да се избере помеѓу апартман со 1 или 2 кревети и која е актуалната цена за апартман од вечер, и колку се става во плик за докторот што те оперирал? Одприлика?

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.550
    Допаѓања:
    113.161
    Прво за закажување не знам, тоа не сум закажувала. Второ бебињата првите денови ги зимаат, мене само последната вечер ми го оставија. Трето апартман мислам беше во Чаир со 1 кревет, не беше со 2, имаше соби со 2 кревети кои беа претежно царски, одма до апартманот и беа малце поубаво средени од обичните соби, јас се паднав во таква случајно. Цена некој рече поскапени се 100е. И на крај за плик, кој ви кажал дека плик треба? Ништо нит дадов нит почастив, една бомбоњера и ајт на здравје. Какви пликови какви бакрачи? Свесни ли сте дека и докторот ама и вие може да одговарате за мито. Мене јасно ми е дека тоа е практика кај нас, не сум од марс падната, ама ланецот некаде мора да прекине. Престанете да давате пликови веќе. Почасти го, купи му подарок некој ако сакаш од благодарност, јас на девојката во банка што ми заврши работа и купив кафе и чоколадо, а не па за дете, редовно им купувам и на матичните благичко и ситници, ама како благодарност, а не пари. Имам 38 години, 2 деца родено царски, неколку интервенции и амбулантски лекувања, досега немам дадено ништо повеќе од 200 грама кафе и благичко за благодарност и тоа таму кога ќе отидам веќе на контрола.

На Cherry333 и BellaBibi им се допаѓа ова.
  15. Pisoi23

Pisoi23 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    17
    Здраво,имам читано постари коментари, но ме интересира некоја што се породила скоро на ГАК, како оди процедурата за апартмани?
    И дали навистина дозволуваат посети само ако си платиш апартман? Колку време во денот е со тебе бебето? Дали има некој што ти помага за доење и слично....

16. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.038
    Допаѓања:
    25.079
    За апартмани незнам. Знам дека ако имаш врска и во обична соба , ќе ти дојде посета.

А за бебето. Цел ден е со тебе. Мене ми ја донесоа ептен брзо откако ме донесоа во соба. И до кај 22ч е со тебе бебе. И сабајле рано рано ги носат пак.

На Pisoi23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    7.872
    Имам пишано јас, породена пред месец и нешто. 50 еур за да делиш соба, 100 за сама во апартман од ноќ. Да, може посета цел ден да ти седи во апартман ако сакаш. Во обична соба, јас имам блиски што работат во клиника, вистина е дека успеваа да влезат да ме видат, ама на кратко само, далеку е тоа од посета. Имаше во апартмани кога бев јас, сопругот цело време дремеше во соба кај родилка, за со царски ако си реално си треба помош првиот ден, ама не е дека нема да преживееш без апартман. Бебето со тебе е од црни мугри 6ч до вечер до 11. Царски те штедат додека станеш, 24ч не е со тебе бебето, после кој те врти. За доење никаква помош двата пати, вториов пат имав камења од гради а млеко не излага, ме гледаа дека ќе фатам маститис ако продолжам така и ги заболе искрено. Ако се најде некоја сестра среќа да имаш да ти помогне, инаку очекувај само коментари мајка мора да доиш и толку. А мајки што имаат мака со доењето, пошто не е толку едноставно за некои, да го слушаат тоа, е последното што им треба. И така, акушерија е општ хаос, имам многу причи од таму. Само моли бога да биде све во ред и порано да си одиш од таму.

На mama11 и Peperutce6 им се допаѓа ова.