Влошките ги заборавив, требаат да, а спаваќи и шпихозни не, спаваќи има и тоа многу убави, а шпихозни не требаат зошто ги повиткуваат.
После царски на Гак, дали бевте цели 24 саати одвоени од бебето? Го видовте еднаш при породување и наредно тек после 24? Негде така ко да прочитав
Мислам дека ми го донесоа да го видам вечерта кога ме сместија во соба. Ако сакаш побарај, сигурно ќе ти го донесат да го видиш само сестрите. Ама ти ќе лежиш секако. Утредента ќе ти го донесат и не го земаат до вечер ако е се ок со бебето, не се секирај
Додека не извадат катетер не ги носеа, јас април се породив, моето беше на интензивна ама од цимерката и го донесоа кога извадија катетер, значи 24ч од царски. А и не си функционален, болки, замор, без храна. Така да мислам ќе гледаш само да се наспиеш. И на цимерката и го носеа од 6 сабајлето до 11 вечерта. Таа неможеше да стане тоа плаче.
Во систина одма ги носат чим те префрлат од интензивна во апартман и си бараш да го земат, да го донесат, они го пресоблакаат и се останато, на тебе е да се галите и доите, ама друг е пристапот на Гак очигледно
На Гак нема сестра да дојде во соба, да викаш цел ден, да не те фати викенд или продолжен уште полошо. Така да тоа е. На првата цимерка и беа тврди градите и не и носеа млеко за бебето,да почнело да цица, тоа плаче она неможеше да го намести и не фаќаше никако. Хаос жив. Вика, вика нема сестра да дојде да му даде млеко еден шприц.
Мене ми доаѓаат со затнати канали ми ги гледаат градите камења, прават фаца демек тешко тебе и толку. Мајка да доиш само. И ми викаат масажа со топла вода, таму топла вода ни за лек. Среќа што таму не фатив маститис, ќе полудев последниот ден од што не можев да си ги испразнам градите, ни со пумпа не искачаше ништо
Исто на девојкава со мене, и ајде јас од едната сестра кога дојде на смена што ја знаев ја замоливме и загреа вода во шише и донесе да се масира, јас имав термофорчиња и џабе.И пумпа имаше и таа ништо. Гревови бебето се откорна.
А јас им викав да го хранат цело време, не го оставив така. На тие гради и да сакаа да ми помогнат да го наместам немаше шанса да фати. Ама за тоа се катастрофа акушерија, секаде исполепени кампањи за доење, а никаква реална поддршка.