Форумџика на годината

Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.428
    Допаѓања:
    3.463
    Царски е во операциона сала, стерилна средина, не пуштаат.

2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.534
    Допаѓања:
    26.271
    За природно може, ако ти се погоди доктор. Мм имаше опција, несакаше.
    Другарка уште пред 8 години, скандали правела и самите доктори го викнале маж и да влезе.

3. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    1.331
    Здраво
    Дали може некој да сподели што се е потребно за мајка и бебе за породување на ГАК ?
    Со првото се породив во Чаир, плус корона беше, незнаев ни тогаш што да носам ,пола од работите и повеќе не ми беа потребни и не сакаа да ги земат.

4. Moon lovers

Moon lovers Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    201
    За бебе само памперс влажни марамчиња јас носев и павловичева. За мене влошки, влажни марамици, мрежасти гаќи, пешкир, полнач и несесер со лична хигиена. Што и да ти фали ќе ти донесат, од 9 до 9 на секој 3ти час носат по собите што ни оставиле доле од дома.

5. Delnata

Delnata Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2021
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    Moze nekoj da opishe carski rez vo chair od priem do ispushtanje ? Koga nosat bebe, dali stavaat klizma, katetar, spinalana anestezija, se iznaslushav eden ton gluposti i glaata mi e prepolna, pa ako nekoja hrabra mama tuka ima vreme da spodeli kje mi bide od pomosh.mi se blizi denot

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.754
    Допаѓања:
    114.222
    Јас не бев со договорен царски, отидов со болки и крварење, набрзо пукна и водењакот. Не ми ставија ни клизма, ни ништо, во сала директ ми ставија спинал, ништо не осетив искрено од спиналот, не ме болеше и од прва фати. Породувањето беше баш царски, опоравувањето беше потешко, но сум човек што не залегнува долго па брзо се опоравив.

7. marty3

marty3 Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2025
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Zdravo mamicki, 40 nedela sum deneska bev na kontrola doktorot mi kaza deka ke me zadrzat vo vtornik ako ne se porodam do togas. Strav mi e malku.:sweat: Bremenosta ja vodam na GAK, me interesira dali nekoj ima slicno iskustvo i sto e potrebno za vo bolnica.:l:

8. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.219
    Јас имам искуство со поминат термин на ГАК, ќе те примат на патолошка и ќе те индуцираат. Има тема што да се спакува за болница, разгледај ја, ама во принцип; работи за лична хигиена, мрежести влошки, влечки, памперс за бебето, влажни, крема каква планираш, нешто за пиење почетно.. Другото во смисла пиење и јадење, па и нешто ако ти здофали може секој ден да ти носат има можност на секои 3 часа носат од доле.

На marty3 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Moon lovers

Moon lovers Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    201
    Јас се породив пред 4 дена на ГАК со индукција, бев 41+5 и мораше индукција не бев ич отворена. Сите ме плашеа ама јас многу убаво поминав. Сабајлето во 9 ме индуцираа со фоли катетер и вагиналета, во 1 смеев да станам и ми падна катетерот. кога ме прегледаа веќе бев 8 прсти без никаква болка. Сите што беа со индукција многу брзо се породија.

На marty3 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. marty3

marty3 Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2025
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Dali uste nekoja majka na GAK ja imaat inducirano so foli kateter odnosno balon?Ako moze da spodeli iskustvo.Blagodaram:l:

11. katce patce

katce patce Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2019
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    319
    Дали има тема за некој што лежел на гак (патолошка) ?

12. denizzz

denizzz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    98
    Има ли некоја мајка скоро со се породила во Кавадарци да сподели како поминала ?