Породување во Државна или Чаир?

Discussion in 'Бременост' started by flowergarden, Feb 20, 2012.

1. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Царски е во операциона сала, стерилна средина, не пуштаат.

2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

За природно може, ако ти се погоди доктор. Мм имаше опција, несакаше.
    Другарка уште пред 8 години, скандали правела и самите доктори го викнале маж и да влезе.

3. srce-9

srce-9 Популарен член

Здраво
    Дали може некој да сподели што се е потребно за мајка и бебе за породување на ГАК ?
    Со првото се породив во Чаир, плус корона беше, незнаев ни тогаш што да носам ,пола од работите и повеќе не ми беа потребни и не сакаа да ги земат.

4. Moon lovers

Moon lovers Истакнат член

За бебе само памперс влажни марамчиња јас носев и павловичева. За мене влошки, влажни марамици, мрежасти гаќи, пешкир, полнач и несесер со лична хигиена. Што и да ти фали ќе ти донесат, од 9 до 9 на секој 3ти час носат по собите што ни оставиле доле од дома.

5. Delnata

Delnata Истакнат член

Moze nekoj da opishe carski rez vo chair od priem do ispushtanje ? Koga nosat bebe, dali stavaat klizma, katetar, spinalana anestezija, se iznaslushav eden ton gluposti i glaata mi e prepolna, pa ako nekoja hrabra mama tuka ima vreme da spodeli kje mi bide od pomosh.mi se blizi denot

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас не бев со договорен царски, отидов со болки и крварење, набрзо пукна и водењакот. Не ми ставија ни клизма, ни ништо, во сала директ ми ставија спинал, ништо не осетив искрено од спиналот, не ме болеше и од прва фати. Породувањето беше баш царски, опоравувањето беше потешко, но сум човек што не залегнува долго па брзо се опоравив.

7. marty3

marty3 Нов член

Zdravo mamicki, 40 nedela sum deneska bev na kontrola doktorot mi kaza deka ke me zadrzat vo vtornik ako ne se porodam do togas. Strav mi e malku.:sweat: Bremenosta ja vodam na GAK, me interesira dali nekoj ima slicno iskustvo i sto e potrebno za vo bolnica.:l:

8. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Јас имам искуство со поминат термин на ГАК, ќе те примат на патолошка и ќе те индуцираат. Има тема што да се спакува за болница, разгледај ја, ама во принцип; работи за лична хигиена, мрежести влошки, влечки, памперс за бебето, влажни, крема каква планираш, нешто за пиење почетно.. Другото во смисла пиење и јадење, па и нешто ако ти здофали може секој ден да ти носат има можност на секои 3 часа носат од доле.

marty3 likes this.
  9. Moon lovers

Moon lovers Истакнат член

Јас се породив пред 4 дена на ГАК со индукција, бев 41+5 и мораше индукција не бев ич отворена. Сите ме плашеа ама јас многу убаво поминав. Сабајлето во 9 ме индуцираа со фоли катетер и вагиналета, во 1 смеев да станам и ми падна катетерот. кога ме прегледаа веќе бев 8 прсти без никаква болка. Сите што беа со индукција многу брзо се породија.

marty3 likes this.
  10. marty3

marty3 Нов член

Dali uste nekoja majka na GAK ja imaat inducirano so foli kateter odnosno balon?Ako moze da spodeli iskustvo.Blagodaram:l:

11. katce patce

katce patce Истакнат член

Дали има тема за некој што лежел на гак (патолошка) ?

12. denizzz

denizzz Истакнат член

Има ли некоја мајка скоро со се породила во Кавадарци да сподели како поминала ?

13. Ahava

Ahava Нов член

14. Ahava

Ahava Нов член

Ova se nosi pri priem na patoloshka na GAK, eventualno mozete plus nekoja spavaca da si zemete i nesto hrana,gricki. Imajte spremno torba za da vi donesat po poroduvanje so: mrezasti gakji, vir vloshki, pampers, vlazni maramici, obleka za izleguvanje od bolnica za majka i za bebe, preporaclivo e i da zemete racna pumpa za stimuliranje na mlekoto