За природно може, ако ти се погоди доктор. Мм имаше опција, несакаше. Другарка уште пред 8 години, скандали правела и самите доктори го викнале маж и да влезе.
Здраво Дали може некој да сподели што се е потребно за мајка и бебе за породување на ГАК ? Со првото се породив во Чаир, плус корона беше, незнаев ни тогаш што да носам ,пола од работите и повеќе не ми беа потребни и не сакаа да ги земат.
За бебе само памперс влажни марамчиња јас носев и павловичева. За мене влошки, влажни марамици, мрежасти гаќи, пешкир, полнач и несесер со лична хигиена. Што и да ти фали ќе ти донесат, од 9 до 9 на секој 3ти час носат по собите што ни оставиле доле од дома.
Moze nekoj da opishe carski rez vo chair od priem do ispushtanje ? Koga nosat bebe, dali stavaat klizma, katetar, spinalana anestezija, se iznaslushav eden ton gluposti i glaata mi e prepolna, pa ako nekoja hrabra mama tuka ima vreme da spodeli kje mi bide od pomosh.mi se blizi denot
Јас не бев со договорен царски, отидов со болки и крварење, набрзо пукна и водењакот. Не ми ставија ни клизма, ни ништо, во сала директ ми ставија спинал, ништо не осетив искрено од спиналот, не ме болеше и од прва фати. Породувањето беше баш царски, опоравувањето беше потешко, но сум човек што не залегнува долго па брзо се опоравив.
Zdravo mamicki, 40 nedela sum deneska bev na kontrola doktorot mi kaza deka ke me zadrzat vo vtornik ako ne se porodam do togas. Strav mi e malku. Bremenosta ja vodam na GAK, me interesira dali nekoj ima slicno iskustvo i sto e potrebno za vo bolnica.
Јас имам искуство со поминат термин на ГАК, ќе те примат на патолошка и ќе те индуцираат. Има тема што да се спакува за болница, разгледај ја, ама во принцип; работи за лична хигиена, мрежести влошки, влечки, памперс за бебето, влажни, крема каква планираш, нешто за пиење почетно.. Другото во смисла пиење и јадење, па и нешто ако ти здофали може секој ден да ти носат има можност на секои 3 часа носат од доле.
Јас се породив пред 4 дена на ГАК со индукција, бев 41+5 и мораше индукција не бев ич отворена. Сите ме плашеа ама јас многу убаво поминав. Сабајлето во 9 ме индуцираа со фоли катетер и вагиналета, во 1 смеев да станам и ми падна катетерот. кога ме прегледаа веќе бев 8 прсти без никаква болка. Сите што беа со индукција многу брзо се породија.
Dali uste nekoja majka na GAK ja imaat inducirano so foli kateter odnosno balon?Ako moze da spodeli iskustvo.Blagodaram