Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.232
    Допаѓања:
    27.441
    Сама си го бара.
    Ја прашала и за доктор за царски кој би и го предложила, дека мала разлика со првото се и со тоа е царски. И рекла 100 еврики.

На DarkStormm, Nala1806 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  2. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.975
    Охоо, ова јас одамна знам за патолошка дека бараат пари. 100 евра претходната моја матична барала.

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.232
    Допаѓања:
    27.441
    Јас првпат слушнав и ми падна чудно првично.

4. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    5.083
    Мене ми бараше претходниот матичен. Индиректно. Затоа го сменив . Беше меѓу поискусните, го сменив за помлада докторка. На државна клиника (максилофацијална хирургија) исто ми беа побарани пари, бев сведок за време на мојот преглед како на жена со покритична ситуација и беше кажано дека треба да чека два месеци за термин, а таа ги праша само дали има толку време за чекање, па и рекоа да излезе надвор. За 10 минути се врати и и испечатија упат за една недела. Нормално не закажав туку си отидов на приватно и поштено си платив.

Е сеа за породувањето претпоставував и имав слушано за тарифите. И тука на форумот прашував и гледам сите се стегаат не кажуваат.

А најјаки ми се овие што фалат поедини доктори какви биле грижливи, посветени, ПАЗИ човечни!
    Па откако ќе ги искеширате, или ако очекуваат "частење" нормално дека ќе бидат најфини на свет.

5. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.232
    Допаѓања:
    27.441
    На чичко ми, во 8 ми Септември, му рекоа дека одма ќе го оперираат, ако пушти донација за болницата. И тоа така соленка сума.

Јас имав докторка на Гак од старт што ме следеше. Она сама ми кажуваше да доаѓам и прегледи и за пораѓај ме следеше и тоа од одмор отидена беше, на вибер ми пишуваше кога цтг и сл.
    Верувај денаааар немам дадено. Ако и дадев и 50 денари, ќе беше пренавредена. Мм и однесе една бомбоњера и тоа едвај ја земала.
    Месечно добар дел од мојата плата, оди за здраствено. И да ми побарааа? За 10 минути ќе ги објавам по сите портали.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.268
    Допаѓања:
    15.630
    Јас ете го фалам Ќаев, денар не сум му дала, нит па ми побарал, нит после сме му дале бонбоњера. Да не беше он во 34та за џабе ќе ме породеа предвреме. Нит ми бил врска, нит сум побарала врски од некој. Предобро поминав на Гак, не знам ете може мене така ми се погоди, здравје и со второ таму планирам. Да се сите како него, ќе цуташе здравството.

На H.VAGA и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  7. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.880
    Допаѓања:
    3.904
    Ради ова и сакам секогаш мажите да се присутни на пораѓај

Screenshot_20260428-174831_Instagram~2.jpg

На tambelina, mariz, DarkStormm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. DarkStormm

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    5.083
    И јас ќе го објавев сегде. Дури и ќе го пријавев, ама излезе ситуацијата таква што не знаев дали повторно ќе ми притреба. И уште не знам дали пак на негова врата ќе треба да тропнам. Иако неговите грешки и пропусти потоа други доктори ги исправаа, неколкумина ме вратија тогаш и ми рекоа кој те упропастил вака врати се да те средува, не чепкам јас. Буквално се молев од доктор на доктор кој да ме преземе. Дури и во приватните болници ми рекоа.

Имам блиска пријателка гинеколог, работи на ГАК и ми рече дека еднаш пример имало пациентка од друг правена киретажа со крварење и инфекција. Од Систина ја правеле, и рекле врати се таму, никој не ја преземал како случај бидејќи после ќе бидат одговорни ако не дај Боже нешто се докомплицира.
    Затоа и мене не сакаа да ме преземат, па се молев од врата на врата едвај најдов.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Femina777

Femina777 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    236
    Здраво на сите, ме интересира искуства породување во чаир и кој доктор би ми го препорачале. Фала ви!

10. DarkStormm

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    5.083
    Искуство лошо. Сестрите на акушерија се ок. Ама многу работа имаат и не можеш да ги најдеш. Неонатолошките сестри се за никаде. Сите, освен една што не и го запамтив името. Болничарките се ок. Од доктори видов дека најпосветена беше Ана Марија Шпишиќ, др. Дика и др. Исмаили. Стварно на визита обрнуваа внимание и на пациенти. За разлика од некои кои само влегуваа и прашуваа : "Како сте?". Шпишиќ додуша беше фина со тие што ги породила, другите онака, ама коректна ми се виде. Имаше еден стар доктор, не зборува многу, ама ми се виде и тој добар. Другиве тука што ги фалат врска нема ! Не наседнувај на пофалбите затоа што друга е позадината. Ако сакаш подетално пиши ми порака.
    Педијатрите не заслужуваат коментар. Никакви информации не сакаат да дадат, само викаат ЌЕ СЛЕДИМЕ.

На Femina777 и tambelina им се допаѓа ова.
  11. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.336
    Допаѓања:
    18.212
    Ау, зарем е вака сега? Јас пред 4 и пред 5 години се породив, презадоволна бев од сите, освен од мрчењето на сестрите на патолошка, се останато ми беше супер од персонал, доктор ниту еден не ми побарал никакво мито, супер однос и пред и после пораѓај, не знам зошто вака на полошо сменето. :(

12. DarkStormm

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    5.083
    Сеа без мито не те шиша никој. Ама јбг си викаш дај 300-400€ тука оти во систина не те раскрстуваат 3000€ сеа со новите цени. И се ок додека нешто не се искомплицира. На отпусно писмо родилката е пуштена дома во добра состојба, а после два дена кога се јави компликацијата за да не се дознае родилката ја средува скришно во болничка соба, оти ако е амбуланта или како што уствари требаше во сала ќе требаше тоа да се евидентира некаде и да понесе одговорност некаква.

На Milkiway и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  13. Ана 777

Ана 777 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Здраво, дали има некоја искуство со др. Влатко Ѓиревски ГАК за пораѓај?

14. hunnybunny123

hunnybunny123 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Јас се породив сабајле во Чаир. Ме водеше др. Мујовиќ. Требаше денес да дојдам на преглед кај него ама вчера ме фатија болки. Ме породи др. Исмаили. Секоја чест за жената. Сестрите на патолошка беа океј само што ако не можеш да се движиш не те разбираат и напињаат "ајде душо побрзо".
    Сега за сега сум задоволна од персоналот овде.

На denizzz му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Nala1806

Nala1806 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2024
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    191
    Честитки и со лесно. Како си задоволна од хигиена во соба и тоалет? Дали бебето е со тебе цело време? Посветуваат ли внимание за доење? Фала ♡ поздрав

16. hunnybunny123

hunnybunny123 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Фала ти На патолошка нема топла вода па ако треба да се миеш среќно и е еден тоалет за сите. Инаку беше чисто и собата исто. Кога ќе се породиш имаш тоалет во своја соба. Има топла вода. Сестра ти помага да се измиеш првиот пат кога ќе станеш. Не те форсираат за прво станување ако не си сигурна. Поминуваат лесто да соберат ѓубре да исчистат. Го носат сабајле бебето го зимаат навечер и со тебе е цело време. На доење посветуваат внимание многу, доаѓаат да ги хранат ако има потреба ама и треба да го ставаш на града секогаш кога ќе е будно ти викаат

На monibejbi му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Nala1806

Nala1806 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2024
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    191
    Супер фала ти, и јас се одлучив за таму кај др. Шпишиќ, ако има некој искуство да сподели со неа, фалаа ♡

18. Medo123

Medo123 Нов член

Се зачлени на:
    16 јануари 2026
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Здраво, дали некоја знае дали во следните месеци навистина нема породување на ГАК? Така ми кажаа бидејќи ги реновирале сите сали. И доколку е точно дали знаете дали некаде се пренасочуваат пациентките?
    Ви благодарам.

19. Ана 777

Ана 777 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Да и јас имам информација дека ги реновираат дел од салите. Дали пораѓаат не знам ако има некој информација за тоа нека сподели.

На Medo123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. a girl

a girl Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Дали за Чаир потребно е да носиш спаваќа сопствена или ?