Точно. Докторите се супер, но со докторите најмалку контакт имаат пациентките. Сестрите, акушерките, болничарките се тие што ги гледаме највеќе а баш тие се ароганција до даске. 50% од нив се такви. Во болки и најранливи денови да ти се испонашува некоја теткица со превртување очи и груби коментари воопшто не е во ред. Еве вчера читав реновирале сали, клими, се тоа е супер, но персоналот..? Пуштени без команда како да ја наследиле фирмата од дедо им.
Дали се породи ? Чисто информативно ме интересира дали ја има епидуралнава стварно или само рекламација Мене ме породи ,преубаво поминав. Иако тој само следеше да кажеме, повеќето акушерката го водеше пораѓајот ,сепак однесувањето на докторот а и специјалицантите беше супер. Само не ми се допадна што специјализант ме шиеше и ете едно конче пукнало пред време ,можеби и др да ме шиеше ќе се случело ама ете. Исто како еден совет не викајте ,ем вас ви се одзема силата ем кога така викате и тие се однесуваат лошо. Знам зошто во другата сала имаше една што викаше и и се дереа доста.
Воопшто не смееш да викаш? Мислам не дека јас би сакала, ако има начин и техника на дишење правилна, ама да ми е страв ако ми се испушти да викнам во најголема болка за не ме искараат...
Не може човек да се воздржи да не вика кога боли, корне. А тоа што немаат трпение тоа сељандурите е др работа. Нека се вработат на др место ако не знаат како да се однесуваат со родилки
Абе сите викаат во еден момент, на крај нормално е да викаш нема да се стегаш. Ама има некои само се дерат а не работат на тоа да го родат детето. Окапав у родилна, се видов. Имаше една на бокс не знам колку време викаше викаше и на крај на итен царски заврши. А како викаше викам еве фала богу роди. Обично после јако викање искача бебето. И они ги "караат", тие што ги фаќа паника и не прават тоа што треба. Па не се толку страшни да не смееш глас да пуштиш, опушти се. Во тие моменти некој има повеќе фокус, некој од болка се губи и тоа е тоа, не може многу да се делува. Башка сега епидурал ставалее може ќе ве обезболат па нема викање ич .
Пред 4 год као барав анестезија некаква дури се откажував од природно раѓање немам толеранција за болка, ми рекоа касно било, брзо беше раѓањето. Е сега дали недаваат или нема нез, но би сакала искуства дали има шанса да се добие па и да се плати.
Ооо јас урлав и мислев фека нема ко мене, у моменти на земање здив и велам на Др леле кузнај колку пискам, ми рече не си единствена, ептен беше толерантна Др.
Другарка пред 2 месеци се породи на ГАК, ги премоли за анестезија, само ја мавтаа еве сега еве сега и на крај и рекле: касно е веќе за анестезија, кај и да е ќе се роди бебето. Така да, како ќе се погоди...
Секако дека е нормално да викаш. Јас не викав, имав три провокации , слабо а болно се отварав на крај добив епидурална па си спиев на бокс. Ама за тие 4 дена што бев таму навистина видов жени кои мнооогу викаа. Боли апсолутно и сфаќам дека сите си имаме различен праг на толеранција за болка, ама она беше ептен. Не слушнав дека им се дерат докторите, ама им викаа дека е подобро да ја чуваат силата за кога ќе треба