Zdravo devojki, bremena sum 29ta nedela so bliznaci dvojajcani(in vitro). Celiot proces do sega go vodevme vo Plodnost, no za poragjaj razmisluvame za GAK. Dali moze nekoj da spodeli iskustvo shto se porodil so bliznaci, dali moze da se zakaze carski, koja nedela ste se porodile, kakov e tretmanot posle poragjaj so dve bebushki, dali e dozvolena poseta( procitav pogore se spomnuvase deka imaat apartmani vo koi e dozvolena?) ve molam za bilo kakvo info so lesno na site
Da, na mene 2 pati probaa i deka kriv rbet ne mozea i mi stavija light spinal 2 saati si spiev na boksot
Super iskustvo so poragjaj dobiv i anestezija. Bev vo apartman poseta imav dojde soprugot. Prviot den ti go pokazuvaat bebeto posle od 5 sabajle do 10 vecer bese so mene. Ne dobiv loso odnesuvanje ama ne dobiv ni pomos, mnogu zeni i deca, malku personal.
Девојки здраво, моментално сум 19 та недела од бременост (можеби е малку рано за оваа прашање, но ме интересира бидејќи сакам да сум подготвена со инфорации), сакам да се породам на ГАК, а бременоста до сега ми ја води приватен матичен гинеколог којшто соработува со фондот. Прашањето ми е дали матичниот гинеколог ќе ме праша каде сакам да се породам или пак тој ќе ме испрати каде што тој мисли дека треба? Во која недела од бременоста треба да ја иницирам оваа тема како разговор со матичниот гинеколог? Кога и дали треба да се јавам во ГАК и да им кажам дека сакам таму да се породам или матичниот треба да ме испрати со упат? И уште едно прашање, бидејќи мојот матичен гинеколог нема машина за 4Д ултразвучен преглед, дали може да побарам да ми даде упат за на ГАК за 4Д ултразвучен преглед ? Ви благодарам однапред
Ти бираш каде ќе се породиш, треба за од 36 да имаш упат за да почнеш на цтг. На последен преглед кај матичен кажи им да ти дадат упат за каде што планираш да се пораѓаш. После само со извештај се оди, бар на гак нов упат не ти треба. Зошто ти е 4д? Тоа не е неопходно за мерките што се битни во бременост, на ГАК и чаир имаат, ама со првото дете прв пат ми пуштија на крај скроз пред да се породам, а со второво дете на 2 скрининг во чаир само. Зависи од доктор и дали ќе си побараш ти ако ти е мерак да го видиш бебето, инаку можеш и без тоа да поминеш. Каде ќе правиш 2 скрининг?
Ти благодарам за одговорот .... за 4Д знам дека не е неопходно, но ете така си помислив да направам и таков преглед ... инаку бременоста ми ја води Филип Исјановски во Ултрамедика па таму ќе биде и вториот скрининг.