Породување во Државна или Чаир?

Discussion in 'Бременост' started by flowergarden, Feb 20, 2012.

1. Ehh10

Ehh10 Истакнат член

Ne se plasi se izdrzuva se, jas pobarav deka bavno se otvarav i veke bev umorna od 2 porucek duri vo 2 vecerta se porodiv. Sestrite i doktorkata stvarno bea profesionalni i epten pomagaat taka da nemoj da se sekiras. Anesteziologot ti objasnuva prvo za anesteziite pa posle si odlucuvas ti.

2. анчула

анчула Истакнат член

Zdravo, kako bese vo odnos na premestuvanjeto, sega so ova sto renoviraat pisuvase negde deka gi premestuvale majkite pa bebinjata ne gi nosele bla bla... I dali doktorot koj te vodel od Gak bese na poragjajot? Blagodaram odnapred

3. Ehh10

Ehh10 Истакнат член

Jas bev vo apartman, se slusase deka renoviraat imase galama. Za premestuvanje ne znam jas imav dogovoreno apartman i si bev tamu. Gi nosat bebinjata celo vreme, prviot den dodeka oporavis go nosat malku pa posle od 5 sabajle do 10 vecer bese so mene bebus. Jas na pregled odev kaj direktorkata ama koga se poragjav ona bese na odmor i me porodi toj sto bese na smena. Marija Joksimovik me poragjase super pominavme, mnogu fina i spremna doktorka, sekoja preporaka. Vo sekoj slucaj akuserkite imaat pogolema uloga, doktorkata doagase da me vidi i ja viknaa koga bese veke vreme.

4. Lenaa__12

Lenaa__12 Истакнат член

Како си задоволна од грижата после пораѓај? Дали доаѓаа често да те видат како си? Дали ти помагаа за доење и слично?

5. Ehh10

Ehh10 Истакнат член

Pa iskreno zavisi smenata kako ke ti se pogodi. Doagjaat da te vidat sekako i da pomognat da stanes i se. Za doenje ne se zamaraat mene samo me prasaa dali dojam ili da i davaat oni. Edna sestra samo se najde da mi pomogne so silikonski da mi pokaze kako da pocneme i tolku. Imaat mnogu rodilki i bebinja a malku personal i gledaat segde da stignat zatoa ne im zameruvav mnogu. Vo sekoj slucaj vo apartmanot imav dozvolena poseta doagjase soprugot da mi pomogne nesto ako mi treba.

Lenaa__12 likes this.
  6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Колку се плаќа апартманот?

7. Ehh10

Ehh10 Истакнат член

Ne znam iskreno ama poveke od 2-3000 za den ne bi trebalo. Vo sobite ne znam kako e ama od korist epten mi bese sto imav wc i frizider vo soba. Hranata ne im e bas najdobra ama mozat da ti nosat celo vreme tvoite. Zatoa mi bese od korist friziderot i za hrana i za voda deka vo najgolemiot pekol nadvor se porodiv.

8. Feniksgirl

Знам каква е храната, таму се породив со првото. Сакав за апартманите да знам, се мислам да си платам апартман овој пат.

9. Ehh10

Ehh10 Истакнат член

Zadovolna sum od apartmanot cisto, klimi ima vo sekoj apartman, po 2 kreveti se vo soba. Nie ne ni znaevme deka e dozvolena poseta od koa me smestija doznav na cimerkata celo selo i dojde na poseta od najmalo do najstaro:D

Feniksgirl likes this.
  10. ane-sk

ane-sk Истакнат член

Јас се пораѓав на ГАК и бев во апартман.Дека сакав да бидам сама плаќав 100 евра од ден и искрено не зажалив ми беше супер.Чисто многу,сестра цело време доаѓаше,јас си имав посета цело време,маж ми си седеше со нас и ми помагаше за станување дека бев многу исцрпена од пораѓајот.За второто немаше место во апартман и бев во обична соба и искрено одвај чекав да си одам,сакав сама да си бидам.Цимерката имаше врски фатено и цело време само некој доаѓаше.И таму беше чисто,греота е да се жалам,топла вода си имаше.Е за јадењето незнам какво беше не јадев ич немав апетит,само течности пиев,а и многу сум пребирлива хахаха

Feniksgirl likes this.
  11. Feniksgirl

Со царски беше породена или природно?

12. Pikachy97

Pikachy97 Активен член

Jas se porodiv na gak pred 3 nedeli prezadovolna od akuserkata u sestrite za poeagajot pominav mnoguuuu lesno no od poraganjeto do ispustanjeto od bolnica jas deteto si go vidov 2 pati na 5 minuti sega e katastrofa so renoviranjeto majkite na eden sprat bebinata na drug edvaj idi nekoj da te vidi 2 sati ja abrav sestrata po hodnik da mi go izvadi sistemot sto go primav..

st-el likes this.
  13. Dinee

Dinee Активен член

Се знае ли кога ќе завршат со реновирање?

14. ane-sk

ane-sk Истакнат член

Природно,не сакаше да излезе,а термин надминат.

Feniksgirl likes this.
  15. Ivaa99

Ivaa99 Активен член

Здраво девојки, ако има некоја што скоро се породила во државна, може ли да ми каже дали дозволуваат да носиме свои спаваќици или мора нивните што ги даваат, и дали дозволуваат мрежести гаќички?

16. Feniksgirl

Дозволуваат свои спавачи, за царски не дозволуваат мрежасти, за природно не знам. Даваат таму цело време спавачи, твојата ако ти ја земат, толку нема враќање.

17. Ehh10

Ehh10 Истакнат член

Jas si nosev i moja ama ne ja upotrebiv ti davaat da ja smenis. Prirodno sum porodena isto nosev i mrezasti ama ne gi upotrebiv polesno mi bese taka a i na vizita koa doagjaat prvo vleguvase sestra vikase ako imate gaki soblecete gi ke pomine vizita.

18. Ivaa99

Ivaa99 Активен член

Првпат ми е да одам на породување и не ми е јасно како не дозволуваат ни обични гаќички ни мрежести. Како тогаш може да стои влошката?

19. lala15

lala15 Истакнат член

Па лежиш цело време и ти стои меѓу нозе, мора да си гола за да се суши раната и да заздрави побрзо, а и секако нема да можеш да носиш гаќи, ќе те боли

20. Ehh10

Ehh10 Истакнат член

Ke nosis mrezasta vloska tie se razlicni od obicnite za ciklus. Ako imas rana sekako nema da mozes vednas normalni cekori da pravis pomali cekori i poleka ke dvizis i nema da ispadne. Jas se porodiv koga bese najzesko i mi rekoa moras bez gaki za da ne se inficira od ispoteno i doma koga se vrativ 1 nedela bev so spavakata i bez gaki fala bogu brzo mi zarasna.