1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    не ги плашам и тоа е реалноста стене ако не ти се чита не читај и кај виде дека во секоја тема коментарам ај гледај работа што ме чепкаш кај што највише боли

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.803
    Допаѓања:
    13.376
    Скоро во секоја тема пишуваш. И јас имам лоши искуства од Ремедика и изгубив бебе поради еден доктор таму,па не пишувам секаде. Не значи дека на Секоја тоа ќе и се случи. Тоа сакав да ти го укажам, дека има паничарки и се плашат а особено пред пораѓај. А јас знам дека боли.

3. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    за него секогаш ке кажам неубаво искуство и Тука сум децидна и точка не го бива тука форума кажа дека и правел скрининг и ако останела кај него ке зажалела

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.160
    Допаѓања:
    76.070
    Значи ако има до толку лоши искуства и поплаки од тој доктор до сега ке бил избркан од работа. Туку така он си прави грешки и си седи на работа, ајде бе.

5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Темата не е за гинекози. Ве молам без одење офф. Убави моменти ве чекаат наскоро :)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. GFlower

GFlower Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    240
    Извини, од муабетот не разбрав кој доктор те породи. Јас одам кај Младен инаку... доктори на кои им верувам ми го препорачаа...

7. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Ок темата не е гинеколози и мене ми го препорачаа гинеколози на кој им верувам јас сум адвокат и ако мисли некој дека така лесно се брка гинеколог од равота нека ми каже имам за него слушнато неубави искуства и од жени што не се членки на форумов и дај оладете малку колку што ке го избркаат гинеколог он кој ја лажел жената дека е трудна го гледам уште работи на гинекологија и не ме цитирајте повеке оладете се

8. Ece 1309

Ece 1309 Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2017
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    37
    Здраво феминки
    И кај мене дилемата Чаир или Гак. Треба да одлучам па матичниот да ми закажи термин за ЦТГ. Читам искуства секакви нормално, добри и лпши и од двете болници. Никогаш не можи да биди совршено некаде.
    Би сакала дали има некоја со пресно искуство да ми кажи како поминала. Како е односот доктор-пациент, сестри-пациент, хигиената, дали се дозволени посети, и како сте поминале без врски во една од овие две болници каде што сте се породиле. Многу ќе ми значи бидејќи јас по прв пат ќе раѓам и нормално се ми е ново.
    Според претходните коментари мислам дека има повеќе задоволни за Чаир. Но би сакала да слушнам најпресни искуства.
    Ви благодарам однапред на сите и извинете да долгиот пост и многуте прашања.

На janickaskopje му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anjathesaint

anjathesaint Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    106
    Здраво феминки. Јас вчера влегов во 36та недела, а бебето е понапредно за 2 недели и сега чекаме кога ќе си дојде моментот. Минатата недела матичниот ми даде упат за во Чаир (таму решив да се пораѓам) и се падна Бајалски да мојтермин да е слободен дента. По лошо искуство не сум имала во животот (ниту ме праша која недела сум, ниту ЦТГ ми направи, ниту ми даде бебето да го видам на ехо), па го замолив матичниот да ми го смени упатот за нареден пат и сега сум кај д-р Илиевски, во петок сме на контрола. Дали некоја ја порподувал Илиевски и какво милсење имате?

На janickaskopje му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ruru7

Ruru7 Нов член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Здраво на сите. Се зачленив на сајтов само поради дискусијава и дилемата помеѓу двете клиники. Сестра ми се породи во ГАК пред година и пол, ја породи Адела Поп Стефанија за помалку од половина час. Помина релативно добро, не ми се пожали ниту на хигиената ниту на персоналот, но не ни очекуваше многу па претпоставувам тоа е причината. Се задржа два дена нецели и беше во соба со уште една жена. Посета не беше дозволена и мислам дека не ни би требало да влегуваат луѓе по собите на родилките.
    За ГАК имам врски (лекар), но мислам дека персоналот е многу поважен и третманот кој ќе следи постпородилно. А ко што прочитав, 80% поминале катастрофално.
    За Чаир имам исто така врска (лаборант) и според вашите искуства сите ги препорачуваат пред ГАК. Прашањето ми е, што ако има компликации? Дали Чаир се доволно спремни во поглед на специјалисти?
    Не сум воопшто паничар ниту пребирлива, но прв пат ќе се пораѓам и сакам да сум колку толку ментално спремна за чинот или евентуални проблеми.
    Ви благодарам!

11. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.242
    Допаѓања:
    13.880
    Јас имам позитивно искуство пд Чаир и во поглед на хигиена, персонал, буквално од се. И тоа што не се дозволени посети ми е исто така позитивен момент. Препорачувам.

На mariz, Lolipop23 и Ruru7 им се допаѓа ова.
  12. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.300
    Јас Бајалски не го запознав и не сум компетентна да судам, но слушнав многу лоши зборови него.
    Илиевски ти е супер, ќе видиш и на самиот преглед колку е фин, за искуство може нема многу, дека е релативно млад, но пристапот му е супер. Сепак ако се пораѓаш природно нема врска кај кој одиш на преглед, ќе те породи тој што е на смена, освен ако нели не се договориш претходно со докторот па да дојде од дома специјално за да те породи. Ама за тоа верувам дека треба да си платиш.

@Ruru7 во Чаир има инзворедни гинеколози и педијатри. Сепак немаат специјалисти од другите области и доколку дојде до ситуација каде треба специјалист од друга област ја префрлаат пациентката на ГАК.
    Случај со познаничка: при пораѓај увиделе дека бешиката и е срасната за матката па ја префрлија на ГАК зашто таму немаат уролози.
    Но ти нема потреба да навлегуваш толку длабоко, што би било кога би било, ретки се тие случаеви, така да уживај во бременоста, а за тоа каде ќе се пораѓаш размисли си, супер штом имаш врски и ваму и таму, верувам дека ќе имаш солиден третман.

На LoOnyD, anjathesaint и kikin им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.160
    Допаѓања:
    76.070
    Мора да има секаде добри доктори и специјалисти, баш поради таа причина што секаде може да дојде до компликации. Е сега единствено како што знам немаат оддел за предвремено родени бебиња, па ако дојде до такво нешто.. родилка која решила да се пораѓа во Чаир во тој случај ке мора да оди на Гак или пак Систина (само овие две мислам имаат оддел за предвремено родени бебиња. Исто така имаше случај каде жената се породила пред време во Чаир, но бебето беше одма префрлено на Гак. Јас сум задоволна од Чаир, две години има сепак, но имам позитивно искуство од две доста блиски пријателки што ептен скоро таму раѓаа па решив пак таму да раѓам за 5м :)

14. janickaskopje

janickaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    264
    @mariz tebe koj te porodi ?

15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.160
    Допаѓања:
    76.070
    Незнам :lol: Еден куп ми се погодија на меѓусмена баш ми текна да раѓам :D едно 10 души мислам имав на самиот пораѓај...

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  16. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Па на одпусната листа ги пишува докторите како незнаеш или не си прочитала можеби

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.160
    Допаѓања:
    76.070
    Тогаш окупација бебето и не сум видела, не сум приметила. Еве ја најдов отпустната.. ваму кај што пишува Потпис и факсимил на лекар? Нема баш да пишува дека тој поточно ме породил... лево не се гледа убаво Изаири пишува.

Прикачени фајлови:

18. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Ете бе срц мора да пишува Хасмије Изаири топ жена кај мене исто убаво си пишува Младен Ристески и Емил Бајалски тие што беа тие се потпишаа така стои и во историјата што ти ја отвараат еј забегав во муабетов кажи не ми се лути:hug: ти си се породила кога јегени беше директор

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.160
    Допаѓања:
    76.070
    Не не фала ти.. и онака скоро почна да ме копка кој ме пораѓал :D Отворив сега на Чаир страната и ја видов, ми текна на неа ми беше на пораѓајот цело време... и уште една помлада беше со црвена коса и двајца доктори (тие цело време беа тука додека бев во предродилна и родилна сала), а за време на раѓањето еден куп се најдоа околку мене. Инаку да се породив баш Јегени кога беше директор и затоа мислев да не се смениле многу работи, но еве имам стварно ептен задоволни пријателки што раѓаа, па не се мислам многу многу пак би одела таму.

20. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Би одела и јас стварно здравје боже и јас сум ептем задоволна од персоналот, ама навистина од сестри до хигиеничарки сега рака на срце да не зборам за инат и многу други доктори ми оставија убав впечаток додека бев таму сега овој мојов што не ми се бендиса тоа е друга работа али у глобала се супер ај збегав со муабетот да не давам :*