Породување во Државна или Чаир?

Discussion in 'Бременост' started by flowergarden, Feb 20, 2012.

1. anjathesaint

anjathesaint Истакнат член

Фала ти Лолипоп ;) Едвај чекам да дојде петок да одам на преглед. Се надевам се ќе биде супер, а за породувањето кој ќе се падне на смена - тој. Читав доста добри коментари за Чаир целосно, така што се надевам се ќе биде во ред. (fingers)(fingers)(fingers)(fingers)

Lolipop23 likes this.
  2. Ruru7

Ruru7 Нов член

Благодарам на одговорите. Дефинитивно се решив за Чаир. :)

kikin and Lolipop23 like this.
  3. fina erika

fina erika Популарен член

Во Чаир сестри и хигиеничерки задоволна хигиена добра за другото не коментирам ти посакувам све убаво

4. Ruru7

Ruru7 Нов член

Ти благодарам. Жал ми е за тоа што ти се случило.

5. Kiki_

Kiki_ Активен член

Од кој месец треба да почнам да одам на прегледи кај што планирам да се породам? Се мислам за Чаир, па скоро породени кој доктор би ми го препорачале од Чаир?

6. fina erika

Здраво јас одев од 36 недела во чаир бев кај Младен Ристески ама не би ти го препорачала имам добро искуство со Димитар Георгиев па со лесно нека ти е

7. Kiki_

Kiki_ Активен член

А кај кого се породи? Читам за Кировски добри коментари, имаш некое искуство со него?

8. fina erika

Ме породи младен ристески но долга е мојата приказна ех да знаев дека Кировски е таму уште немаше да се мислам него заборавив да ти го кажам, не да е добар цар е човекот кога ќе забременам повторно нема да се мислам за него.Додека лежев таму он беше дежурен цел ден максимално им се посвети на сите пациентки поединечно он е беспрекорен и си ја знае работата

joy1 and ADOKI like this.
  9. Kiki_

Kiki_ Активен член

А може да си бирам кој сакам да ме породи така? Да изберам пример Кировски и после како што читам од 8ми месец треба да одам таму на прегледи и фактички одам кај Кировски на прегледи или?

10. fina erika

Матичниот ќе ти закаже со мој термин кај Кировски тој е во петок во амбуланта,и автоматски си одиш кај него цело време и со него се договараш за породување

11. Kiki_

Kiki_ Активен член

Ок, фала ти многу на одговорите. Стварно ми помогна.

fina erika likes this.
  12. fina erika

Ништо уживај само со лесно да ти е

13. Black girl

Black girl Форумски идол

Жени, едно прашање. Дали ако се пораѓам на ГАК (зашто уште се мислам дали приватно или државно) морам да одам на цтг таму или може еве во Систина да си одам за цтг зашто таму водам бременост, па само за пораѓај на ГАК?

14. Sandrichka 89

Sandrichka 89 Истакнат член

Можеш да си идеш во Систина тоа не е проблем...не мора да идеш на ГАК ...доколку те фатат болки секако ќе те стават најпрво на цтг во приемно одделение :) Но,во случај ако си имаш доктор некој одреден на ГАК и идеш кај него на преглед тогаш најпрво мора да правиш цтг,па после иде прегледот кај него.
    Со лесно...;)

Black girl likes this.
  15. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се породив во Чаир без врски пред месец дена.
    Кога одев на ЦТГ и контролно ехо во 9ти месец и откако го надносив и покрај закажан термин чекав со саати, влегуваа тие со врски. Баш кога бев внатре на ехо дојде една вработена вика како да ги пикнеме две некои и докторкава и вика викни по нив едната демек абортус имала другата нешто итно не знам што. Ама океј тоа нормално нели може да се замижи за тоа.
    Предродилно ми недоставуваше психо-физичка подршка, но и тоа можеби зависи од персоналот кој се погодил на смена.
    Другото е се :*::*::*::*::*:!
    Пак да раѓам би раѓала во Чаир.

16. Olgica.bu

Olgica.bu Истакнат член

Во пρаво си Еρиκа, ништо не е стρашно аκо се слушнат и лоши пρиκазни.Нема што да се плашат тρудниците тρеба да знаат деκа се може да се случо κаκо и се што се случува во животот, моја нога нема ниκогаш да стапне во Гаκ па дуρи и да умиρам, Ќе одам во гρадот κај што сум јас ρодена баρем таму се надевам ќе бидат посовесни.

fina erika likes this.
  17. fina erika

Така е на кој не му се чита нека не чита јас ја кажувам само реалната работа на крај краева ова е слободен форум па ако сакам ќе пишам и сто пати за една работа

18. Black girl

Black girl Форумски идол

И мене не ми се стапнува на ГАК. Бев таму еднаш и нема ч од човечност. Ама мм дека царски ако треба вика дека е многу на приватно, а за природно имаме. И затоа на ГАК изгледа, ама коса ми се крева од самата помисла. Ти имаш лошо искуство таму?

19. fina erika

A мислиш дека на друго место има по приватниве е скапо ретко кој може да си приушти да се породи таму еве оди во чаир можеби ќе ти се бендиса 8-|

20. mariz

mariz Форумски идол

А зашто за Чаир не се распрашаш, јас имам и доста задоволни пријателки и покрај обид за природно што завршиле царски, но сепак задоволни од персоналот.. Исто и јас сум задоволна, врски немав.. секој пат различен доктор кога одев на цтг ме гледаше, сите беа супер со мене. Исто и персоналот на пораѓај ми беше супер..
    Глупо е по државниве што го има она: Каква ти е среќата...