Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Ти си број 520 во оваа година, така? Мене така поише ми е логично.
    А и за Чаир бројката 2800 за еден месец звучи многу, веројатно е на годишно ниво.

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  2. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Ова е бог да чува ништо друго и како мајката после ќе си го види бебето

3. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.866
    Допаѓања:
    13.499
    Врската што ми беше на ГАК ми кажа дека поради компликации кај родилката од анестезијата ги праќаат на ГАК од приватно ама не ми е верно некако што знам

4. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Одеше на посети, но не смееше да преноќи за жал..
    За родилките ми е сигурна информациајта, братучед ми работи на клиника он ми кажа. А за бебињата што се раѓаат на приватно а се со компликации стварно не знам. Не ми текнало да прашам...

На *Лорена* и fina erika им се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.295
    Допаѓања:
    76.391
    На год ниво и двете се. Од почетокот на годинава се до сега... :)

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    За ремедика не знам, ама систина праќа на кчиника на барање. Ги имаат сите услови да се згрижат и мајка и дете, ама тоа кошта пари. Едно е да имаш спремно 100к за пораѓај, а друго да излезат 10.000 еур.

На LiliBoz, Bubce38 и pile30 им се допаѓа ова.
  7. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.775
    Допаѓања:
    8.872
    Epa ima razlika koga ke dades 200 evra i 2000 i kusur evra na privatno, pa sea vidi ti.

8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Пре ќе дадам 2000 легално, него 200 илегално.

На victoria, LiliBoz и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.866
    Допаѓања:
    13.499
    Само што тие 2000 евра се легални, а оние 200 евра нелегални. Не е исто секако. Ама после кога ќе слушнам здравството не чинело. Е поради овие работи ни е во пропаст

На victoria, LiliBoz, eli25 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.295
    Допаѓања:
    76.391
    Во Ремедика имав цимерка 36та породена, имаат таму мислам 3 инкубатори само (како што видов кога бев кај бебињата). Нејзиното беше во инкубатор 6,7 дена, па потоа во топла соба (нешто како отворен инкубатор кој ги грее голички). Вкупно со и недела предходно лежење пред да роди 20 дена имаше останато во болница, можела да си оди она.. а бебе да остане, но беше од др град.. а сакала нејзино млекце да дава на бебето и затоа и она си седеше. Некаде 170.000 илјади плати. Царски породена..

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  11. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.590
    Допаѓања:
    15.655
    И јас кога се породив пред три години во Чаир ,си отидов фино лепо со болки,ме прегледаа,ме качија во родилна.Никој не знаев,ни врска ни мрска,денар не дадов ,сите од прв до последен беа најпрофесионални со мене.Имав породување по книга,само со епизиотомијата си имав повеќе мака.Не беше никој од извиканите доктори на смена,млади доктори ми се погодија и ќе кажам само секоја им чест,а еве сега и јас од пријателки разбрав дека нешто се сменило изминатава година,хаос било.

Инаку јас тогаш во декември во Чаир бев со број 3000 и некој.

На Spidy, Asja, Mayyya и 2 други им се допаѓа ова.
  12. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    Па 170.000 е евтино за сето ова, во систина цимерката моја плакаше по 20.000 од ден, на апарати и беше бебето не можеше да дише самостојно, неколку дена поседе и го префрлија на детска, за царски и за за бебето плати 200.000.

На TheSecret и kukla21 им се допаѓа ова.
  13. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.775
    Допаѓања:
    8.872
    Normalno ne e isto. Ama sekoj so svoeto neli. Jas i dete pati uste da se poragjam deset pati ke platam ako treba samo da me poragja doktorot koj me porodi so prvoto, kaj i da e otiden. E do tolku sum zadovolna od nego, ne bi zborela sea zosto

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.295
    Допаѓања:
    76.391
    Да да.. сигурно не е 250 евра инкубатор. Мислам дека само тие 3500 за мајка, 4000ден за бебе се плаќа + испитувања некои додатни што му правеле на бебе. Недела пред да роди она лежела, 3500 од ден. Тука некаде испаѓа цената... значи инкубатор не се плаќа плус најверојатно...

На LiliBoz и alisijad им се допаѓа ова.
  15. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    ау во систина 7400 за мајка од ден е, нас што не задржаа плус еден ден платив додатни 15.000 без никакви испитувања само лежењето. :tmi:

На mariz и fina erika им се допаѓа ова.
  16. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448
    Сите реално сме поминале и лошо и добро по државните болници па и во приватните не е се така розово но мислам дека допрва има тука жени мајки што читаат и што ќе се породуваат допрва пр.кај некој Доктор што некоја има лошо искуство или болница...Ок искуство да се пише но не и дебата да се отвори...Па не секоја имаме пари за во приватна болница...5 год.дадов пари во приватна болница ко за 5 породувања на приватно груба рачунка но сега немам...но по ова што читам не ми дава позитивна мисла за Доктор или за болница на државно и страшно страв ми влева...
    Само едно ќе кажам Господ да не чува ситееее...сите лоши работи да не одминат...лошото никому повеќе...Сите ќе бидеме мајкички (fingers)

На i-v-a-n-4-e, Melinda85 и kukla21 им се допаѓа ова.
  17. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.775
    Допаѓања:
    8.872
    Jas pred edna god vo cair se porodiv. I edna nedela lezev na patoloska so nadminat termin dve nedeli (a znaes tolku mnogu deka e opasno za bebeto) i za taa nedela se se iznagledav. Vidov kako gi tretiraa tie so vrski i tie sto imaa potplateno doktor (iako imav i jas vrski ama ima razlika od vrska do vrska neli). Mene bukvalno nikoj ne me pogledna, bev so uste cetiri vo soba i doktorite si idea kaj svojot pacient na vizita a mene celo vreme mi vikaa ke vidime za tebe cekaj i taka si lezev cela nedela cekajki tamu. E na kraj veke koga stana gusto se smiluva eden doktor fala mu na boga i zavrsiv iten carski, posle mi dojde vo soba i mi rece da zakasnevme pet minuti tolku ke bese. E zatoa koga ke ragam vtoro ke si odam na sigurno ako treba i ke podmitam.

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.295
    Допаѓања:
    76.391
    Аууу дупло. Јас само 5700 плус. Ден пред да родам што лежев 3500 и 2200 за ехо на колкови на бебе и два пати тсх што побарав да ми испитаат.. мислам и црп за мене беше во тие 2200.

19. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Јуни 2015 јас бев 1330 број во чаир, јуни 2017 бев 1680. Тоа е околу 300 пациенти повеке за пола година. Можеби гужвата е проблемот, можеби раководство и организација незнам. Сега барав чаршав да ми сменат, ми беше многу крвав. На сите што поминаа им реков и ни една не била одговорна за тоа. На крај ја најдов одговорната и ми вика знаеш ти колку сум уморна :| а истата таа пред две години цела смена задача и беше постојано да го пребришува ходникот и да влегува низ собите да го собира губрето. А сега и се може да ти рече не можам, уморна сум. Не ке да е до бројот на пациенти, туку до организација и новото раководство.

На mariz, Bubce38, fina erika и 2 други им се допаѓа ова.
  20. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Епа не носиме слон во стомак нормално ќе има ризик ќе има ризик и за бебе и за мајка