Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.590
    Допаѓања:
    15.655
    Сигурно е до раководството,менаџирањето и организираноста.Тогаш нели Јегени беше директор и не смееше пиле да прелета,на секоја врата беа залепени листови со кој што има задолжение,од чистачка до доктор.И стварно секој ден ни менуваа спавача,чаршав ,мене ме носеа во вц од што неможев да станам од епизиотомијата,ми се свртуваше цело време.
    @TheSecret може за патолошка,незнам како е таму,ама стварно не можам да кажам лош збор,мене така ми се погоди :)

На TheSecret и irena.1 им се допаѓа ова.
  2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.866
    Допаѓања:
    13.499
    @TheSecret извини што ќе ти го кажам ова, ама од таквите како вас што подмитувате или ќе подмитувате доктори, ние што немаме прилика да дадеме мито ќе бидеме оставени на милост или на немилост по државните клиники.

На victoria, kikin, Lolipop23 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.775
    Допаѓања:
    8.872
    Sekoj so svoeto

Neznam kako bilo togas ama pred godina na odelenie samo gjubreto od kantite go sobiraa i pominuvaa so dzoger. Jas pet dena lezev na krvav carsav i odvaj cekav da si odam od sto mi bese gadno. Dobro sto bar pred mene carsavceto od krevetceto na bebeto go smenija cimerkata sto dojde posle nekoj den bese so staroto carsavce od prethodnoto bebe pa postilase tetra peleni

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Јас пак имам информација од вработени дека откако е Исмаили директор било многу построго.
    Можеби во моментот кога си се нашла таму имало повеќе гужва.

А патолошка во Чаир веќе е реновирана, не е како пред три години.

5. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Јас кога лежев патолошка беше катастрофа сега брзо ја реновираа дали ми го прочита постот и ти се разјасни нешто

6. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Во ред. Јас од пред три години наваму не сум била во Чаир. А пред еден месец дознав дека било реновирано, па се надоврзав на дискусијата на членките од погоре.
    Инаку ако ти читаш парцијално, јас си читам сѐ со ред.

На irena.1 и azelea им се допаѓа ова.
  7. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Не не за тоа што ме праша

8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Не, ако си ми одговорила, тогаш е избришано, не сретнав никаде.

9. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Баш кога бев ја реновираа патолошка. Нокта во еден ни влегоа мајстори во соба, ролетни да ставаат. Морало до сабајлето да биде готово.
    Сакаш верувај, сакаш не, распашана команда се станати. Не симнаа доле мајките за одење, се облековме и така не оставија скоро два саати да дремеме седнати на дрвена клупа, бебињата никако да ги симнат, таа од доле звони горе, никој не се јавува, па чекај вакцини ставале, па чекај испис правеле. Хаос, луге во чекална се расправаат, мајкиве се расправаат, таа вика незнам што да ви кажам не е до мене.
    Отидено е се од цтг, амбуланти, шок соба, одделение дрско и безобразно, со кренати носеви. Само односот на патолошка им беше ок. И јас не сум ич од тие што бараат тинтрење. Напротив, на таа за чаршав и викам донеси ми сама ке го сменам. Нека ти раскаже и @mariz она сега овој месец одеше, па иста ситуација.

На TheSecret, Kitten, azelea и 3 други им се допаѓа ова.
  10. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Кaквa Држaвнa бoлницa,кaкoв Чaир,држaвнoтo здравство ни е oчaјнo,мнoгуе жaлнo што плaќaме придoнеси зa здравство, a дoбивaме третмaн еднaкoв нaнулa
    Вo oвaa држaвa сaмo дa имaш пaрии дa плaтиш вo привaтнa клиникa
    ПС Дa им се плукнaм у тoa дoктoрите штo се пoдмитувaaт зaситни пaри, зaрем зa 50,100,200 еврa се сиромашни, ситни души!

На fina erika и Black girl им се допаѓа ова.
  11. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    @irena.1 За случајов со мајсторите знам и снаа ми се крстеше кога се врати од работа вика вака и вака откачена работа крш

12. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Ако не ми верувате за мајсторите имам и слика.

На Asja и Mayyya им се допаѓа ова.
  13. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.866
    Допаѓања:
    13.499
    Криви се пациентите што даваат, а не докторите. Така се почнува, прво 200, па 2000 евра.
    Ете членката погоре пиша дека ќе подмити за да помине убаво. Жално искрено.

На LiliBoz, fina erika и ilyan им се допаѓа ова.
  14. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Епa у здрaвa нoгa си стaвaaт трн . Мене ми е смешнo и чуднo штoи сaмите дoктoри се пoдмитувaaт зa суми кoи би требaлo дa се смешни зa нив,oсoбенo кoгa се рaбoти зa дoктoри сo звучни имињa.
    Пред некoј месец нa еднa клиникa вo кoјa лежев јaс, женaтa штo лежеше сo,мене му дaлa нa дoктoрoт 50 еврa зa дa јa oперирa. Пa и тoј дoктoр,прифaќaм ли зa ситни пaри дa се брукaм и дa ми пaѓaaт oчи вo oперaциoнa сaлa цели 4 сaaти? И двете стрaни се пoдеднaквo криви,и тaa штo дaвa и тaa штo примa митo.

На Spidy, Black girl, Sesil и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    И јас имам слики од предпородилна во државна, од еден по полноќ до 10 сабајле бев таму, среќа без болки, па ги тешев другите и ја сликав состојбата, тоа не се опишува. :^)
    Ај да пишам и јас, и со двете деца се породив во државна, задоволна сум од се освен од хигиената во предпородилна. Со првото се породив за два саати откако стапнав таму, со сите претходни испитувања. Со второто ме задржаа со надминат термин од две недели, прво долу на патолошка неколку саати, таму беше мирно, одмарав. Во еден по полноќ ме качија во предпорпдилна, таму до 10 сабајле слабо се отварав без болки, па ми ставија провокација во 11 се породив. Само што во предпородилна цела ноќ око не склопив сите други беа со болки, офкање се слуша од сите страни. И јас не знам од кај собрав сила да се породам. После на одделение задоволна, сестри доаѓаат постојано и за бебето и за мајката. Со оглед на тоа што не очекував посебно тинтрање, добро поминав.

На i-v-a-n-4-e и fina erika им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.295
    Допаѓања:
    76.391
    Затоа и избегав од таму... дива лига. По 10 мајки на цтг чекавме, 10 чекаме регуларно, 5 се пикаат со врски. И морав да дремам пред врата на нозе за некој да не ми влезе преку ред зашто дремев по цел саат, па така со стомак си стоиш и си чекаш... Те пушта на цтг и не те ѕирка ич, па еднаш џабе се здрвив 30мин бел лист си искачал не се куцало, па ајде пак 30мин...
    Реновирано, убав нов дупли шалтер се, а на шалтерот само една намќорка што се влече. Како одевме натака така денот ми се расипуваше, многу неубава негативна енергија ми правеше целата атмосфера. И крај беше докторот кој ми се испонаша за да се одлучам да не раѓам таму и фала богу што не раѓав таму, зашто којзнае што ке беше. Па пријателка роди таму, за ден ја пуштија.. дома мекици прават, она на спрат со бебето... и неа второ и рече многу сменето од првиот пат (односот), исто така лебарки се шетале и шубе и било и јадењето ради тоа да го јаде...

На Black girl, ❤️Sneze❤️ и fina erika им се допаѓа ова.
  17. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    @irena.1 таман работа, зашто не би ти верувала, тебе те знам бар дека си приземна особа.

Во тој случај, здравје боже кога ќе дојде време, ќе ми држите многу среќа :D

На azelea и irena.1 им се допаѓа ова.
  18. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Ајде ќе ти држиме среќа не се секирај се ќе биде добро се надевам

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  19. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Така е муабетот де, сакаш верувај, сакаш не :)
    Да не се разбереме погрешно, јас од докторот и операцијата сум екстра задоволна, а земи во предвид дека операцијат беше тешка. Самиот доктор ми кажа дека била доста тешка и доста траеше.

На fina erika и Kitten им се допаѓа ова.
  20. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.775
    Допаѓања:
    8.872
    Pa mi se moze zosto da ne, podmiti i ti ako sakas nikoj ne ti brani. Koga se raboti za zivot nisto ne mi e drugo vazno.