Породување во Државна или Чаир?

Discussion in 'Бременост' started by flowergarden, Feb 20, 2012.

1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Си давала,давала и давала.... На сестра ти и за првиот и вториот пораѓај и побарале пари да ја породат.Во спротивно докторот не сакал да ја породи:x
    Сега веќе одлучивте да не давате:). Зошто бе во тие толкуууу пати давање не пријавите дека ви барале?

sofi2107 and Black girl like this.
  2. mariz

mariz Форумски идол

А и како бе доктор ке остави жена непородена (особено ако е со болки, пукнат водењак или итна индикација за раѓање) :^) Ако не тој друг ке ја породел нели...

Annath likes this.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Така де:). Дај 100 евра или не го вадам бебето уште 9 месеци , нека си седе у меше:).
    Или они си дале сами 50,100 е, па после докторот бараше за да ме породи. Човек од ум да се извади читајќи вакви работи.
    Ама пак ќе кажам, највеќе ние пациентите сме си криви,ние си ги направивме докторите такви.

Annath, Mishela, Black girl and 3 others like this.
  4. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Ee zasto de ne prij
    Taka duso taka od nego umre I rodilkata I bebeto od dojran so bolki I so puknat vodenjak ja ostavi sestra mi od 3 porucokta do 6 sabajle

Last edited by a moderator: Nov 11, 2017
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Тоа што се случи со родилката од Дојран не се случи зошто докторот не сакал да ја породи.
    А во тие 15 саата дури сестра ти била со пукнат водењак,а докторот одбивал да ја породи без 100 евра, вие ,фамилијата нејзина што правевте. Никаде не реагирате?! Друг Др немаше?!

sofi2107, Annath, LiliBoz and 2 others like this.
  6. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Neznaevme krieja od nas oti se poraga nesakaa da kazat

7. duffi

duffi Форумски идол

Ехее Москов колку пријави има.
    И што?
    Ќе се пензионира ама надлежните не превземаат ништо. Си работи како да не се случува ништо.

Јас да управувам криви дрини во тие моменти?
    Ни намера имам , нит на крај памет ќе ми падне.

chocolade and Meckicja like this.
  8. FarmaGirl

FarmaGirl Активен член

Devojki dali nekoj ima kontakt od nacalnickata neonatolog vo Cair? Ako ima nekoja ve molam pratete mi vo inbox.

9. Black girl

Black girl Форумски идол

Епа од вакви што даваат пари здравството ни оди во пропаст. Јас би ги пријавила и тие што даваат, не само докторот. И после докторите бараат, не чинат, вака - така.

LiliBoz likes this.
  10. azelea

azelea Популарен член

Душа од човек,правите зборови си ги одбрала :)

Lady in Red likes this.
  11. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Abe I jas isto ama ajde vo tie momenti najmalku se razmisluva zatoa se gleda samo da ne Im fali nisto na rodilkata I na bebeto se da e vo red so niv. a najzalno od se e ako se nema pari da se dade mito na Dr a on te maltretira taka kako ovoj moskov sto ja izmaltretira sestra mi

12. joy1

joy1 Форумски идол

нешто слично во контекст на муабетов.Керка ми се оперираше кога имаше околу три години.Беше на интензивна час два пред да влезе во сала и јас со неа.Доага анестезиолог(последни подготовки) и уз муабет ми вИка:Ај нека помине се со убаво па ке се почастиме .Јас му викам ахам ,да.И толку.

бидна операцијата.Ја враќаат малата пак на интезивна.Лежеше 3 часа и дојде време да ја качам на одд.Сама ја качив на рака.Пред да излезам реков фала на сестрите и анестизиологот и заминувам.Тој ми вика:Само фала ли?Сакаше да каже а камо частење?Јас му викам толку сте заслужиле толку си добивте.

сакам да кажам дека ако не сакате да дадете НЕМА да дадете.Со сила ли некој ви брка во џеб?Нивно е да си побарат(ко и секаде веќе) наше е да ги ставиме на место.

Annath, eli25, MissDior and 3 others like this.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Орце и Минчо нема да ме спречат јавно да кажам, ако не докторите ,тие на кои што им се случило ќе кажат, ќе се разбере ако не од весник ил тв од еден на друг. Не дека немало , ама штом толку не се чуло процентот е забележително низок. Бар јас таков впечаток имам.

14. Annath

Annath Форумски идол

Не може ГАК или Чаир да ги споредувате со приватните. На годишно ниво на ГАК има преку 6000 породувања, бидејќи таму одат родилки од цела Македонија, од различни причини. Чаир има нешто помалку, ама пак повеќе од приватните клиники. Затоа процентот на смртни случаи е далеку поголем на државно отколку на приватно.

Башка што државните клиники немаат капацитет за толку колку што примаат, ни кадар, ни апаратура. Жалосно.

15. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Да се надоврзам на муабетов околу гак и чаир. Се породив на 01.03 годинава и бројчето на рака ми беше 1678. Бев сведок сега и кога лежев на ургентно на гак ради вонматеричното(пред скоро две години) дека ако има компликации на приватно препраќаат веднаш на гак. Цимерката што ми беше од сала од чаир ја префрлиле на гак. Таа кажуваше дека се било во ред и наеднаш 5 мин пред да ја однесат на царски и рекле спремај се одиш на гак

16. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Чаир не е приватна клиника.

17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

препраќаат по лична желба бидејќи апаратурата во Систина е скапа и третманите исто така. не секој може да си дозволи. ова според тебе испадна гак има подобра апаратура од Систина. тоа нема шанси.

wannaBeMomma and eli25 like this.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Препраќаат и без согласност кога згуснува.
    Само кој не осетил на своја кожа не верува.

Небитно. Знаеме кој е третманот и таму и таму. Споредба нема. Ама и бројот на родилки не е ист , а богами ни на персоналот.

Мене ме мачи идеата како ќе стигнам до Ск. Немам кај кој да престојувам те не сакам терет на никој да бидам во тие моменти.
    Маж ми паничар нема шанси да вози,а јас пр во болки. Не ни е ни толку блиску.
    Па и да останам тука, само се да биде добро. Не си правам хорор стории во глава дека е државното, додека приватно цути се. Секаде прават грешки , само добро да мине се.

19. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Од кога гинекологија Чаир е приватна клиника?

20. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Знам дека чаир не е приватна, зборот ми беше дека настанат компликации па праќаат на гак и од чаир, систина, ремедика

Не зборам дека гак има подобра апаратура зошто приватно и државно не се споредува, ама не секој може да одвои 2000 евра кои додека ги испуштат мајката и бебето може да стасаат и до неколку илјади повеќе. Темата е помеѓу гак и чаир. И ако би требала да бирам би избрала гак

Last edited by a moderator: Nov 12, 2017
    Meckicja likes this.