Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.324
    Допаѓања:
    170.714
    Си давала,давала и давала.... На сестра ти и за првиот и вториот пораѓај и побарале пари да ја породат.Во спротивно докторот не сакал да ја породи:x
    Сега веќе одлучивте да не давате:). Зошто бе во тие толкуууу пати давање не пријавите дека ви барале?

На sofi2107 и Black girl им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.295
    Допаѓања:
    76.391
    А и како бе доктор ке остави жена непородена (особено ако е со болки, пукнат водењак или итна индикација за раѓање) :^) Ако не тој друг ке ја породел нели...

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.324
    Допаѓања:
    170.714
    Така де:). Дај 100 евра или не го вадам бебето уште 9 месеци , нека си седе у меше:).
    Или они си дале сами 50,100 е, па после докторот бараше за да ме породи. Човек од ум да се извади читајќи вакви работи.
    Ама пак ќе кажам, највеќе ние пациентите сме си криви,ние си ги направивме докторите такви.

На Annath, Mishela, Black girl и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Ee zasto de ne prij
    Taka duso taka od nego umre I rodilkata I bebeto od dojran so bolki I so puknat vodenjak ja ostavi sestra mi od 3 porucokta do 6 sabajle

Последна измена од модератор: 11 ноември 2017
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.324
    Допаѓања:
    170.714
    Тоа што се случи со родилката од Дојран не се случи зошто докторот не сакал да ја породи.
    А во тие 15 саата дури сестра ти била со пукнат водењак,а докторот одбивал да ја породи без 100 евра, вие ,фамилијата нејзина што правевте. Никаде не реагирате?! Друг Др немаше?!

На sofi2107, Annath, LiliBoz и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Neznaevme krieja od nas oti se poraga nesakaa da kazat

7. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Ехее Москов колку пријави има.
    И што?
    Ќе се пензионира ама надлежните не превземаат ништо. Си работи како да не се случува ништо.

Јас да управувам криви дрини во тие моменти?
    Ни намера имам , нит на крај памет ќе ми падне.

На chocolade и Meckicja им се допаѓа ова.
  8. FarmaGirl

FarmaGirl Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2016
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    171
    Devojki dali nekoj ima kontakt od nacalnickata neonatolog vo Cair? Ako ima nekoja ve molam pratete mi vo inbox.

9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.866
    Допаѓања:
    13.499
    Епа од вакви што даваат пари здравството ни оди во пропаст. Јас би ги пријавила и тие што даваат, не само докторот. И после докторите бараат, не чинат, вака - така.

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  10. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.590
    Допаѓања:
    15.655
    Душа од човек,правите зборови си ги одбрала :)

На Lady in Red му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Abe I jas isto ama ajde vo tie momenti najmalku se razmisluva zatoa se gleda samo da ne Im fali nisto na rodilkata I na bebeto se da e vo red so niv. a najzalno od se e ako se nema pari da se dade mito na Dr a on te maltretira taka kako ovoj moskov sto ja izmaltretira sestra mi

12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.809
    Допаѓања:
    325.408
    нешто слично во контекст на муабетов.Керка ми се оперираше кога имаше околу три години.Беше на интензивна час два пред да влезе во сала и јас со неа.Доага анестезиолог(последни подготовки) и уз муабет ми вИка:Ај нека помине се со убаво па ке се почастиме .Јас му викам ахам ,да.И толку.

бидна операцијата.Ја враќаат малата пак на интезивна.Лежеше 3 часа и дојде време да ја качам на одд.Сама ја качив на рака.Пред да излезам реков фала на сестрите и анестизиологот и заминувам.Тој ми вика:Само фала ли?Сакаше да каже а камо частење?Јас му викам толку сте заслужиле толку си добивте.

сакам да кажам дека ако не сакате да дадете НЕМА да дадете.Со сила ли некој ви брка во џеб?Нивно е да си побарат(ко и секаде веќе) наше е да ги ставиме на место.

На Annath, eli25, MissDior и 3 други им се допаѓа ова.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.968
    Допаѓања:
    123.565
    Орце и Минчо нема да ме спречат јавно да кажам, ако не докторите ,тие на кои што им се случило ќе кажат, ќе се разбере ако не од весник ил тв од еден на друг. Не дека немало , ама штом толку не се чуло процентот е забележително низок. Бар јас таков впечаток имам.

На wannaBeMomma, kukla21, LiliBoz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.582
    Допаѓања:
    201.801
    Не може ГАК или Чаир да ги споредувате со приватните. На годишно ниво на ГАК има преку 6000 породувања, бидејќи таму одат родилки од цела Македонија, од различни причини. Чаир има нешто помалку, ама пак повеќе од приватните клиники. Затоа процентот на смртни случаи е далеку поголем на државно отколку на приватно.

Башка што државните клиники немаат капацитет за толку колку што примаат, ни кадар, ни апаратура. Жалосно.

На mariz, wannaBeMomma, i-v-a-n-4-e и 3 други им се допаѓа ова.
  15. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    Да се надоврзам на муабетов околу гак и чаир. Се породив на 01.03 годинава и бројчето на рака ми беше 1678. Бев сведок сега и кога лежев на ургентно на гак ради вонматеричното(пред скоро две години) дека ако има компликации на приватно препраќаат веднаш на гак. Цимерката што ми беше од сала од чаир ја префрлиле на гак. Таа кажуваше дека се било во ред и наеднаш 5 мин пред да ја однесат на царски и рекле спремај се одиш на гак

16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Чаир не е приватна клиника.

На katalina, wannaBeMomma, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.056
    Допаѓања:
    225.417
    препраќаат по лична желба бидејќи апаратурата во Систина е скапа и третманите исто така. не секој може да си дозволи. ова според тебе испадна гак има подобра апаратура од Систина. тоа нема шанси.

На wannaBeMomma и eli25 им се допаѓа ова.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Препраќаат и без согласност кога згуснува.
    Само кој не осетил на своја кожа не верува.

Небитно. Знаеме кој е третманот и таму и таму. Споредба нема. Ама и бројот на родилки не е ист , а богами ни на персоналот.

Мене ме мачи идеата како ќе стигнам до Ск. Немам кај кој да престојувам те не сакам терет на никој да бидам во тие моменти.
    Маж ми паничар нема шанси да вози,а јас пр во болки. Не ни е ни толку блиску.
    Па и да останам тука, само се да биде добро. Не си правам хорор стории во глава дека е државното, додека приватно цути се. Секаде прават грешки , само добро да мине се.

На do-re-mi, Sexybaby86, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Од кога гинекологија Чаир е приватна клиника?

20. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    Знам дека чаир не е приватна, зборот ми беше дека настанат компликации па праќаат на гак и од чаир, систина, ремедика

Не зборам дека гак има подобра апаратура зошто приватно и државно не се споредува, ама не секој може да одвои 2000 евра кои додека ги испуштат мајката и бебето може да стасаат и до неколку илјади повеќе. Темата е помеѓу гак и чаир. И ако би требала да бирам би избрала гак

Последна измена од модератор: 12 ноември 2017
    На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.