Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.809
    Допаѓања:
    325.409
    провокации ставаат и кога е надминат термин иако родилката нема контракции.Тоа е процес за да се забрза отварањето ама знае да биде поболно така.

На ana-banana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.330
    Провокација се дава за да се убрза отварањето. ``Проблемот`` е ако е уште горе, не сака `сеуште да се спушти надоле, па треба мануелно да го забрзаат процесот и спуштат бебето.
    Опасно не е, само ако нема епидурал поболни се провокациите од природното отварање.

На Veki4kaa, duffi, ana-banana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Не е, ама и не е природно а со тоа и поболно. Јас не би прифатила само заради врската да ја фатам на смена...посебно ако не ти е некоја стабилна врска. Еве може ќе се најде некоја да ти сподели како иде тоа со провокација.

4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.866
    Допаѓања:
    13.499
    Многу е поболно со провокација зашто наеднаш се отвораш.

5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.330
    Ставаат течноста во инфузијата, така да не чуствуваш некаков директен контакт во вид на боцкање како кај епидурал или спинална. Но, може и провокација да не делува, или барем не доволно брзо, па повторно да трае со саати. Не се знае како ќе реагира телото.

Кај мене болките беа далеку поголеми при пораѓај со провокација, плус, иако бев со надминат термин и многу бавно отварање со саати, бебето беше горе па мораа да го спуштаат. Се провоцираше пораѓајот а бебето буквално не беше свесно дека истиот е во тек.
    Да имам право на избор, и со ова искуство сега, не би се нафатила повторно. Не без епидурал барем.
    Опасно не е, само болно и не е гарантирано брзо.

На LadyC, duffi и ana-banana им се допаѓа ова.
  6. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Дали во ГАК има опција за епидурал, ма да мене ми е страв од боцкање во кичмата? Некоја да знае за сигурно?
    И јас некако сум против тоа затоа и споделив што ми вика врската, некако силување ми е работата. Ама чим е вака ќе си чекам природно, ме плаши само притисокот.

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.296
    Допаѓања:
    76.391
    Од искуство дека е 100 пати поболно со провокација (со првото не ми ставија)... Сега ја ставија кога немав никакви болки, за брзо почнаа на 5мин и многу болни... Абе апаратот не дошол до 50 јас се тресев од болка и незнаев што со себе... за еден саат на 2,3мин дојдоа болките, па за уште еден саат на 1мин, 30 секунди, а јас само 3 прста... за 3 саати само еден прст се отворив и тоа второродка... (два прста бев отворена веќе предходно)...

8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.968
    Допаѓања:
    123.565
    Имам пријателка сестра во Чаир /акушерка. Баш го спомна моментот за Јегени дека имало ред кога директорувал.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.296
    Допаѓања:
    76.391
    Почнав тоа да го пишувам ама немав време и сум го заборавила... па избришав.
    Ваљда повеќе се плашеа од него незнам, но покултурни беа сите. Сестра ако немаше искачав во ходник и одма се тресеа, оди во соба снимаат камерите.. е ако де викам нека снимаат дека ве чекам доста време и така одма ми доаѓаа во соба. Па кога и да барав нешто, одма ми носеа (спаваќа, подлога, постелнина)... а сега од искуство од пријателка блиска, не било баш така, баш дива лига...

На irena.1 и eli25 им се допаѓа ова.
  10. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Доктор Јегени беше прав директор
    И си замина од болницата со доктор Алма бидејќи ги побараа од санте плус
    До него имаше преставки од пациенти за доктори кои земаа мито
    И ги држеше строго и сестри и доктори
    Тоа јас што го видов во болницата беше башибозук дури една се дрзна да ми се дере ама жими се ја гаѓав со шише вода што беше до мене.

На LadyC, mariz, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.199
    Cairrrrrr najdobri :):)

12. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    ЗА кого како:envy:

На LadyC и Meckicja им се допаѓа ова.
  13. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.199
    So trite decki pominav top

На Kitten, pile30 и joy1 им се допаѓа ова.
  14. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Сплет на околности не важи тоа за сите

На eli25 и Meckicja им се допаѓа ова.
  15. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Не сакам да ве плашам ама прееска на фб во една од групите мислам дека беше соба за доење прочитав дека скоро сите бебиња родени во август и септември во чаир им е најдено мрса бактерија во нос ,а колку што знам мрсата е доста опасна бактерија која е резистентна на голем број антибиотици.

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.809
    Допаѓања:
    325.409
    ако е така,тогаш некој од персоналот ја има и ја пренесува.Заради тоа што бактеријата се пренесува преку нечисти раце најмногу

На LadyC и LiliBoz им се допаѓа ова.
  17. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Ништо нека не те чуди што не пријават мајките до санитарен инспекторат па да проверат зошто е тоа така јас ќе ти кажам кога бев во пред родилна сала мајка се пораѓа јас ја видов жената како да бев јас акушерката и така родено бебе акушерката го зела во раце и го носи голо низ ходниците сигурно едно 8-10 мњтри за да го однесе вероватно кај педијатар мислиш од војна бега тоа што сум го видела мислам ни амнезија да имам нема да ми се избрише од меморија.Го носи по ходници мислиш се е стерилно

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  18. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Ова е сериозно луѓе ,кога читам вакви работи сум благодарна на бога што имав можност да се породам во приватна болница,ама има многу луѓе кои неможат да си го дозволат тоа и навистина треба да се превземе нешто против ваквите работи .

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.582
    Допаѓања:
    201.801
    Секаде ја има МРСА, болничка бактерија е, предизвикувач на суперинфекции. Ни приватните клиники не се поштедени од неа.

На CameliaMiller и pile30 им се допаѓа ова.
  20. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Од другата страна на пултот, спроти боксовите е делот каде што ги средуваат бебињата тазе родени. Значи мора да излезе од просторијата практично во ходничето, и да помине едно 10 метри, баш како што си видела.

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.