Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Па добро онака прашав они добро искуство со него јас лошо од полошо здравје сега не мора да значи дека со сите ќе биде така а дека ги има многу ги има.кажи за кој сакаш ќе ти кажам.

На eli25 и Meckicja им се допаѓа ова.
  2. Delfinche

Delfinche Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2017
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    79
    Зоран Илиески,Влатко Спасеновски, Ана Марија Шпишиќ, Ана Коцевска, Кристина Скепаровска...ако имаш некое инфо за некој ....би ми била добродојдена секоја информација :)

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Сите освен Кристина Скепаровска кај неа сакал нејќел пари бара.Зоран Илиевски ,Влатко Спасеновски Ана КОцевска ,Ана Марија Шпишиќ сите се супер ама баш сите што ги наведе плус Ана има студирано во хрватска ама цар е жената Ана исто така Зоран што ќе се договориш со него тоа е Царски царски приподно природно топло ти ги препорачувам Со Младен можеш да имаш само однос што би рекол жика на нивоу.Човекот е дигнат мисли го фатил бог за м..А А ОД НЕГО НЕ ОЧЕКУВАЈ ДЕКА ЌЕ СЕ НАФАТИ ДА ТЕ ПОРОДИ.

На Olgica.bu, eli25, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.297
    Допаѓања:
    76.393
    Никој, не стапнав веќе таму..

На Olgica.bu му/ѝ се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.968
    Допаѓања:
    123.566
    Зоран го познавам и лично, нема големо искуство ама доволно за солиден гинеколог. Посветен , достапен и стручен.

6. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.590
    Допаѓања:
    15.655
    Спасеновски и Ана Марија се прекрасни како доктори а и луѓе пред се,баш професионално си ја вршат работата,со нив имав искуство и со др Шурлани исто млад, ме породи заедно со Спасеновски:).
    А др Влатко Спасеновски не е во странство,така слушнав последно дека е во Швајцарија?

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Се врати од странција за да ја верифицира дипломата и да се договорат за сопругата да се најде работа и таа е докторка и повторно ќе си заминат,сега за сега е во чаир

На Meckicja и azelea им се допаѓа ова.
  8. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    2.839
    Имам пишано претходно , мене ме породи Илиевски , супер доктор ,се најдобро за него , многу професионален и нешто што мене ми беше важно оти не бев од ск ,секогаш достапен. Сите пофалби за него

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Olgica.bu

Olgica.bu Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    261
    Ти верувам. Добро што сте добри со бебето.

На ana-banana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.866
    Допаѓања:
    13.500
    Мила, знам дека имаш лошо искуство таму. Можеш да пишеш што било или во порака пиши ако можеш.

11. Olgica.bu

Olgica.bu Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    261
    Не знам дали нешто се сменило таму на ГАК, но не верувам. Добро е што се обрна внимание на неонаталниот оддел каде секојдневно умираат бебиња можеби и не е соодветно напишано за моето можам да кажам дека почина од негрижа од ешерихија коли, а требаше уште една недела да лежи во инкубатор. бебето почина по 22 дена во инкубатор од ешерихија коли и тоа не ми дозволија да му дадам мајчино млеко веројатно ќе сум им отворела работа , јас им реков да му дадам мајчино млеко , ми рекое немало потреба тие имале се, мачно им е да си отвараат работа. За мене не е важно што ми ја згрешија инфузијата пред пораѓај, не е битно што извлеков жива глава. За односто да не зборувам подолу од животно те третираат како да им седиш на глава но, не се замарам толку околу односот на персоналот. ГАК е катастрофа не се знае кој какви инекции става. Поздрав.

На eli25, sofi2107 и fina erika им се допаѓа ова.
  12. hanny

hanny Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    61
    Феминки ги читав искуствата и коментарите наназад, врњмево за одлучување ми се навлижува а јас некако неможам да се одлучам каде да се породам. Доколу се одлучам за чаир бидејко некако коментарите за таму ко да се попозитивни дали ми требаат луге да барам или нема потреба и кој доктор го препорачувате за природно. Или пак државна исто кој доктот и за таму сметам дека со сигурност ти требаат луге за да добиеш нормален третман.фала ви

13. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Јас втор пат повторно ми е план Чаир зашто за разлика од Гак, односот на персоналот им е еднаков кон сите. Нема потреба дури да бараш врски зашто тие секако чекаат нешто да им потпикнеш во џеб.

На pepapa и hanny им се допаѓа ова.
  14. hanny

hanny Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    61
    Фала ти, а кој доктор го препорачуваш

15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Што знам кој да ти препорачам, сите се Ок. Ме породи Исмаили и поминав супер, но тој сега е директор, ретко работи на пораѓаи.

Прочитај наназад девојките имаат пишувано од кои доктори се задоволни, и од помладите и од постарите.

На hanny му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bizbiz

Bizbiz Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2017
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    155
    Феминки, нон стоп го читам форумот и конечно дојде ред и јас да си поставам прашање.☺ ☺
    Ќе се пораѓам во Чаир, кај Кировски. 37ма недела сум и ми се ближи терминот. Дали некоја има лично искуство со пораѓање кај него??

На hanny му/ѝ се допаѓа ова.
  17. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448

I jas nikogas poveke vo Cair...Bev dogovorena so Dr.Mladen no bese na pat sto bevme informirani na vreme no od padot sto tresnav na stomak bebe post trauma resi da iskaca porano...Dr.Vlatko Spasenoski GOSPOD zdravje da mu dade me porodi carski zaedno vo tim so Dimitar Gjorgjiev i Ana Marija Shpishik do poroduvanje se dobro no vo Shok soba 3h.cekavme za inekcija za bolka da ni stavat na site kako pod sablon ne tretiraa krstozbor i na cigara sestrata dezurna bog da cuva...Greenje nemase ugol goli premrznavme...Dimitar i Vlatko doagaa na 3-4 pati me prasuvaa kako sum ok toa no personalot auuu drugarki sto se porodija vo cair se cudea sto im kazuvam...jas vo princip ne sum pribirliva voopsto no humanost i covecnost i profesionalnost na nulaaaa...
    Ne stanuvaa prvo stanuvanje vo shok soba naednas a uste ne mi bese pominata anestezijata na stapalata...
    Na oddelenie mi prevrtuvase edna moe godishte sestra kako se doelo...go brisi so ista gaza bebeto na zenata do mene posle moeto koga im davaa dohrana...auuu...solzi mi idat...zamoliv da go zemat na 20min.da legnam vtor den svetki pred oci telo mi se tresese ic ne mi bese dobro...i pedijatar lom me napravi kako jas sum begala od bebeto majka li sum bila a jas 5 ivf zad sebe 5 god.borba za dete i ne sum go sakala abe bog da cuva...veterinarite se pomili i pocovecni so zivotinkite a ovie luge so luge zivi ke ne izedat....nalet....

Vo porodilni prikazni ke pisam se po red :(

На karibian, *Лорена*, eli25 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.866
    Допаѓања:
    13.500
    Ццц, катастрофа. И јас молев да му дадам на бебето млеко или да ми покажат како да дојам, ама никој ништо не ми покажа. А на таа до мене дека со врски беа околу неа цело време. А нели нешто ти спомнуваше дека приватно ќе одиш?

На ❤️Sneze❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.128
    Допаѓања:
    909
    Sekoj razlicno, jas bez nikakva vrska vo Cair imam odlicno iskustvo od pred edna godina,od priem na pataloska do pred ispis, kako i da e, neka ni se zivi i zdravi bebinjata pa drugoto se zaborava :)

На duffi, joy1, Bizbiz и 2 други им се допаѓа ова.
  20. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448

Neee za privatno nemam finansii zosto so ovie 5 ivf obidi se potrosivme mnoooogu resiv od prva sama Cair zosto se ubavi iskustva slusav no jas mnogu loso projdov dali takvi smeni na personal nacekav ili se e taka veke i tamu...ne stanuvase prv pat cistackata bez sestra vo sok soba tie cigari pusea i so kafinjata se vrvea a nie site ofkame i sami ne ostavaa na cesmata da se mieme posle za nazad se mi bese sivo pred oci...mislam ranata ke mi puknese od sto naglo me potegna taa...
    Sepak ova e moe iskustvo ne znaci deka se e taka crno normalno ima zeni eve i drugarki imam licno sto pominale super no jas ne...