Da Se porodiv vo 11:55 vo 13:20 me donesoa vo shok soba saat imase karsi mene i taka go znam vremeto i vo 19h.ne stanuvaa red po red...bese taka bolno uzasno tegnenje do besvest bez oset i koga vidoa ne mi odat nozete mi klackaa zosto uste pod anestezija bev me sednaa i edvaj legnav sestra mi vo remedika vtor den ja stanaa i toa 20min.sedela na krevet samo pa trgnala i sestra so nejze a ovde uzas....da privatno ima razlika ne velam ne no tuka tolku neprofesionalnost bez oset a se zeni i tie no toa e...gledam da zaboravam... Smrznavme zatoa sega i jas i bebe sme so viroza jas so temperatura a toj so sekret od nose a sme samo 14dena
Малку ке се замешам и одам офф топик.. провери си ги градите доколку имаш млеко и доиш, температурата да не ти е од градите. Среќа не отидов во Чаир... втор ден е тешко да се стане, а не па одма после пораѓајот Дај боже тоа лошо искуство да го заборавиш..
Ауууууу па ако те породел Младен мислиш поарно ќе поминеше абе тие таму бебето ми го убија тие се џелати какви доктори Згрозена сум од случкава некој што не видел лошо незнае.
Да пишам за станувањето во Чаир. Јас се породив царски во 15 некаде 15 и 30 бев во шок соба. Ме станаа во 21 истиот ден , мислам сите ѕвезди ги избројав. И викам на сестрата кога ме носеше до чешмата дека да имам сила за ова што го напраи ќе ја треснам од земја , вика она се смее трескај ме после за ова утре фала ќе ми кажеш и стварно така беше другиот ден сабајле многу полесно станав а веќе после 24 часа од операција бев со бебе во раце и сама станав и одев до купатилото се одмивав. Болно е знам ама колку порано ве станат подобро е. Барем за мене беше.
Во систина стануваат следниот ден. Не е убаво да се залежува, ама па и станување по некој час ми е ту мач.
Вo никoј случaј не ми изгледa нa нoрмaлнo дa стaнувaш некoлку чaсa пo oперaцијa. Пo 24 чaсa не стaнувaa и тoa ми беше тешкo, a мoжaм дa зaмислaм кaкo билo пo некoлку чaсa.
Majce imam i jas sekret od nosot i plus sekoe kovce me vrti tipicni simptomi se za viroza e...ubavo si premrznav vo cair...a gradite ok mi se veke se naucivme da cicame...sepak fala ti na dobronamernata preporaka
pile30 zal mi e sto loso si pominala ama ajde jaki sme nie zenite i se mozeme da izdrzime Imas doktor doma neka te leci Backi do bebusko, cuvajte se i bidete dobri
Jas vo Cair se porodiv so dogovoren carski i ne plativ nisto..i moite drugarki i poznanicki isto tamu sto se porodija neplatile nisto...ni tie so prirodno ragjanje...
Majki ve molam za itno mislenje .. za doktor Kirovski?? Sakav Ismaili no me predomisluvaat neznam ni jas koj a moram utre-zadutre da odlucam ..
О Од повеќе жени кои имале контакт со Кировски во главно не се задоволни. Го опишуваат како многу намрштен и непријатен човек. За тоа каков доктор е не знам ама општиот впечаток не му е добар. Сепак се е тоа многу индивидуално и затоа не може да се генерализира.
Да докторот не збори многу ама е профи тоа што ќе го види и ќе ти го каже камо да отидев кај него ќе бев сега најсреќната мајка.
Ako ima nekoj broj od doktor L.Kirovski neka mi prati ve molam Vo seta taa guzva zaboraviv broj da mu pobaram a neznam dali ke izdrzam do 23-ti za sledna kontrola..
Ако ти е нешто хитно оди и на дежурно, нема да те вратат. Мене би ми било незгодно да му се јавувавм на приватен број на некој доктор.