Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Да, да, затоа и кажав погоре, дека е до самата свест на пациентката. Ако таа не се замара за другите во соба нема ни да се замара да викне чистачка. А такви луѓе на секое ќоше, гадни до бескрај!

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    А за каква свест збориш?! Ете јас имам свест, ама физички не беше возможно да чистам зад себе. И што?! До мојата свест е? Смрдла сум? Бес осет? Без култура? И како да пазам кога тоа тече како река. И влошки и се ставав, па пак течеше. И низ собата течеше. Да не треба и чаршафот да го переш?!
    И дај не правете дека е нормално да чистиш, да се мијат бебиња со иста крпа, да се чисти еднаш на неколку дена и сл. бидејќи не е нормално.

На fina erika, Melinda85, mimiiiii и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Не сфати тоа што го кажав. Дали сама ќе пребришеш или ќе викнеш чистачка е исто, имање свест, да не оставаш некој друг после тебе што ќе влезе да се згади или да мора да пребрише пример да седне на вц даската.
    Јас ова редовно го правам на работа и само пцујам, пошто ги има многу луѓе (у случајов жени) што мува не ги лази. Ќе си ја испомоча даската и ќе си отиде.

Се надевам сега појасно се изразив.

На kukla21, mariz и Meckicja им се допаѓа ова.
  4. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.355
    Допаѓања:
    183.123
    Тоа сакав да кажам. Со царски едвај одиш, па уште да пазиш да стиснеш влошка меѓу нозе, па ако капне да се наведнеш да зачистиш :shake: Тоа за бебињата не го ни коментирам. Ако доаѓаше една сестра во соба кога доевме, секогаш ги поминуваше рацете со антибактерискиот гел пред да оди кај другата доилка, не па со иста крпа да ги брише. Еве, да не се бактерии во прашање, абе друга ДНК е, не ми оди тоа.

На fina erika и pile30 им се допаѓа ова.
  5. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    За тоалетот во Чаир, бар кај нас во соба, беше што нема каде да оставиш/закачиш ништо. За да ја фрлиш влошката, на еден крај од вецето, треба да направиш бар два три чекори и да стигнеш под туш. Едноставно крвариш, паѓаат партали, како да го изведам тоа?! Со раце да држам?! И така едвај се движев тогаш. ;)
    Пешкирот виси на закачалка пред тоалетот, од надвор. ;)
    Сега ми текна, сестрите имаа едни крпи (мене ми личеа на стари шпикозни), му ги ставаат на детето околу врат со ногавиците на шпикозните. Иста крпа мислам за сите беше. Најмногу ми беше страв од бактерија да не фати бебе. Цел ден го држев на града, само да не му даваат ад, не заради млекото, ами заради хигиената со крпата и шприцот. Ама пак му даваа. :whew: Можеби халуцинирав, сакам да верувам дека не беше така.
    Помина, здрави и прави си заминавме. ;)

На emkaemka, NarCis@, wannaBeMomma и 2 други им се допаѓа ова.
  6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Во таа конотација, погнасно од жена нема. Машко вц секад било почисто :)

На Lavica2016, Dust, Leo_29 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    426
    Мене ми беше поважно да имам гел за дезинфекција кога се пораѓав на ГАК - се' дезинфицирав со тоа и даската од шоља и раце, исто така многу ефикасни се болничките гаќички мрежасти - си ги купив од Белград незнам тука дали има и немав проблем со крв насекаде, купатило и слично. Олеснителна околкност беше што стварно бев подвижна 12 часа после пораѓај. За бебето подобро ми е да си имаш туфери памучни за бришење со вода отколку влажни марамици.
    А тоа што @pile30 си имала такво искуство за влажните марамици ти верувам, тука повеќе мислам дека се работело за тоа да изнудат мито од маж ти. Барем на ГАК персоналот од типот вратари, чувари и слични ликови уз пролаз секогаш го потенцираа моментот, ааа татко ај части некој денар.
    Во главно најважно е да си сигурна во докторот кој ќе те пораѓа, дали ГАК или Чаир помалце важно - мене тоа ми е ставот и за приватните клиники. Имав доверба во докторите кои ме пораѓаа и мислам дека тоа чувство на сигурност ми беше најпотребно.

На fina erika и Meckicja им се допаѓа ова.
  8. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Lele vo strumica odam pred dva meseci na poseta na sestra mi koga se porodi I dojde eden maz zena mu stotuku porodena I go videa Dr sestri oti e poln pari I site se nabutaa tamu vo sobata lele jas ova napravi v jas ova napravi v Kako prosjaci lele nekoj da mi kazuvase nemase da veruvam na gak jas ova go nemam doziveano iako 13 god odam tamu se lecam odsterilitet

9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    А како ги видоа дека има пари?

10. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Епа видовити се и сестрите и докторот.

На СноуБол90, emkaemka и Meckicja им се допаѓа ова.
  11. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Vidoa nosese tesni farmerki I odpozadi go nosese paricnikot steta sto nesto nemozev da gi snimam ne mi snimase mob imav problem

12. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    A sto ako go nosel novcanikot pozadi? Sto ukazuva na bogatstvo?

На mssuniquee, kukla21, emkaemka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Valjda spored niv taka ego izmerija covekot oti ima pari inace jas kazav da mozev da gi snimam ke gi snimav

Jatrvata I sestra mi koga mi kazuvaa oti ako ne Im se dade pokloni ne te poglednuvat jas ne im veruvav sega se uveriv so svoi oci

Последна измена од модератор: 26 март 2018
  14. Малечка Маша

Малечка Маша Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2015
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    91
    Здраво Феминки, планирам да одам да се пораѓам во Чаир. Читам убави искуства од таму, ама немам договорено со никој доктор. Бев 2 пати на преглед кај доктор Димитров. Што мислите, дали да правам обид со некој да се договорам, и кој предлагате? Не знам како да настапам , да не се навреди докторот...

15. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Нема таков доктор да не Мислиш Димитар Георгиев како и да му кажеш тешко се нафаќа ама пробај не директно само.

На Малечка Маша му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Договор за пораѓање кај одреден доктор не ни можеш да направиш, освен ако не му дадеш мито. На државно кој ќе ти се падне, тој.

На Малечка Маша и Asja им се допаѓа ова.
  17. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449
    Јас се породив во Чаир и се договорив без проблем за царски...Со Младен Ристоски бев договорена но бидејки ми почнаа контракции предизвикани од удар а во моментот беше на пат и ми предложи друг доктор.А јас знаев однапред дека таа недела ќе патува но ме најави кај друг доктор.Ако фатиш некоја врска може да се договориш јас мито не дадов :)

На Малечка Маша и eli25 им се допаѓа ова.
  18. Малечка Маша

Малечка Маша Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2015
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    91
    А што мислите, докторите форсираат ли повеќе царски или спонтан? Велат во приватните повеќе тераат на царски, не знам во Чаир како е..

Некои други искуства со Младен Ристески?

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.656
    Допаѓања:
    76.926
    Во сите државни се пробува прво природно, па ако не бива царски. Не се почитува желба на родилка, нема ако таа сака царски, царски да биде, освен ако немаш јаки врски или дадеш мито. Во приватните не тераат царски, ама почитуваат и желба на родилка, па ако сака таа царски, царски ке биде.

На belmoni, pile30 и Малечка Маша им се допаѓа ова.
  20. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Standard mislenje na tie sto ne ragjale privatno.

На didisi и emkaemka им се допаѓа ова.