Не, и мислам не е дозволено. Јас носев цуцла лажачка но ми беше шубе да ја употребам, да не ми "свикаат" Во болница ваљда поради тоа што е болница, гледаат сѐ да е намирено од нивна страна, чиста облека за бебето, пресоблакање и бањање од нивна страна, хранење исто така, и сѐ да е стерилно. Значи ги дохрануваат со шприц, не користат шишиња.
Мене пред 3 ипол години ме породи Д-р Ана Марија Шпишиќ во Чаир. Беше сабота спрема недела ноќта одма после Божиќ и она се погоди на смена. Имам само пофалби зборови и за неа и за персоналот. Една од сестрите, односно бабицата се викаше Драгица, др.не им ги запомнив имињата зашто многу брзо се породив. Сите се обидоа максимално да ме опуштат, ми даваа поддршка цело време. Една од сестрите ме држеше за рака и ми збореше над уво за да не испаничам затоа што мораа да ме сечат бидејќи синко беше поголем. И докторката иако млада, успешно и брзо ја заврши работата и смирено и опуштено разговараше и додека бев на предпородилно. Секоја приказна е различна, и секој организам е различен. Не можеме да знаеме како телото ќе реагира на пораѓајот па однапред да договараш доктор ако целата бременост поминала во ред. Јас лично одев на картата кој се падне доктор тој и имам убаво искуство и деновите после пораѓајот.
Може ли некој со тазе искуство да ми каже во државна какви се собите-двокреветни или повеќекреветни? И која е процедурата од кога ќе стигнеш таму за породување? Торбата кај ја оставаш? Ти ја носи ли некој после? Дали може своја спаваќа да носиш? Последно кога бев на контрола, долу се шетаа веќе породени заедно со ниваната посета и во свои спаваќи... А нели викаат не смее посета и не смее своја спаваќа?...
Вака душо не сум породена ама пред една недела лежев на ГАК на патолошка се отворив малце ама се е во ред дома сме..на жените што раѓаа и даваа своја спавача ако носиш и само влошки,влажни,тоалет и вода со тебе за во сала торбата обично мажите и ги земаа или ако е сама па болничарката и ја зема е сега за собите после пораѓај незнам како е и за посета незнам се надевам малце помогнав со лесноооо
@mila857 јас се пораѓав на ГАК. Собите се двокреветни. Само една е шесткреветна, ама поделена на два дела. Не е дозволено да носиш спаваќа. Од таму ти даваат. Торба можеш да си носиш со тебе. Ама подобро е да ти ја донесат откако ќе се породиш. Посети изгледа пак дозволуваат. Јас кога се породив беа дозволени, па едно време ги забранија. Мислам на посети во ходник, а не во соба.
@baby 5 Ти благодарам за информација, со лесно и на тебе @SummerGirl Ти благодарам и на тебе. Да, посетите во ходник им беа...
Здрaвo, дa прaшaм...плaнирaм дa се пoрaѓaм вo Чaир пa ме интересирa дaли имa дoзвoлени пoсети пoсле пoрaѓaј, бaрем тaткoтo или не смее никoј?Искуствa oд скoрo? Блaгoдaрaм
Раѓав пред 7м и не беа дозволени посети.Само ако си во апартманот да таму таткото на бебето е дозволено да си доага во одреден период во денот.А за да ти донесат нешто во соба што ќе ти треба им го даваат доле и пишуваат име презиме и бр.на соба и ти го качуваат
Како што кажа Пиле, во обичните соби не е дозволена посета.. бидејки има соби и со по 4,5 кревети и малку не е удобно за другите мајки да има посета. Зашто сите на голи гради се, со обиди за доење, во спаваќи. Ептен ете може посета во апартманот...
Посети само во апартманите, само два се, така што мора веднаш кога ќе стигнеш да прашаш дали е слободен, или ако си со договорен царски од претходно да си го резервираш. И нормално, се наплаќа. За другите посета преку прозорец
Zdravo majki I idni majki , ne znam Dali mi e muabetov za tuka..Se porodiv vo Cair pred 5 mes, 40 +2, na boks bev okolu 4 casa, koga se porodiv bebeto bese mnogu modro , ama stvarno mn modro, oceneto so apgar 7/8, moze li da zamolam nekoja majka da mi kaze Kako izgledase nejzinoto Bebe po raganje I apgar ocena
. Se grizam da ne bilo Bez kislorod, pa da ne ima podocna posledici , prvo detence mi e, pa sesto mi se mota niz glava
Мајка моето дете се роди со папочната замотано и не заплака одма во секунда бил и два саати на кислород па фала му на Бога добар е две години има
Majka, Samo ubavini Gospod da vi dava, Mene ne mi kazaa Dali mu davale kislorod, a ne mi pisuva ni na kartonot ni na izvestajot od bolnica, se nadevam deka se e ok