Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Мамичка3

Мамичка3 Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2018
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Здраво.сакам да прашам за посетите во апартман значи од 9 до 21ч.а може да седат колку време сакаат или има одредено

Tie sto se so treto carski kolku vreme pred krajot na terminot vi zakazaa vo cair ili bilo kade

А има одредено време колку може да ти седат тие што ти се на посета

Последна измена од модератор: 22 август 2018
    На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.208
    Не,моите седеа колку што сакаа :)

На Мамичка3 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Мамичка3

Мамичка3 Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2018
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Супер

А ако закажеш царски можеш да закажеш и апартман воедно?пр.недела две порано

Последна измена од модератор: 26 август 2018
    На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Мислам дека може бидејќи те примаат вечерта, пред операцијата утредента.

5. Мамичка3

Мамичка3 Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2018
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Auu zosto od vecerta.a kolku dena drzat carski.plus ja sum so treto

Последна измена од модератор: 22 август 2018
  6. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.395
    Mene vo cair me primija vo nedela a tek vo vtornik sabajle me porodija zosto taka nemam poim a si imav dogovoreno so koj doktor i doktorot bese sekoj den na rabota a uste vednas mi vika na program si vo vtornik a jas veke ponedelnikot sprema vtornik i se otvoriv 6 prsta. Abe cirkuz inaku od cair fativ infekcija hospitalna od instrumenti i eve 15 dena se lecam sekoj den odam

7. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Појма неам зошто.
    Ги пуштаат петтиот ден после операција.

8. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448
    Јас се породив понеделник и во четврток си отидов и иста песна толку гадно беше во тоалетот ми бепе страв да не закачам нешто а бевме две во соба но кога ме однесоа од шок соба не беше чист тоалетот еднаш во 4дена исчистија генералка дека имаше главна визита со директорот...Спавача ми дадоа дека побара цимерката а се знаеа со болничарката па така искористив а пред тоа никоја не сакаше да ни донесе.На сите другарки што им го кажував ова што се пораѓале во Чаир не им се веруваше...само главната сестра Невена префина другите млади па дигнати повеќе од Докторите се замислуваа...јас страшно бев разочарана зошто бев спремна на се но до овој степен не.Сеуште имам топче големо ко железна паричка(петденарка) веќе 9месеци не ми се намали од антибиотикот што го примав...да бев свиња подобро ќе ми ги ставаа...ми се плаче кога се потцетувам...Не барав да бидат до мене но човечност нула поготово жена кон жена...а за таа професијата сестра,доктор не секој е роден да биде...Кога побарав на 30мин.да го земат бебето да затворам очи зошто пред мене ништо не гледав точки само педијатарот лом ме направи каква мајка сум била сум бегала од бебето...и кога и кажав дека 5то инвитро ми еова и дека 5год.семачев да го добијам ова дете и дека живеев за тој момент но лошо ми беше премногу...и на крај се онесвестив и после го земаа...а знам од другарки вика ќе замолев ќе го земеа на кратко...таков ли персонал таква ли среќа моја но јас многу лошо поминав згрозена од се...кога го бришеа со истата газа на муцето цимерчето па после моето се уби од плачење синче беше црвен жар...па кога рекоа не пуштаа вика Пиле бегај од тука да не закачиш и ти и бебе нешто жива среќна бев...Секој со свое искуство...тоа е...

На Paka, Coco31, *Лорена* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Мамичка3

Мамичка3 Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2018
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Катастрофа а многу Луге се фалат.еве и јас планирам за Чаир.уште малку имам 35недела сум.а и имам врски па затоа се надевам на добро.

10. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.395
    Да глупа работа тоа со директорот секој ден е таму секој ден влага по соби, а секоја среда официјално сите се тресат чистат како мислиш претседателот поминува и сите глумат лудило. Исто е каде и да идете и гак и чаир како ви е среќата само

На pile30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    Јас на гак пред 2 месеци. Господ здравје да им даде на сите до една таму. Чистење тоалети два пати дневно спавачи и постелнина исто така. Ми помагаа да станам до вц доаѓаа на два саати како сме да прашаат . Ме боцкаа против болка со инекции апчиња ми даваа даако ми стојат во фиока ако ме боли да се напијам ме носеа кај бебе (на опсервација беше) со количка. Муабети смешки па и две цимерки сменив една си отиде друга дојде топ срцки двете. Бебето имаа разбирање не ми го носеа зошто имав несветици да не паднам и плус имало некоја инфекција па на набљудување беше и така 3 дена. Имаше 2 сестри кај бебињата што се тие така беа намќорки и лажеа кога ќе ги прашав како е бебчето божем знаеја за кое прашуванм ама мора да има некои такви иначе како ќе те боцне главата ..

На cvekence123, referentka, karak и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    1.104
    ^^ не знам и јас замислував дека е многу по океј во чаир ама ете може и ја сум имала таква среќа. А имав и врски. Бебче ми закажи страфилокоха, дали од таму не знам, битно ја бев згрозена кога ќе ми го дадеа од шо ми беше гадно од самата себе. Среќа ми рекоа не е страшно, многу бебиња фаќаат поради преосетлива кожа. А секогаш кога ќе побарав сестрите ми го земаа, за тоа немав проблем.

13. ШноличкаМала

ШноличкаМала Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2018
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    34
    • Ве молиме пишувајте кирилица.
    Jas se porodiv vo cair pred eden mesec,znaci tolku drski sestri nema nikade. Bev preku vrski pa nekako po dobro bese inaku nikogas vo cair.

На fina erika и Jenyl им се допаѓа ова.
  14. Ohola123

Ohola123 Нов член

Се зачлени на:
    26 август 2018
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Здраво, читајќи само сакав да надополнам. Пред извесно време една моја блиска другарка се породи во Санте Плус болницата за многу поволни услови, имаат некои посебни пакети направени и навистина беше премногу добро за да се пропушти. Условите биле прекрасни, а третманот одличен. Ете опција за размислување :) поздрав

На адријана0 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Санте, касно ви текна. Таму и за беспари не се оди.

На TheSecret, Bella*, victoria и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Мамичка3

Мамичка3 Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2018
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    А царски беше?колку дена држати во болница сега. Мислам од денот на породување.

17. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.395
    Vo nedela me primija na dogovoreno za vtornik, znaci vtornik sabajle carski vo petok me pustija sabajle @Мамичка3

18. kris-tina18

kris-tina18 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Zdravo taze mamicki,
    Jas sum vo 33 nedela od bremenosta,odluciv da se poragjam vo Cair, pa sakav da ve prasam dali od koga ke vlezam vo 9ti mesec treba da odam na pregled vo Cair ili koga ke mi dojdat bolkite direktno odam na porogjaj?
    Dali treba da nosam uput,majcina kniska ili nekakov drug dokument?
    Bi vi bila mnogu blagodarna dokolku dobijam nekakov odgovor, se javiv tamu megjutoa sestrata beshe dosta arogantna, ja mrzese da mi dade bilo kakva informacija.

19. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.099
    Кога ќе добиеш болки,крварење,пукање на водењак.Лична карта. Крвна група и лични работи

На kris-tina18 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.624
    Женски планирам да се породам во Чаир,ми го препорачаа некој доктор Костовски (нез како се вика)
    Дали некоја била кај него или да ми каже мислење,искуства?