Мене во јануари ми бараа да дадам податоци за родителите и детето, вклучувајќи го и името (и тоа додека бев на бокс ). Е после тоа кога маж ми отиде да земе извод, испадна дека врска немало тоа што запишуваше таа, само имало потврда дека сум се породила таму, а маж ми пишал име во барањето што се пополнува.
Нели за трудници е се бесплатно без разлика вработена или не Јас до сега ништо немам во државни клиники платдно откако сум трудна. Ај баш нека пише некој
Една моја другарка со второ дете се породи во Велес не плати ништо, али после некое време и стигна казна дека треба да плати за пораѓајо бидејќи немала здраство. Јас тука каде што сум, сеуште немам здраство тек од јуни ќе ми почне али ниту еднаш не ми земале пари за преглед.
А ти СИ вработена но нема да имаш 6 месеци стаж? Или воопшто не си? Здравствено осигурање им следува и на невработени, само треба да се пријавиш во социјално.
Ako soprugot ti e vraboten preku nego treba da si osigurana... a i da si nevrabotena moze preku avrm taka da vazno e da si osigurana na nekoj nacin
Јас сум преку социјалното, но во моментов не се наоѓам во Мк а планирам таму да си бидам за пораѓај па затоа ме интересираше.
So sinko se porodiv vo Cair pred 12 godini i si pominav so mnogu ubav tretman od strana na cel personal.Site moi bliski sto se porodia tamu super pominaa sto ne e slucaj i so klinika!
Да не враќам назад, што ми треба од документи за да ми направат извод таму? (Чаир)...венчаница и друго што...?
@kikin fotokopii od licni karti i vencanica od maticno do kade ste? I nas terminot ni e 8mi juni, ama ova moevo aber nema za iskacanje nikakvi simptomi