Породување во Државна или Чаир?

Discussion in 'Бременост' started by flowergarden, Feb 20, 2012.

1. SevenHeaven

SevenHeaven Активен член

Vo Cair

2. kikin

kikin Популарен член

Ајде,можеби заедно ќе раѓаме :)

SevenHeaven likes this.
  3. maja8

maja8 Популарен член

После долго двоумење дали Чаир или Гак, одлучив да раѓам на клиника, и не се покајав.

Пријатно сум изненадена од односот и услугата кои ги добив, и иако очекував арогантен и нервозен персонал, бев топло примена , сослушана и третирана на ниво како што треба.

Во однос на хигиената, неколку пати во денот доаѓаа жените, секојдневно се чистеше тоалетот, корпитр за ѓубре, и се џогираше собата.

Нови спаваќи и постелнина даваат секое сабајле пред визитата.

Храна има 3 пати во текот на денот, скромна, но пристојна. Веднаш по породување и не можеш да јадеш којзнае колку, па дури и да не ви донесат ништо од дома, доволно ќе биде.

Секојдневно доаѓаат доктори за мајката, за бебето, сестри да донесат лекови ако има потреба, да покажат доење, а на секои два саати поминуваат со АД млеко за децата кои не цицаат.

Всушност на клиника одев и неколку пати пред породувањето, на контроли и цтг, и секогаш сум била добро примена и задоволна. Очигледно е дека нештата во оваа установа се променети на подобро, или пак јас сум имала ептен среќа да ми се погоди љубезен персонал. Како и да е, би раѓала пак таму.

SummerGirl, karak, Starlič and 10 others like this.
  4. NEA

NEA Истакнат член

Здраво девојки - некоја што ќе се пораѓа на ГАК? Термин ми е 27 Јули :)

5. srekice

srekice Популарен член

Јас сум у план,па со Господ напред ќе пишам искуство деновиве:rofl::rofl: што е до мене ,нај убаво би се чуствувала сама дома да си го родам да не ме нервира никој околу мене:@

NEA, thinkerbell, Martka and 3 others like this.
  6. fana

fana Форумски идол

Урлам :rofl::rofl::rofl:

srekice likes this.
  7. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Јас се двоумам уште дали гак или чаир, можеби ќе се сретнеме мене термин ми е 23јули:rock:

NEA likes this.
  8. NEA

NEA Истакнат член

Чекам искуства - па и дома да го родиш :)

srekice likes this.
  9. Martka

Martka Популарен член

Девојки доктори што ќе ми ги препорачате од ГАК или ЧАИР за царски,заради миом на цервикс.Некој со такво искуство?Ви благодарам

10. srekice

srekice Популарен член

Срце мојата цимерка беше со царски,ја породил доктор еден таков слад постар низок ( зборам за Гак) и беше презадоволна.Иначе и Миле Тантуровски пораѓа царски ( убавина од муж :lol::lol:)
    Адела Стефанија исто топ.Распрашај се.
    Инаку што се однесува до искуство од Гак,патолошки оддел и породилниот сум презадоволна.Јас имам супер искуство од породување во Гак.
    Е сега пост породилна грижа крш,соби чисти ,убави искрено подобри од ремедика на пример ,и тамо лежев еднаш .Чистат нон стоп,бебе ќе земат кога ќе побараш ама оние обични сестри се крш.Крајно нељубезни и неуслужливи.Затоа ни 100 гр кафе не добија:D
    Сума сумару на Гак е ок.(y)

11. @Verba

@Verba Истакнат член

Моето искуство со царски, а и од она што го гледав од односот со другите пациентки Зоран Илиевски Чаир. Дефинитивно подобар избор нема.

12. Baby boo

Baby boo Истакнат член

А царски со Младен? Чаир..

13. @Verba

@Verba Истакнат член

Јас немам со него искуство, но од тоа што гледав со другите пациентки имаше коректен однос, редовно ги посетуваше, им обрнуваше внимание. Зборувам за постпородилната нега.

***Bony*** and Baby boo like this.
  14. Baby boo

Baby boo Истакнат член

И на прегледите е многу фин, ќе ти каже и објасни се,па ме интересираше да не знаеш нешто или па си имала искуство и со него.. Фала ти во секој случај

15. Frosina374

Frosina374 Активен член

Девојки каде ќе ми препорачате за порагај ГАК или ЧАИР, дали пред пораѓај треба да одам еднаш на преглед таму кај што ќе одлучам да се пораѓам? Првородка сум па веќе почнува да ме фаќа страв што како ќе биде инаку 34 недела сум последен термин ми е 14.08

16. Martka

Martka Популарен член

И мене ме интересира.Ја имам прочитано целата тема и пак се мислам дали Гак или Чаир.Повеќе сум за Гак кај Др.Ливринова,но да не биде на одмор.Според ова што го прочитав каква среќа ќе имаш така ќе си поминеш и таму и таму.Се мислам.....а време врви....Инаку сум 32+.Господ нека не води по патот.Те:hug:

Meckicja and Septemvri like this.
  17. SevenHeaven

SevenHeaven Активен член

Jas za Cair imam samo pofalni zborovi i blagodarna sum i na site do eden. Imav moznost so skoro site doktori da ostvaram kontakt bidejki lezev na patoloska 3 dena i se poragjav so provokacii. Od Spisic, Trajcevski, Kirovski i Ristevski sum prezadovolna. Sestrite na patoloska isto dostapni celo vreme za bilo sto i da treba. Posle poragjaj posto nemase mesto pak bevme na patolosko odd, ama celo vreme si imavme dostapni sestri od porodilno taka da... se na se VRV. Koga pak bi ragjala voopsto ne bi razmisluvala. Definitivno Cair

18. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Ме убедивте за Чаир значи :) баш убаво што се изначитав позитивни искуства. Ќе пробам кај Илиевски,само сезона на годишни одмори е ,па да не си отиде баш тогаш :)

kikin, @Verba and Martka like this.
  19. SevenHeaven

SevenHeaven Активен член

Jas bev dogovorena so Spisic, ama ispadna da i zavrsi smena i da me poragjaat Pranvera i Trajcevski. Veruvaj koj i da te poragja nema vrska i onaka site funkcioniraat kako tim, barem mene taka mi se pogodi. Celo vreme me nadgleduvaa deka imav malce problemi so pritisok posle poragjaj, ama se ubavo zavrsi. Inaku za Ilievski, onaka so gledav so drugi pacienti dosta smiren i pozitiven lekar.

20. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Не сум раѓала на ГАК ама мислам дека никогаш не би, една ствар неможам да ја сватам таму, како може да пуштаат секој еден да влезе и да го виде бебето што е само 15мин старо |( тоа е мое мислење јас не би никогаш

kikin and Martka like this.