Ако не се лажам ти имаше миом на цервикс. Можеш да се информираш со време кога Др.ливринова е на одмор. Докторката е многу стручна и мислам дека успешно ке се справи со твојот проблем. Јас многу ја почитувам како лекар.
Тоа со посетите на гак и мене одврати од таму, ама не само тоа, општо вооопто не размислував за таму, не знам зошто. Два пати раѓано во чаир, задоволна двата пати.
Сум чула дека има посети. Да не зборам на памет, не знам за сигурно. Во чаир знам ни врски ни ништо не пуштаат, едино кај тие во апартмани.
Jas od iskustvo pisuvam. I jas imav covek,ama nikoj od moja familija ne dojde na poseta. Inaku sum barem maz ili majka da pustat. I po privatnite ima poseti.
Zavisi kakvi vrski imas kaj mene na maz mi mu dozvolija ama deka bev so katetar i so gazi ja ne mozev da stanam pa ne vleze. I onaka ako e se ok vo cair za 2 dena te pustaat ako si prirodno
Нема посети на ГАК кај бебињата, нити пак родилките ги посетуваат. Со првото мм доаѓаше пошто бев во апартман, во старата ГАК, а за второто никој не ми дојде во посета, ни мене, ни на малово. Не дозволуваат воопшто. Братучетка ми работи таму, ми кажува дека ич не пуштаат. Дека има неразбрани луѓе, има, ама посети се 100% забранети. Никому не дозволуваат.
И јас знам дека не даваат посети. На пријателка мажот и два дена го немаше видено бебето оти не го пуштале. Е сега може и да било зошто немал врски
Епа ете јас сум сведок дека дозволуваат, јас го видов бебето кое само што беше родено. За многу работи се кажува едно а се прави друго кај нас. Како и да е секој за себе си одлучува
Секако дека секој за себе си одлучува, ама моето искуство покажува спротивно. Мм го виде малово на слика, првпат во живо кога не пуштија да си одиме. А братучетка ми ме пораѓаше. Логично би било да дозволи да влезе да го види. Ама не му дадоа.
Pa ti ako si protiv poseti, sto si odela da vidis novorodence? Znaci kontradiktorna si,em si protiv toa,em si bila na poseta
Ова беше главна причина зошто се одлучив за Чаир. Може треба врски, ама многу блиски другарки влегоа кај бебе родено истиот ден бидејки биле куми и мајката инсистираше да дојдат. Значи не мајка ти или маж ти, него кумови на бебе! А била во соба со уште две родилки. Да се апартманите посебно (може се на ГАК, не знам), земи си апартман и викни си кој сакаш. Па не гледам зошто бебе старо саати/денови да биде во контакт со рандом луѓе. Со уште три жени лежев во соба, и една се смени, значи вкупно 4. Бебе беше до мене цело време. На сите мажот да им дојдеше, тоа се четворица од улица во јануари во иста соба со моето новородено. Јас повојници примав од 15 дена, ама нема зошто непознати да ми се мотаат во соба. Сосема поддржувам што во Чаир не пуштаат никој. И маж ми и мајка ми ме видоа после 2 дена, не е крај на светот. Башка телефони има на денешно вррме, сите го видоа бебето на вибер штом ми го донесоа, апсолутно немало потреба да доагаат.
Од каде тоа? Моето бебе освен маж ми и татко ми дента кога се роди никој не го виде. Две цимерки имав и кај нив истото беше. @Martka Ти си душо по специфичен случај мој совет тие на Гак. @Annath Да ја поздравиш братучетка ти
Јас кога се пораѓав беа дозволени посети. Ова се однесува на ГАК. Не ми беше до толку потребно да ме посетуваат. Секако ќе се видевме кога ќе си дојдев дома.
Никаде не пишав дека бев присутна јас, не би да ја раскажувам цела ситуација. Сигурно нема да измислувам вакви работи а гледам има и други што истото го кажуват. Јас лично никогаш не би одела на посета на толку мало бебе.
За ГАК можам да кажам од пред 1 месец. На посета кај мајката не пуштаа,и се подаваше од врата што и треба. Таткото (преку врски) го виде бебето дента подоцна, но во просторија кај што го однела една сестра,не кај останатите бебиња. Плус тоа поради епидемија на морбили забранета е секаква посета. Не знам што сте се запнале за Чаир,ако толку не сакате посета нека не доаѓаат вашите додека сте во болница. Како што знам на ГАК родилките се по две во соба т.е. има по два кревета.
Блиска личност се породи пред некој ден на ГАк,воодушевена и од сестри и персонал , нега и од се. Баш пријатно изненадување.
Нема шанси ова што го зборите, лежев 8 дена во Чаир ниеден маж не видов ниту слушнав од некој дека дошол во посета а жените да се во обична соба. Јас имав посета бидејки бев во апартман и знам за Чаир строго е забранета посета за родилките во соба.
Ако одлучам за Чаир треба ли упат од матичен да барам? штом ќе влезам во 9ти месец да одам бар еднаш на преглед кај некој доктор..сакам природно да се пораѓам ама здравје да биде се во ред