Јас унапред кажав дека сакам во апартман, и се сеќавам уште од бокс викав да ми го спремат и маж ми да ме чека таму Се зависи дали ќе има слободен.. Има 3 апартмани, еден на патологија и 2 доле кај бебињата
А како е во апартман мислам бидејки си сам цело време макар со бебе но без муабет во обична соба барем две кога се минува време
Јас бидејки лежев 8 дена, кај мене освен моите ми доаѓаа и другите родилки, си гледавме серии муабет и така побрзо поминуваше време. Со доста од жените и денес имам контакт .
@srekice mislam deka pisa deka si dobila epidural na GAK. Dali po prethoden dogovor so doktor ili ti dadoa tamu po priem po tvoe baranje? Koj doktor te porodi, kako pomina? Bev ubedena da odam na privatno (najmnogu zaradi epiduralot) ama gledam deka i tuka ima dobri iskustva od GAK.
За жал, епидурал на гак добиваш ако министерот ти е вујко или директорот на гак ти е брат. Ни со пари не даваат
Eh, nema vrska pa i ti.Davaat i da imas vrska doktor, sestra,akuserka,ama vazno e da ima vo momentot i slobodni anesteziolozi.
А за во Чаир? Исто е за епидурална или може со врски нешто да се направи? Не ми е јасно зошто се мора така да функционира кај нас...
Можеби на Гак не им е проблем да ја дадат епидуралната,него немаат асални анестезиолози.Ваљда е тоа.А и ќе си ја платиме,нели све е за пари.Него дали знае некој колку чини отприлика.
Да маци добив епидурал и тоа по мое барање и потпис на барањето инаку со врски бев ама незнам што им беше тешко на анестезиолозите да стават,ваљда дека спиеа па ги разбудија Не се плаќа ништо инаку,се е бесплатно.Јас ги почастив сите доктори и присутни во боксот што беа,признавам иако некој ќе ме осуди. За нареден пат "Ако" раѓам тоа дефинитивно ќе биде на приватно .Епидуралот ми помогна околу болката која јас неможев да ја трпам искрено,но пак од друга страна ми ги смири контракциите и не ги осеќав напоните,тоа беше лошо напнував без врска . Инаку во Чаир само Бранко е мислам анестезиолог ( комшија ми е) ама тамо тешко даваат,може и ич. Инаку ,ме породи Тантуровски