Абе според мене не треба да се учат на частење, за тоа они си зимаат плата, праша за предлог и јас и предложив според мене, кој како си има и како си сака.
Aa i toa kako mu ja kazav vistinata na toj sto me porodi posto ziveam blisku do bolnicata I cesto gi srekavam dr ne mu ostanav dolzna
Добар доктор оди кај него. Јас сум кај Исмаили но во вторник бев кај Илиевски пошто мојот е на одмор а он замена. Која недела си?
Јас без упат одам,одма правам цтг и потоа си чекам ред кај др. Така да Избери доктор и пред да влезеш кај др направи цтг оти он секако ке ти каже да направиш па ќе треба пак да се враќаш па да чекаш ред за да го види
Кој ќе ти даде термин за прво ЦТГ тој и те пораѓа? Мене матичната ми даде кај рандом докторка..незнаев дека треба да бирам. За Чаир прашувам.
Кој ќе ти се погоди на смена кога ќе те примат за пораѓај, тој те пораѓа. Меѓутоа поголем дел од пациентките преку луѓе/врски се договараат најчесто за одредена сума пари со докторот кој го одбрале за контроли тој и да ги пораѓа.
Си даваш ако сакаш одреден доктор да те пораѓа,да дојде од дома и кога не е на смена.Јас ништо не дадов и кој беше на смена тој ме пораѓаше
Јас бев кај Илиевски, минатата година во Јули се породив. Нема да погрешиш кај него, ама да си знаеш дека кој се падне на смена тој пораѓа, освен ако не си договориш некоја "шушка" со докторот. Мене среќа таа ден он ми се погоди да биде на смена цел ден, денар не дадов.Иначе коректен човек, и човек со искуство, нема да згрешиш кај него
Девојки јас планирам да се пораѓам во Чаир па ме интересира што треба да си носам од дома, за мене, за бебе и како сте задоволни вие што сте се пораѓале таму? И дали мора сам да си бираш доктор за прв преглед таму или пак може со упут да отидеш кај било кој доктор?
Здраво дали има некоја женичка искуство со др.Лазарова од ГАК?За породување?Жената на Маријан Стојоски?Утре одам прв пат.Преку врски пратена сум.
Можеш да си бираш доктор за преглед, матичната гледа кога тој доктор е слободен и ти закажува кај него. Прво се прави цтг во Чаир, а потоа на преглед одиш кај докторот за да не чекаш после, зошто он секако те праќа на цтг. За бебе јас алишта лично не носев, таму си ѓи повиваат фишеци, а и од лично искуство, поарно замотано да биде, додека да станеш од кревет, па дур да го фанеш, а ако ти е прво уште осет немаш. Носев памперс ,мада гратис даваа у Чаир пелени. Влажни, и алишта за испаѓање. А за тебе, влошки вир 3 паковања, сапунче, четка за заби, паста, чешел, гаќи, алишта за испаѓање, полнач за телефон. Ја носев и влечалки мои, а таму имале, носев и една спаваќа, ама решив нивните да ѓи бравам нечисти Носи една спаваќа за секој случај да не снемаат, друго ако ми текне, ќе пишам
Зошто генерализираш? Јас двапати на ГАК се породив, два пати супер поминав. Не сум истрауматизирана воопшто.
За мене пораѓајот беше најубаво искуство во животот. Толку бев зен фаза, на небото од среќа, ни цимерки, ни сестри, ни место, ништо не ми беше гајле. Пак би раѓала во Чаир. Далеку од траума. Битно здраво бебе имав до мене. Зависи кој како си го доживува.
Мила за мојот сложен случај јас АКО одев на Гак или Чаир ќе немаше да пишувам сега со вас френдици.Така да....Си имала среќа,но да те мачеа тебе 5 дена и да го ризикуваат бебуш и после изпадне царски а да родиш не знам дали така ќе пишуваш.Не мислам да се докажувам.За рутински операции да,но за пороѓај.Последниот денар ќе го дадам на државно да не се пораѓам.И не ти верувам дека ти немаш траума.Тука завршувам со дискусија.Секое добро
Малку е глупаво што не ми веруваш дека немам трауми, ама ајде, простено ти е, прво дете, хормони те маваат во глава. Реално, секаде во светот форсираат природно, макар и пет дена те пораѓале, единствена разлика е епидуралот. Иначе и јас можев да не пишувам тука после второто, да не беа тие од ГАК. Така да, секое добро и тебе.
ако си решена систина да одиш не слушај никого од лично искуство со исмаили во чаир во 9 месец ке ми умреше бебево ме спасија во систина сепак ти си знаеш мое искуство од чаир е тоа.