Породување во Државна или Чаир?

Discussion in 'Бременост' started by flowergarden, Feb 20, 2012.

1. mari_sa

mari_sa Истакнат член

Абе според мене не треба да се учат на частење, за тоа они си зимаат плата, праша за предлог и јас и предложив според мене, кој како си има и како си сака.

PinkGirl* likes this.
  2. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Aa i toa kako mu ja kazav vistinata na toj sto me porodi posto ziveam blisku do bolnicata I cesto gi srekavam dr ne mu ostanav dolzna

3. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Искуство со Илиевски во Чаир?
    Јас сум решена за Систина, ама некако матичниов ме премислува.

4. eci85

eci85 Истакнат член

Добар доктор оди кај него. Јас сум кај Исмаили но во вторник бев кај Илиевски пошто мојот е на одмор а он замена. Која недела си?

5. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

33+6 за 2 недели треба да земам упат за прво цтг и да изберам доктор. :sweat: Кога помина времево.

6. eci85

eci85 Истакнат член

Јас без упат одам,одма правам цтг и потоа си чекам ред кај др. Така да Избери доктор и пред да влезеш кај др направи цтг оти он секако ке ти каже да направиш па ќе треба пак да се враќаш па да чекаш ред за да го види

KuklickaSk likes this.
  7. Larahappy

Larahappy Популарен член

Кој ќе ти даде термин за прво ЦТГ тој и те пораѓа? Мене матичната ми даде кај рандом докторка..незнаев дека треба да бирам. За Чаир прашувам.

8. kitty.m

kitty.m Популарен член

Кој ќе ти се погоди на смена кога ќе те примат за пораѓај, тој те пораѓа. Меѓутоа поголем дел од пациентките преку луѓе/врски се договараат најчесто за одредена сума пари со докторот кој го одбрале за контроли тој и да ги пораѓа.

Larahappy likes this.
  9. eci85

eci85 Истакнат член

Значи и паричка се дава:wasntme:

10. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

Си даваш ако сакаш одреден доктор да те пораѓа,да дојде од дома и кога не е на смена.Јас ништо не дадов и кој беше на смена тој ме пораѓаше

Spidy and eci85 like this.
  11. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Јас бев кај Илиевски, минатата година во Јули се породив. Нема да погрешиш кај него, ама да си знаеш дека кој се падне на смена тој пораѓа, освен ако не си договориш некоја "шушка" со докторот. Мене среќа таа ден он ми се погоди да биде на смена цел ден, денар не дадов.Иначе коректен човек, и човек со искуство, нема да згрешиш кај него :)

buba4e89, Meckicja and KuklickaSk like this.
  12. lovely97

lovely97 Популарен член

Девојки јас планирам да се пораѓам во Чаир па ме интересира што треба да си носам од дома, за мене, за бебе и како сте задоволни вие што сте се пораѓале таму?
    И дали мора сам да си бираш доктор за прв преглед таму или пак може со упут да отидеш кај било кој доктор?

Dikinzi likes this.
  13. maticka

maticka Истакнат член

Здраво дали има некоја женичка искуство со др.Лазарова од ГАК?За породување?Жената на Маријан Стојоски?Утре одам прв пат.Преку врски пратена сум.

14. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Можеш да си бираш доктор за преглед, матичната гледа кога тој доктор е слободен и ти закажува кај него. Прво се прави цтг во Чаир, а потоа на преглед одиш кај докторот за да не чекаш после, зошто он секако те праќа на цтг.
    За бебе јас алишта лично не носев, таму си ѓи повиваат фишеци, а и од лично искуство, поарно замотано да биде, додека да станеш од кревет, па дур да го фанеш, а ако ти е прво уште осет немаш. Носев памперс ,мада гратис даваа у Чаир пелени. Влажни, и алишта за испаѓање.
    А за тебе, влошки вир 3 паковања, сапунче, четка за заби, паста, чешел, гаќи, алишта за испаѓање, полнач за телефон. Ја носев и влечалки мои, а таму имале, носев и една спаваќа, ама решив нивните да ѓи бравам нечисти :D Носи една спаваќа за секој случај да не снемаат, друго ако ми текне, ќе пишам :)

15. Annath

Annath Форумски идол

Зошто генерализираш? Јас двапати на ГАК се породив, два пати супер поминав. Не сум истрауматизирана воопшто.

16. drugarka

drugarka Популарен член

За мене пораѓајот беше најубаво искуство во животот. Толку бев зен фаза, на небото од среќа, ни цимерки, ни сестри, ни место, ништо не ми беше гајле. Пак би раѓала во Чаир. Далеку од траума. Битно здраво бебе имав до мене. Зависи кој како си го доживува.

17. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Дали некоја од вас има искуство со Сашо Димитровски од ГАК? И како сте задоволни?

18. Martka

Martka Популарен член

Мила за мојот сложен случај јас АКО одев на Гак или Чаир ќе немаше да пишувам сега со вас френдици.Така да....Си имала среќа,но да те мачеа тебе 5 дена и да го ризикуваат бебуш и после изпадне царски а да родиш не знам дали така ќе пишуваш.Не мислам да се докажувам.За рутински операции да,но за пороѓај(n).Последниот денар ќе го дадам на државно да не се пораѓам.И не ти верувам дека ти немаш траума.Тука завршувам со дискусија.Секое добро

fina erika and Meckicja like this.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Малку е глупаво што не ми веруваш дека немам трауми, ама ајде, простено ти е, прво дете, хормони те маваат во глава. Реално, секаде во светот форсираат природно, макар и пет дена те пораѓале, единствена разлика е епидуралот. Иначе и јас можев да не пишувам тука после второто, да не беа тие од ГАК. Така да, секое добро и тебе.

buba4e89, duffi, Lolipop23 and 5 others like this.
  20. derjus

derjus Истакнат член

ако си решена систина да одиш не слушај никого од лично искуство со исмаили во чаир во 9 месец ке ми умреше бебево ме спасија во систина сепак ти си знаеш мое искуство од чаир е тоа.