сум породена во државна во Кавадарци и можам да кажам дека од некои работи бев задоволна како на пример храната, хигиената и слично, повеќето од сестрите беа стварно срцки и супер се понашаа, освен 2-3 постари вештерки хаха. Исто така и докторките Софка и Александра така мислам се викаше беа сосема коректни. Она од што не сум задоволна беше докторот Сиваков, (тој ме пораѓаше) погоре прочитав девојка што напишала дека човекот има психички пореметувања и јас го тврдамистото значи дефинитивно не е во ред. Имав малце потежок пораѓај буквално се губев таму се дереше по мене не сум соработувала а јас од самите болки не можев да се концентрирам на тоа што ми го кажуваа што е сосема нормално, ме вреѓаше секако, урлаше буквално во салата стана премногу агресивен и со тоа уште повеќе ми направи проблем уште повеќе да се исплашам и да се стегам, секоја чест за сестрите што со саати останаа прибрани и со смирен тон ми зборуваа. Незнам за друг ама траума ќе си имам од него целиот живот, до толку сум што не ми паѓа на памет да раѓам по втор пат.
Jas pred 10 dena se porodiv vo Kavadarci.Vtor carski rez, poroduvanjeto go napravi Dr.Sivakov so Dr.Aleksandra i pomina odlicno. Ne znam zosto tolku negativni komentari za dr.Sivakov,covekot bese mnogu korekten i imase super ljubezen odnos.Edinstveno sto imav zamerka e toa sto i pokraj toa sto bev na noga i se tusirav na bolnicarkata od sestra Danka i bese kazano da mi prave promivki vo krevet sto za mene bese mnogu nelogicno.
Ne sum edinstvena, ima mnogu devojki sto se zadovolni. Ova po internet sto gledam mislam deka e samo edna hajka protiv doktorot za narusuvanje na negoviot ugled i profesionalizam.
Душиче мало.. На втор скрининг бројат прстиња, не знам како нема видено докторката, вакви аномалии се гледаат..
Доктор кој повеќе праве трач муабет и оговара неголи да си ја брка работата според мене не ни заслужува да има пациенти. Не е прв пат вакви испади кај докторкава, не знам сеуште како одат кај неа. Пари сакаат да земаат, имаат современа апаратура, а сепак ништо не гледаат на скрининзи, аха сѐ е во ред, ќе ти лапни парите и пријатно. Срамота и жално. Господ да го чува детенцето и неговата фамилија.
Ако докторкава имала повеќе вакви случаи тогаш зошто не е санкционирана? Има лекарска комора, судови, телевизии, зошто се ќутело до сега???
Не се ќути, имаше објави и предходно по фб и тужби колку што сум информирана, а зошто и како докторката сеуште си функционира нормално, незнам навистина.
Maticnite ne treba da imaat pravo da pravat skrininzi. Zatoa treba doktor sto specijaliziral vo taa oblast, se dodeka im se dava na maticnite ke ima vakvi slucaevi.
Ама не се криви матичните Криви сме ние трудниците шо не знаеме дека во Мк има 2-3др што се кфалифицирани за пренатални скрининзи Неможе матичен гинеколог и скрининг да прави Е ама оваа козата од др е крива шо ова на прегледите не го видела и треба да ја тужат затоа што ова дете нема да може да се движи Ваков деформитет се гледа Коа неможела да изброе прсти ке неможе и било каков деформитет да виде Трудниците од Кавадарци и цел регион нека ја знаат и у широк лак нека ја одбегнат
Да се надоврзам Блиска моја оде да се пораѓа 2008 ја прима козава и ми вика одете си вие коа ке има нешто ке ви се јавиме И почнува да шлапа Рацете ја болеле имала киретажа на некоја од кав мажена у Делчево па едвај ја"изчистила" Маж и бил пијаница и незнам колку пати ја чистела Ми стана јасно колку е саат др да расправаш пациент по луѓето Па кај ти е етиката козо ни една Инаку уште пострашен дефект се има десено на бебе родено 2003 водено од др .Гинев тој стариот свелор на Цветанка Сите нека ги знаат
Не се ни трудниците криви ако не ја знаат информацијата. Докториве што нудат скрининзи треба да препраќаат кај специјалисти. Ама ова би се видело и на обичен преглед, значи или толку ја бива или толку се замарала докторката.
Не ,нели гледаш се е на бизнис свртено Треба самите трудници да се распрашуваат немоме да спиеме веќе на тоа уво дека на некој ке му е повеќе гајле за бебето од самите нас Како ке те прате на скрининг коа моме она да ги уапе 5-6000ден Та таа кукетаната нејзина не се праве така
Прво- дали ова е вистина? Оти фб статус не ми е еднакво на вистина. Второ кој каде прави скрининг ако не матичен гинеколог? Што значи тоа тројца стручни во цела држава, колку трудници треба да стигнат кај нив и што ако не можат да стигнат? И трето- што ако видела? Крива е за нестручност и незаинтересираност , ама тоа со ниеден закон не се решава. Ако е вистина. Ништо конкретно ни за Кавадарци, ни за докторката (појма немам која е) повеќе е општ муабет.
Душа мила, премногу ми е жал за детенцето. Докторката треба да одговара секако, ама во срце ме пецна речникот на родителите за сопственото бебе.