Се разбира дека на клиника се прави скрининг не кај матичен. Затоа има градација во здравството, примарно и секундарно ниво. Има јасни одредници што може на примарно, а за што треба секундарно ниво.
Ок, не ви се мешам, немам појма како и зошто. А ради речникот и сум скептична дали е вистинита приказна, затоа прашав.
Види Очигледно е колку не ти се јасни овие работи дали дека не живееш во мк незнам Едно е јасно Треба да одговара Да знаеле може немало да продолжи со бременоста А сега? И детето и родителите се со упропастен живот А дали е точно или не но комент За вакво нешто не се лаже
Абе дали е легитимен профилот, дали знаеш. Јас ни фб немам, ама профил со Брусли во името ...и таков речник ми е за неверување.
Jas sum pacient na doktorkata, taa me porodi so prvoto detence i dobro pominav, so vtoroto mi vodese bremenostno skrininzi nikogas ne pravev kaj nea, si gi pravev kaj Dimcev, e sega razlikata e sto taa ke ti naplati 1000 den za skrining a Dimcev 6,7000 den i mn od trudnicite poradi finansii ne si dozvoluvaat. Jas licno sum zadovolna od nea, sekogas dostapna,komunikativna, objasnuva.... Za strucna e strucna vo nejziniot domen, a pod toa ne spaga i neonatoloski skrininzi...
Е па ако не е стручна нека не се прчи да праве скрининзи Ептен е стручна нема што пет прсти незнае да изброе
"Родилката " пред еден час ова го има постирано Што знам ова вистина ли е И на стори си реди песни од Кеба . Не ќе да ми е таман овај профил
Пренатални скрининзи Неонатолошко е од кога ке се роди бебето Сакаш да кажеш не е крива шо не го видела деформитетот? Тогаш кој е крив?
Greska sum napisala. Sekako deka e kriva i treba odgovornost. Dali dokolku Kamka bi gi odbila da im pravi skrining roditelite bi otisle na drugo mesto? Jas mislam deka ne.
Две деца имаат ова трето им е Не се баш " најтокму" Ама тоа не е тема на дискусијата и не ја оправдува грешката кај "докторката" Оти утре може и мене тебе да ни го направе Еве читајте Спојлер: Скрин
Zalno Ama ne e garancija deka i oni ke vidat zatoa sto ne se strucni vo toj del. Oni ne se nisto porazlicno od Kamka i kaj niv moze da se sluci istoto. Sekoe si go bara svoeto.
За прсти секој еден гинеколог што води бременост МОРА да е стручен Може а и не е стручна за скрининг за тешки деформитети на мозок срце бубрези. Ама немој да кажеш дека гинеколог шо води бременост со ехо не видела дека фалат прсти утре нема да виде и рака дека фале За шо и е ехото тогаш? Како бе може да и бараш оправдувања у ситуацијава?
Jas imam losho iskustvo so ovaa zhena!! Voa seto se sluchi lani. Ona mi beshe maticen ginekolog kaj nea odev na pregledi. Pred tri godini se sluci da mi kasne 3 nedeli otidov kaj nea mi rece ke ti prepisham apcinja za da ti dojde ne ti e nisto jas gi zemav apcinjata i gi ispiv togash pa mi dojde. E lani, lani isto mi kasnese 3 nedeli i povtorno na pregled otidov zhenata mi rece ke ti prepisham apcinja ke ti dojde ali togash go skinav livceto i go frliv ne gi zemav apcinjata si rekov jas imam drug problem ete od vnatre nekako kako da pocustvuvav. Od tamu direkno kaj Nadica Gureva za zhenata od ubavo po ubavo imam da kazham. Odam kaj nea i me pregleduva i so via zborovi mi vika " ti nemat li kazhano deka imas pregrada na matka?" Jas prv pat slusam za toa i ja prasav sho e toa ona mi rece deka toa go imam od raganje i deka se otstranuva so operacija no vo slucaj ako ne se otstrane deka bi bilo problem da zabremenam bidejki septumot bil dosta golem. Sega sum operirana i fala Bogu se e okej. Zatoa pazite kaj odite a za ovaa Kamka ne e prv pat sho slusham vakov ispad od nea.
Vo pravo si potpolno. Nema opravduvanje za ovaa greska, trgam od momentot deka ne e vo nejzin domen... iskreno jas maticnite gi veruvam samo za srceva akcija do tolku samo smetam deka na niv moze da se naklonam.
Pisav i pogore ako me citas SKRININZITE ne se specijalnost na maticnite ama pa za presti epten e utnata rabotata.