Veruvam deka e taka. Ne sum mnogu upatena jas si odev kaj drugi doktori pa nekako mislenjeto na maticniot mi bese zanemarlivo. Nemam doverba vo niv.
Скринингот се разбравме дека не и е специјалност Ама гинеколог е шо води бременост и не гледа дека фалат прсти Утре мож и срце нози глава ке фале ама шо го е@иш не и е у домен Толку од мене на темава Се надевам само никој од вас да не го доживее ова
Abe so mi se zapna mene? Ti kazav ne opravduvam i tolku. Da ne bila Kamka ne znam oni pak kolku bi se zamarale... Citas li sto pisuvat ,,krokodil,, za dete ejj...
Жално Се слагам. Не е тема за дискусија тоа. Првично помислив дека станува збор за некој лажен профил Инаку и те како е во домен на дотичната докторка . Па побогу , не само на втор скрининг , и на сите натамошни прегледи се гледаат прстињата на раце ,нозе .. Дури и јас би видела дека нешто не е во ред . Цццц Жално . Која е бе оваа докторка
По некоја здрава логика ако докторкава се нафатила да го прави скринингот, тогаш таа треба да знае да види физички деформитет... Зошто инаку би се правел скрининг со апарати? Не знам за родителите што пишувале по Фб ама за детево многу се потресов... Пријавиле некаде? Се води некаков случај протв докторкава? Пошла некаква контрола да провери? Треба луѓево да имаат документи што им давала од водењето на бременоста па за ова што го зборуваат да има некакво значење. Видете ова е најсериозен проблем, не се само овие таму има и други мајки кои треба да раѓаат па некој треба да ги заштити во хаосов. Доколку докторката не е виновна тогаш ова е исто сериозен проблем.
Се запнав оти од цел форум само ти ја браниш Богородицава Еве кај Шо те боле тебе патката да не била Камка,дали они ке оделе на,друг др т.е дали ке замарале се твои зборови???? Значи биле кај камка она не видела нешто што требало да го виде и крај
Ама овде треба да има институции, а не Фб објави. Случајов е следен: се родило дете со физички деформитети, при уредно водена бременост, без родителите да знаат за деформитетите. Ова не е Фб случај! Овде треба институции! Чешлање на документација, изјави, комисии... Ова е објавено на Фб со фото докази, а никој не реагира, дури и докторката ќути на нападите. Мене тоа ми е проблем. Кавадарци не е Њујорк, Лондон, Токио па нема да се дознае...
Abe gledaj vaka jas koga bev bremena odev ne kaj eden tuka kaj deset doktori da slusnam mislenje, nikogas ne bi ostanala so edno. Nejzinata greska e ogromna a nivna greska e so ostanale samo so nea do kraj. Imajki vo obzir kakvo ni e zdrastvoto a toa site go znaeme ne veruvam ni na 5 ne pa li samo na eden
Немој молим те да ги кривиш родителите До тука читав натаки не Јасно ми е со каков калибар нс човек си имам работа Срам и арам да ти е нека ти служи на чест А гревот на детево на душа со камка заедно да го носиш
Ti se molam tvoite frustracii nemoj na mene! Jas ne sudam na nikoj a i nemam grev pa za da nosam. Site znaeme kade ziveeme i sto se slucuva sami na sebe sme ostaveni ne dve ne cetiri osum oci da otvoris i pak ke ima propusti.
Ау, што е овој муабет? Случајов не е само како на Фб што е напишано. Штом институциите не се ангажираат има нешто многу повеќе од Фб постови...
Проблем број еден е што матичните не даваат извештаи од прегледи, така да немаат доказ дека ги информирала дека се е во ред со анатомијата. Секој совесен матичен препраќа на Приска и скрининзи во ГАК, освен во случаи кога сам решаваш да правиш НИПТ и скрининзи по приватните клиники. На ГАК е и бесплатно единствено патот што треба да го платиш. По милионити пат се докажува дека не може да сме премногу претпазливи или паничари што самоиницијативно се следиме на 100места.
Јас сум премногу вознемирена од случајов го преплакав детево во ова наше општество кај што ќе треба да живее живот... Институциите молчат, само на форумов се зборува. Матичната не дава извештај од преглед, ама води медицински дневник, има картон кај што се запишува посета. Женава проверувала крвна слика во тек на бременост, викаат плаќале, значи имаат сметки и на крајот луѓево имаат резултати... Доколку таа не била соодветна, зошто им ја водела бременоста? Институциите имаат начин да ја дознаат вистината, мене проблем ми е зошто сите молчат. Не е во ред и према докторката вака само на кажано-прекажано што зборувам, ама ова е навистина голема трагедија.
Луѓе јас сум во шок од случајот со Камка.. Греота и срамота. Мислам дека пола Кавадарци ќе си замине од кај неа. А за скапа, прескапа е.
Не пола Цело Кавадарци треба да си замине Зошто да зема пари ос народот коа очигледно ништо не гледа на ехо Го праве ради реда Женава најмалце 5 еха направила и на 5 еха Камка не видела ништо Има покренато приватна тужба против неа ама знаејќи ни ја државата ......ке осакатува она вака фамилии уште многу
Sramno I bez smisleno mi napravi vo zivotot deteto so problem na 2 noze I race I toa mnogu golem problem sto gledala 9 meseca site redovni kotroli ta dokturka kamka I razbrav dosta slucaevi imala vakvi
10 години камка и е матична на мајката, Со двете деца од 9 и пол и 7 и пол години немаат никаков проблем, Затоа слепо и веруваа. Дури и ги поттикнувала за трето дете. Ама сурово ги излага. Значи ништо не гледала а ги лажела и им наплаќала скрининзи.