Породување во Плодност или Државна во Битола?

Дискусија во 'Бременост' започната од NewMommy, 7 јануари 2016.

1. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    И мене ми кажа дека е се во ред дека има доволно плодова вода ама сепак не се знае до 5ти ми рече а може и мене ке ме дочекаш вика до 7ми ама морам на преглед да одам кај друг доктор утре се закажав кај др Влатко па ќе видиме што ќе каже тој и јас сакав таа да биде но ете замина на одмор, ако не ќе одиме на пораѓај кај кој ќе се погоди. Сега баш разговарав и со друга трудница што оди кај неа вели ми рече да издржам е ај издржи вика не се знае тоа може да биде секој момент.

2. Maneli

Maneli Активен член

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    73
    Тоа е, а јас не ни знаев дека нема да биде тука, случајно се закажав за преглед и тогаш на шалтер ми кажаа, се надевам сите ќе издржиме и ќе ја дочекаме да се врати :)

3. Ејприл

Ејприл Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    133
    Ке ве молам да ми каже некој што скоро бил во плодност колку пари е втор скрининг

4. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    А поскап ли е од првиот? Јас мислам првиот околу 3.500-3.600 платив. За втор сум почеток на август. Ти кога си? Ако си пред мене, пиши, подготви ме за шокот(facepalm)

5. Ејприл

Ејприл Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    133
    Да пред тебе сум се закажав за следната недела но не прашав колку ке кошта ајде некоја сигурно била скоро па ке ни одговори

6. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Првиот скрининг платив 7000 денари во Плодност заедно со приска во 12та недела, а вториот 3000 денари околу 20та недела.

На irenadaniel, Bebulleee и BirMelek им се допаѓа ова.
  7. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Девојки, сметам дека нема да бидам надвор од темата со прашањево. Ќе ја замолам @kristina.k кога ќе прочита да ни го објасни начинот на плаќање преку стопанска банка во Плодност. Си правам матеМислам дека таа така плаќаше

8. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.522
    Допаѓања:
    38.735
    @BirMelek да, на рати плативме со кредитна картичка. Ние бевме преку Стопанска Ск (преку таа зема плата мм) , а мислам и со Тутунска имаат договор. Бевме в банка, им кажавме за во Плодност, направивме барање за кредитната и ко стигна се договоривме да ни ја запираат сумата на 6 рати. Е сега на 6 нема камата, таков им е договорот со Плодност, а ако е на повеќе се плаќа и камата. А во Плодност договорот ни беше со докторката, т.е. тој што ќе те пораѓа и таа среди се. Ова беше пред 8 месеци, можно е и со повеќе банки да имаат договор сега.

На BirMelek му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ејприл

Ејприл Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    133
    Дали знае некој за анестезиолишки картон што го отворат во плодност пред порогај и биле некои испитуванја од 3500 ден а истите можеле и кај матичната но ако ги немаш требало да платиш таму да ти извадат.

10. Ејприл

Ејприл Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    133
    Ajde nekoj neka spodeli iskustvo od carski vo plodnost.што ли носевте со себе и од кога ве примаат за царски и колку дена треба да сте таму

11. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Za nosenje licen pribor nisto. Edinstveno vo novite kompleti nemale pasta za zabi :) od rezultati nosi go kartonceto so pecat za krvna grupa I antitela od transfuziologija oti moze da ti gi naplatat. Za primanje treba da se dogovoris so doktorot koj ke te poraga. Od hospitalizacija se sedi vo bolnica 5 dena so carski so toa sto 24 casa si na intenzivna. Se ova sto go napisav ni go kazaanna skolata za bremeni pa od tamu znam. Ako nesto ne e tocno ne me karajte prv pat mi e :)

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ејприл

Ејприл Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    133
    16"]Za nosenje licen pribor nisto. Edinstveno vo novite kompleti nemale pasta za zabi :) od rezultati nosi go kartonceto so pecat za krvna grupa I antitela od transfuziologija oti moze da ti gi naplatat. Za primanje treba da se dogovoris so doktorot koj ke te poraga. Od hospitalizacija se sedi vo bolnica 5 dena so carski so toa sto 24 casa si na intenzivna. Se ova sto go napisav ni go kazaanna skolata za bremeni pa od tamu znam. Ako nesto ne e tocno ne me karajte prv pat mi e :)[/QUOTE]
    Па ете јас почнав да се спремам психички пошто ете не требало да се носи ништо.
    За картончето знам вејке си го имам но се распрашувам да не треба и нешто друго.ми останува уште со др да закажам датум а за наплата ке си најдат тие нешто др да се плати но јас веке одлучив да одам таму

13. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Ne znam nekoj da se pozalil za ekstra naplata, neka kazat drugive veke porodeni. Osven za karton od transfuziologija, ako nemas, za drugo ne ti zemaat. Odi dogovori se so doktorot i olesni se. Od poragajot tamu 90% od zenite so gi citam spodeluvaat dobri iskustva, pa daj boze I ti da ni se falis. So lesno :)

На irenadaniel и Ејприл им се допаѓа ова.
  14. Ејприл

Ејприл Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    133
    Да, дај боже да се фалам иако знам што ме очекува со царски и сега засега само бројам денови

15. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Ејприл јас сум породена во плодност со царски, од дома не треба ништо да носиш. Вечерта кога ме примија, наредниот ден се породив па бевме 24 часа на интензивна и после во соба. 5 дена се фаќа со царски. Инаку јас сум презадоволна и воопшто да не мислиш дека лошо ќе поминеш дека царски, јас супер поминав немав никаков проблем од трет ден и детето го кревав. Поздрав и со лесно.

16. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    И јас сум породена таму со царски,не лежиш на интензивна 24 часа,јас бев 14 само. Препрезадоволна сум ич да не му ја мислиш не е ништо страшно. Тие моменти се само за уживање. Инаку се породив во понеделник а си заминав во петок. Други трошоци нема освен анестезиолошкиот картон-1300 ден.беше тогаш (ова е пред скоро година)

17. Ејприл

Ејприл Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    133
    Е сега се и поскапи цените.а вечерта кога ке те примат и тој ли ден ти го рачунаат?или прв ден е денот на интензивна?

18. Ејприл

Ејприл Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    133
    Колку ли плати доколку не е проблем да кажиш?

19. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Мене не ми го рачунаа тој ден појдов вечерта во 11, инаку јас сум породена пред 3 месеци со новите цени и платив 73 илјади. Инаку во право е миг дека не лежи секој 24 часа на интензивна, јас бев 18 часа на интензивна, а таа до мене точно 24 беше.

На Ејприл му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ејприл

Ејприл Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    133
    Фала многу на одговорот сепак си правам една домашна математика да знам одприлика колку ке ми требаат.ке ми биди прв пат во плодност но трет царски така да сето тоа за интензивна се ми е познато затоа велам знам што ме чека само тука што ке бидат подобри условите како и да е само да биде се во ред

На Верче4 му/ѝ се допаѓа ова.