Кај мене само мм идеше и седеше по неколку часа в соба,со маска на лице и оние за заштита на патиките што се ставаат. За други роднини мислам дека ќе треба надвор да излезиш
Читав дека во Битолската државна болница, на одделението за гинекологија и акушерство повторно бил пуштен во употреба вип апартман..дали е точно тоа? Која е процедурата да се добие, врски и сл..тнх
Поридена во јули во државна. Во соба бевме две само Кревети на даљинско да си го местиш како сакаш. Вц има во собата, чисто е. Ама за посети не пуштаат никого. Еден ден се погоди полабаво недела немаше доктори ги пуштија мм и ќеркичката. Наредби денови не пуштаа никого ни кај мене ни кај цимерката.
Да, добро е тоа што не пуштаат внатре во собите...ако треба да,се видам со фамилија ќе излезам во ходник..а и зошто да им нарушувам приватност на останатите девојки во соба..некоја може дои па е разголлена...
Не, немав врски ако мислиш за сибата. Бев со царски па во таква ме ставија, а др жена на интензивна шо беше со мене ја ставија во др со појќе жени. Така ми се падна, последната соба е таа бр 7 или 8. А за посета ни врски не поминуваат. Само надвор ви ходник ако сакаш да си излезиш. Убаво е шо не пуштаат ама таткото и братот/сестрата сакаат да го видат бебето...
Со лесно... Во која соба и да си сестра иди на 2 сати и појќе...на тие шо се царски чепчиња не му клават сестрите сигурно му е гадно. Шо и да напрат во болница а е џабе, вработените се ужас.
Ај ве молам тие што сте се породиле во Плодност, да ми предложите д-р, таму планирам да закажам, воедно тие што имате искуство кажете ми дали сте задоволни и како сте поминале. Сакам природно со епидурална. Ви благодарам
Preporaka na doktor za pregled vo plodnost, vo pocetni meseci sum no sakam da se proveram, od koj ste najzadovolni?
Ништо посебно, само еден сеопфатен преглед на органите на бебето. Срцето е башка, ако сакаш дополнително има скрининг на срце кај педијатар кардиолог.
Најтопло го препорачувам Благојче Обедниковски На полнок ми пукна водењак, се јавивме дојде да ме види дали може да ме пораѓа одма дека бев за царски затоа што не беше наместено бебето со главчето долу. Се ке ти објасни и ке те смири како да не одиш на пораѓај
Сакам да ве прашам за тие што се породиле во плодност а контролите ги правеле на друго место од која недела почнавте да одите во плодност и кој доктор ќе ми го препорачате за царски, јас се двоумам меѓу Кристинка и Благојче Обедниковски. И кои документи и испитувања треба да ги имам претходно направено за да не ги правам таму и да имам дополнителни трошоци.
Јас да пишам за Кл Болница Вт. Задоволна сум од услугата и од сестри и од доктори, супер беше се. Секој ден чистеа, нови алишта за бебе, ако се извалкаше чаршав или роба нова ни даваја одма. Инаку со царски рез бев и не платив ни денар се е покриено со здр. осигурување.