Јас сум 20та недела сега, и си одам паралелно и кај матичната и плодност... Матичната ме праша кај планирам да се порагам за да ми дај упатства што и како понатаму.. и кажав дека планираме плодност и ме пушти сега за втор скрининг плодност да си појдам.. како и да е за се сигурно матичниот ке те упати што како
Zdravo zenski, nova sum ovde a bremena 18ta nedela pa me interesira koj bil na vtoriot skrining vo plodnost da mi kazi sho opfaka? Jas bev na prv skrining tamu kaj d-r Kristinka i togas napraviv i prisca i me kostase 7900 den. Kolku kosta vtoriot skrining?
Пред недела дена правев скрининг во Плодност кај Влатко 3000ден. Детален преглед на сите органчиња на бебето. Само ми предложи за срценцето скрининг да ми направи специјализирана докторка, која иди секоја последна сабота во месецот од Охрид.. Тој преглед чини 2500ден. Значи се вкупно 5500 чини..
Здраво сакам да прашам некоја што скоро се породила во плодност, за цена за природен пороѓај конкретно.... Ви благодарам
Ајде женски споделете тазе искрени искуства од државна болница за пораѓај Ме предомислуваат многу луѓе да не си ги даваме џабе парите во Плодност, дека не било толку лошо и во државна па се замислив Слушнав дека Сотир се вратил во болница, па мислам ако би одела кај него би одела..
Jas so dvete deca se porodiv vo drzavna bolnica top si pominav topla voda celo vreme novi kreveti so prvoto Sotir so vtoroto Ivanco od dvata prezadovolna poroduvanje take bea prirodno na site so les da vi e
Сабајлево на телма беше Таше гостин па се јави изреволтиран пациент каде што му поатави неколку прашања меѓу кои и прашањето зошто цените за наплата му биле во евра и не издавале фискални сметки. Не даде одговор докторот на ова прашање па баш и мене онака ме заинтересира вие што одите на прегледи,порајѓак дали е така навистина,или можеби за ин витрото си прашуваше човекот. Немам близок што бил во оваа болница да прашам,но како би можело да се плајќа во евра и без фискална,сепак е болница
@Happyinlove јас правев Приска во плодност, и ми дадоа фискална сметка... Уредно... Меѓутоа познавам луѓе кои одеа таму, се бореа со стерилитет, и му направи толку многу испитувања не потребни само да им извлече пари.... А проблемот беше едноставен, и се реши веднаш во друга приватна клиника.... Така да Таше си е за пари во последно време ... Не оспорувам дека е солиден во својата област
Шо знам мене ми нема логика муабетов.. Цело време сум на прегледи во Плодност и пред бременост и сега без фискална ми немаат наплатено.. Дури еднаш за некои испитувања на маж ми му имаа наплатено повеќе по грешка, па му звонеа после на тел за да ја чува сметката за нареден преглед да му ги одбијат парите..
@Happyinlove јас одев редовно во Плодност 2 години,плус уште цела бременост и се породив таму. Точно 3 год така. Никогаш не платив во евра и секогаш ми даваа фискална. За инвитро не знам и не сум компетентна да кажам
Така баш си праша и човекот,баш помислив за поголемите пари не издаваат фискални,штета на фб ги имам баш читам успешни стории не ги замислував за таква установа Но ете некој не бил задоволен како човеков што си ја кажа маката
@Happyinlove ама и неможиш да знајш дека тој човек вистината ја кажува.. Колку ги има такви што намерно ке се јават да тресат глупости од инат... Да е така нема никој да оди таму, а не за да закажиш преглед директно кај Таше треба една недела минимум порано.. Го бива човекот кој што сака нека кажи.. Па сега секој со својата среќа и судбина
Затоа ми падна чудно има што го фалат и им помогнал,има и такви каде што не се едноставно задоволни,но и јас мислам дека неможе да не издаваат фискални или во евра да наплатуваат сепак не е пазар,установа е. Многу е напредната болницата по тоа што на фб објавуваат.
Јас редовно одам на прегледи во болницата ,,Плодност" веќе три години, операција, две инсеминации, прегледи, скрининзи таму и се породив и ниту еднаш не ми имат наплатено во евра и секогаш ми давале фискална сметка и сум задоволна од нивната работа и нивното однесување кон пациентките.
Da se nadovrzam na temata so fiskalnite smetki za vo plodnost, od mojot prv pregled vo plodnost dali bilo pap testovi, biopsija, krvni sliki itn. i eve sega site pregledi od bremenosta tamu bez fiskalna smetka ne me ostavile da izlezam
И јас имав неколку прегледи во плодност и не знам зошто цената им беше различна. Првиот пат платив 1200, па 1500, па пак 1200. Прегледот беше ист, гинеколошки, не беше скрининг. И во муабет со блиски и нив различно им наплаќале.
Исто ми се има случено, до таа разлика што кај др. Таше имав платено 2100, а кај докторката што ми ја водеше бременоста некогаш 1200, некогаш 1500.