Породување во Плодност или Државна во Битола?

Discussion in 'Бременост' started by NewMommy, Jan 7, 2016.

1. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Se slozuvam...isto i jas bev kaj Kristinka.. od doktori sestri anesteIolozi...bukvalno se prezadovolnam. Na raspolaganje se 24/7. Vredi sekoj denar daden...

BY<3 and Adams like this.
  2. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Jas se porodiv vo Plodnost vo maj 2019
    Bev zakazana za pregled vo 8h nautro, a bollite mi pocnaja okolu 5h nautro ama neregularni. Sepak ko ojdov vo 8 na pregled bev 5cm otvorena direk vo rodilna me pustija i kaj 9h si dobiv epiduralna. Duri vo 9 poradi prethodno stavanje klizma i procistuvanje pa tusiranje. Posle apliciranjeto na epiduralot jas mozev da zaspijam od so bese tolku golemo obezboluvanjeto. Vo 11:30 se porodiv

Bebulleee, Bebac, Martka and 2 others like this.
  3. NewMama

NewMama Истакнат член

Јас се породив пред неколку месеци,епидурална ти е понудена од почеток и веднаш ќе ти ја стават, а анестезија кажуваш ти кога да ти пуштат. Јас на пр. Имав болки и мала доза ми дадоја не целосна, и имав болки но, издржливи се ништо страшно, а при крајот на чинот ми дадоја поголема доза и ништо не ме болеше. Немај гајле само со лес. А и да додадам ,епидуралот ми пушти после ден два ,на едната нога осеќав како трпки и не осеќав баш кога ќе се допрев ,немав ни контрола на мокрачата но се ми се врати во нормала после ден два.

Jasna S, Bebulleee and BY<3 like this.
  4. flower55555

flower55555 Популарен член

Јас во мај се породив во државна, др Николина и Васа ме породија царски, супер поминав.
    Искрена да бидам ич нејкев Васа да ми се погоди од муабети што имам слушано, ама се имав договорено со Николина, па и Васа беше со неа и се беше во најдобар ред, за 15мин ме породија.
    Со лесно :)

lackygirl likes this.
  5. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

Се надевам дека добра докторка к'е се покаже.Има во државна и многу приjатни доктори.Едноставно позитивни се и некако како стравот да поминува.Одев jас каj Николина за двата главни скрининзи што беа ама некако како незаинтересирана беше.Гледаше што побрзо да помине прегледот и едно време стана од столот,ми даде хартиja да се избришам и ja снема.Сите се фалат од неа,но ете можеби не и беше баш денот погоден кога бев jас.:D
    Фала на одговорот.:)

hristin4e likes this.
  6. flower55555

flower55555 Популарен член

На прегледите иста беше и со мене, на брзина ке ми кажеше што треба и толку. Ама за пораѓајот немам збор. Идеше често да ме праша како сум дури бев таму. Јас би ти ја препорачала само неа.
    А за другите скоро сите ми беа на визита онака на брзина ке ме прегледаа, се врткаа многу повеќе околу цимерката таа беше со јаки врски |(

Tedyyy likes this.
  7. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Женски, вие кои се имате пораѓано во Плодност, дали се договарате со некој од докторите и им кажувате предвреме дека сакате баш кај него да се пораѓате? И ако да, кога отприлика го правите тоа?

8. Mia Fuentes

Mia Fuentes Популарен член

Јас бев договорена, кај тој доктор почнав на прегледи од 35 недела, веднаш штом направив последни брисеви кај матичната.
    Со лесно!

lavinija28 likes this.
  9. Monyque

Monyque Активен член

Јас сакав да се договорам, но д-р ми рече кој ќе се падне на смена тој.

lavinija28 likes this.
  10. NewMama

NewMama Истакнат член

Јас бидеќи сум од друг град , отидов на контрола во 28ма недела , па следно во 34та ,си одбрав доктор телефонски кога закажував, и отидов на преглед па сите договори со истиот ги правев, често и конктактирав ако имав некое прашање. Со лес, поздрав

lavinija28 likes this.
  11. mamaibebe

mamaibebe Активен член

Jas se porodiv vobdrzavna,dva pati so dr nikolina i za nea mozam da kazam samo pozitivni raboti.pred dva meseci se porodiv i taa i ostanatite vo rodilna bea super,ljubezni pozitiv i mmnogu mi pomognaa

Tedyyy likes this.
  12. Thallia

Thallia Популарен член

А како се договараш со докторката? И јас размислувам за Николина доколку се одлучам да се пораѓам на државна (иако се изначитав лоши искуства и само од помислата паника ме фаќа:(:sweat: ), бев кај неа на прв скрининг и некако влева доверба, но како да се договорам дека сакам таа да биде и за породувањето?

13. mamaibebe

mamaibebe Активен член

Na sledna kontrola ke i kazis deka sakas so neada se poragas i ke se dogovorite ponatamu.Ne slusaj razni muabeti,dzabe ke se plasis podobreno e na ginekologija na bolnica.Isto i site vraboteni tamu.Mene site mi se pogodija super sho bea na smen,koga se poragav

Thallia likes this.
  14. fana

fana Форумски идол

Ако се пораѓаш природно нема договор, кој ќе се падни, тој.

15. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Јас почнав кај Николина, матичниот таму ме закажа, јас му кажав дека кај неа сакам и после првиот преглед таа ме закажуваше кај неа во смена и така и последно ме закажа 1 ден после термин и кога отидов бев 3 прсти отворена и ми рече остануваш ќе ти ставиме провокација...се отворив ама бебето беше високо не слезе во родилен канал и големо 4300 се роди и на крајот царски ме направија, задоволна сум и од докторка и од сестри, пак да се пораѓам пак таму ќе одам. Не се плаши не е страшно ништо, се поминува за некој ден, тешкото е после :D :D неспиење, доење.....ехехе чувај си снага :D

Thallia likes this.
  16. BY<3

BY<3 Популарен член

Мајки вие што сте породени во Плодност од документи и резултати што треба да се носи?

17. Bebac

Bebac Популарен член

Кога бев на вториот скрининг ми дадоа брошура и во неа пишува:
    Документи
    - лична карта,
    - мајчина книшка,
    - крвна група и Rh фактор,
    - микробиолошки брисеви, маркери за hepatitis B и C и HIV,
    отворен анестезиолошки картон за тие кои планираат царски рез.

Се надевам дека малку помогнав!

BY<3 likes this.
  18. BirMelek

BirMelek Популарен член

Резултати од брисевите во 12 недела, резултатите од испитувањето за хив, хепатит, токсоплазма, кламидија, рубеола, крвна група со антитела од трансфузиологија, последниот брис за стрептокока и листерија, толку ми побараа и првиот и вториот пораѓај, природно.

Thallia and BY<3 like this.
  19. BY<3

BY<3 Популарен член

@Bebac @BirMelek ви благодарам девојки, барем да знам да ги спремам документите со време.:)

Bebac likes this.
  20. NewMama

NewMama Истакнат член

Јас се породив пред 6 месеци и не ми побараа ништо посебно, прво пополнуваше докторот формулар општо за здравје и угледност на бременоста , па ми побара доказ за крвна група и резултат од хив тест ,јас ги немав со себе па ми направија во болницата. Нсјдобро да го прашаш докторот кој те води за да не се замараш со безпотребни работи , во тие мигови нема баш да си при себе :D:D со лес :hug:
    П.с ги носев сите документи и резултати во папка само тие 2 не сум ги ставила:lol:

BY<3 likes this.