Девојки, кој доктор во плодност би го препорачале за водење на потенцијално ризична бременост? Дали некоја има искуство?
Sotir Nikoloski презадоволна и мислам поризична од мојата бременост nema ..е сега незнам пак за шо се работи кај тебе можи треба кај др Таше
Здраво девојки, размислувам за породување во Плодност. Не сум пд Битола и бременоста до сега ми ја води матичниот гиниколог. Веќе сум 24 недела и размислувам наредната да одам на преглед и во Плодност чисто за да видам што се нуди таму. Уредна бременост до сега имам фала богу без никакви компликации. Кој доктор би го препорачале вие од Плодност?
Јас ја водам бтеменоста во Плодност кај др Сотир Николоску презадоволна сум .. А ме има прегледувана и Марија и таја ми е добра и за Христинка викаат дека е стручна ..а има и уште 4 др др за кои да се одлучиш нема да згрешиш
За кој доктор и да се решиш нема да згрешиш. Јас лично бев кај др. Сотир, тој и ме породи, презадоволна. Со лесно
Мене цела бременост ми ја водеше др Таше а ме породи др.Сотир јас сум презадоволна и пд двајцата. Др Таше води ивф бремености и по ризични, ама доколку е уредна може да отидиш кај др. Сотир кој ама кој и да го одбериш од таму нема да згрешиш
Др. Таше топла препорака. Мене благодарение на др. Таше бебето не ми беше во инкубатор, иако е родено пред време реагираше на време
Кога те препрати д-р Таше кај друг доктор да се договорите за породување? И мене ми ја води бременоста, затоа ме интересира. Или нема потреба за консултации, кога ќе дојде моментот тој што е на работа те пораѓа? Ич не ми е јасно ова, дали и кога ќе треба да барам друг доктор таму.
Mojata bremenost ja vodi dr.Obednikovski, uste pred da ostanam bremena imav kaj nego odeno na pregled, pa i koga doznav deka sum bremena prodolziv samo kaj nego. Negoviot pristap, steucnost i neposrednost mene mnogu mi se dopagaat, od mene samo pofalni zborovi, zdravje pa i toj sakam da me porodi. Mislam so nikoj nema da zgresis site se profi, so lesno
Здраво женски, имам едно прашање уште ми е рано ама ете размислувам. Прашањето ми беше како тоа во Плодност ако се икомплицира нешто (скраја да е) не фаќале ништо пуштале на болница како тоа на сред процедура . Јас досега немам слушнато некоја да речи од таму дека на државна завршила сите само се фалат дека поарно било Плодност дека ваму ти се дереле незнам што. Ова ми го рекле неколку души на кои им имам кажано дека сакам таму - Ама знајш убо се ама ако има нешто пак ќе те пуштат вболница. Во која смисла се однесува оваа знае некоја?
Да се вмешам и јас малкудр.Таше и мене до крај ме водеше, и се погоди недела ден и се погоди погреб, и ме породи дежурниот др.Влатко. Го гледав претходно додека чекав јас за прегледи, а тој со други пациентки. Предобар беше, мнооогу ми обрна внимание. Др.Таше беше цело време во тек со настаните, за се. Се јавуваше, збореа, и тој дојде да ме виде, така да не се секирај, ако е тој слободен тој ќе те породи, доколку не е, ќе биде во тек со настаните. Топла препорака и за др.Влатко
Да бе, од приватна болница полна со стручњаци и со најсовремена опрема, ќе те испратат на државно. Сигурно. Тоа се тие глупи муабети. Јас не сум слушнала досега некаде скраја да е да се искомплицирало нешто, а тие рекле 'не фаќаме ништо, носете си на државна'. А обратно сум слушнала, ако пр е породена во плодност, 'таму да си одиш, овде да не ни идиш', ко небаре дома си им пошол.
Здраво, јас сум породена во Плодност, оценка 10, ништо немам што да се пожалам. Ама, вистина е тоа дека ако нешто тргни на лошо испраќаат на болница, во смисла бидејќи немаат оддел за кардиологија и слично. Блиска моја цела бременост ја водеше кај нив, па ја вратија на болница поради многу висок притисок. Здрави живи се со бебето, ама ете не се нафатија да ризикуваат. Ако си од Битола ќе слушнеш разни приказни, има и измислици, ама најважно е дека нема да згрешиш ако одиш во Плодност, посебно ако си прворотка
Кога закажувате преглед после вториот скрининг во Плодност? Заборавив да го прашам вчера докторот, сега појма немам кога пак да одам. Секако ќе се јавам да прашам, ама и вие овде знаете.
Jas odam na mesec na kontrola, otprilika koga sum bila prethodno taka i se zakazuvam. Do sega ne mi rekol dok koga tocno da odam, inaku sum 31gn+6