Породување во Плодност или Државна во Битола?

Discussion in 'Бременост' started by NewMommy, Jan 7, 2016.

1. Nikinena

Nikinena Истакнат член

Јас цела бременост ја поминав во Плодност. Ако одлучите за Плодност мислам дека треба да си одберете доктор и да се договорите за пораѓај. Не верувам дека некој ќе одбие. Иначе премногу гужва е овие два дена во Плодност за раѓање

LivingGlam likes this.
  2. Frost1

Frost1 Истакнат член

Јас се породив во ноември и да ти кажам ако немаш пријатели таму нема ни да те опулат,баш како што објасни @Lady95 ,јас барав сестра бебето плачеше не можев да најдам а исто и жената што лежеше со мене бебето цела вечер не спиеше,плачеше и цела вечер жената викаше по сестрите ама за жал ниедна не се појави.
    Во интензивна,пази ИНТЕНЗИВНА ,имаше една ја донесоа другиот ден,по неа дојде и свекрва и оти била сестра ја пуштија да влези и таму на телефон со сите си изначеститаја со саати седеше тука,смеење викање,значи без осет на интензивна си зато,за да одмараш, цела вечер не заспав од нив катастрофа,јадењето што да ти кажвам,супа ми дадоја од ко се прочистив,погрда супа никогаш не сум јадела...

martty06 likes this.
  3. Ana_zvezda86

Ana_zvezda86 Истакнат член

Cestitkii. Zdravi zivi da se :l:

Nikinena likes this.
  4. Nikinena

Nikinena Истакнат член

Ти благодарам и твоето да е здраво и живо:inlove::l:

Babymama2020 likes this.
  5. tari

tari Популарен член

Jas se porodiv na 09 12 so carski kaj dr Nikolina i dr Vasa ubavo pominav operacijata pomina brzo i vo red na intenzivna lezev 24 saati sestra imase vo blizina skoro celo vreme posle tie 24 saati me stanaa i me prefrlija vo soba toj den mi go donesoa i bebus ama na kratko samo oti uste ne bev sposobna da se grizam i za nego i za mene
    Drugiot den mi go donesoa poveke vreme i edna sestra se pogodi mi pokaza poveke malku za doenje i bebus odma pocna da cica ama mlekoto ne mi bese nadojdeno se uste Prvata vecer koga go ostavina kaj mene bebetobedna od sestrite od neonatal mi donese samata mleko i ubavo ja pominavme prvata vecer
    Da vi kazam iskreno ocekuvav mnogu poloso da pominam i vo odnos na operacija bolki i tretman od personal nemozam da kazam deka uslovite se snajni ama ete jas pominav solidno
    Daj boze site da pominete 100 pati podobro od mene

6. bebus❤❤❤

bebus❤❤❤ Истакнат член

Zdrvo dali nekoj gi znae cenite za poroduvane vo plodnost prirodno i carski

7. Nikinena

Nikinena Истакнат член

Јас пред 5 дена се породив природно и платив 71 400ден. Е сега само за новороденче платив 6 300ден зашто потребни беа повеќе тестови. За царски не знам колку пари е

tina2018 likes this.
  8. NewMommy

NewMommy Популарен член

Јас се породив ( пред 5 години) во Државна во Битола. Тогаш со врски беше работата. Плус на докторот малку парички му даваш. Бебето си беше ок. Само нема да заборавам дека не сакаа да и дадат никаква течност додека да дојдело млекото. Одвај на два пати ги убедив да и дадат нешто и тие со викање ќе и дадеа со шприц некаков раствор од вода и нешто, појма немам што, ама бебето се смируваше. Бог да чува, гладно да стоело и жедно 3 дена. Мене за среќа ми дојде млекото 3 ден. А инаку не јадев ништо од нивната храна. Јадев јогурт со житарици, чоколади и сок. Ете тоа јадев 3 дена. После тоа не пуштија дома. Сега сум бремена пак, и пак ќе одам на Државна. Само сега си знам однапред. Ако ништо друго барем вода за бебињата да си обезбедам (близнаци се). Само дај Боже да биде природно породувањето. :|

tina2018, LivingGlam and martty06 like this.
  9. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Не и’ даваа АД?
    И зошто вода за бебињата? Колку што знам, не треба да им се дава вода.

10. Annath

Annath Форумски идол

Раствор на гликоза веројатно, ако имало жолтица бебето. Мислам дека тоа даваат.

11. NewMommy

NewMommy Популарен член

Немаше жолтица. Гладно беше и жедно и нон стоп плачеше.

12. NewMommy

NewMommy Популарен член

Реков барем вода за да не дехидрира бебето. Значи јас немав млеко, а тие не и дава ништо. :?:

13. SmartyWifey

SmartyWifey Истакнат член

Здраво, од тие што скоро се породивте во Плодност, што носевте во торба за вас, дали носевте нешто за бебе?

14. Nikinena

Nikinena Истакнат член

За себе само чешел и влажни марамици. Се ти даваат таму. Мрежести гаќи, (за една употреба) мрежести влошки, шампон, гел за туширање, четка и паста за заби, пижама, хартија за вц, папучи за една употреба, се ти даваат тие. Ништо нема потреба да носиш со себе. За бебе ништо. Кога ќе ве испуштаат од болница алиштата ги остава сопругот на рецепција за да го облечат сестрите. Јас сум многу задоволна од персоналот во болницата. Сите беа љубезни и објаснуваа неколку пати ако треба се што ќе ги прашаш. Слободно прашај и што знам ќе ти одговорам. Со лесно!

Bebulleee, LivingGlam and SmartyWifey like this.
  15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Освен предлозите од погоре,
    Земи си и крем за лице/раце и балзам за коса ако не ти се чешла кога е измиена само со шампон :)
    Тоа само фали.

Nikinena likes this.
  16. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Na tvoeto barem mu dale nesto na moeto vo strumickata bolnica 6 saati ne mu dadea nisto se odra placejki

17. Babybloom

Babybloom Нов член

Здраво , дали има некој во оваа пандемија породено во Битоласка болница кај др Маја Аврамовска?
    Какви се условите? Разбрав дека имало и ВИП соба?
    Што треба да се носи за себе и за бебето. Ако може помош...

18. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Јас се породив во битолската болница ама кај Михајло... Тоа беше во април и беше на почеток на пандемијата ама и тогаш беа забранети посети... Вип собата се доплаќа нешто симболично.. Школска престојуваше во таа соба бидејќи бременоста ја водеше во плодност а тој период се појави вирусот кај вработен во плодност и беше како изолирана.. Досадно и беше бидејќи беше сама во соба со бебето.. Јас имав 2цимерки и ми беше ок... А за бебе носев пелени, павловичевата, цуцла, влажнидруго не ми текнува... За мене носев подлоги за на кревет, гаќи за една употреба, влошки 3 пакетчиња, пижами, крпи 2, ланолин, прибор за лична хигиена, гел за миење на интима, полнач. Друго не ми текнува.
    Да дополнам за условите, тогаш топла вода имаше само наутро а ако си сечена препорака е да се одмиваш после секое одење во вц. Храната ужас... Ручек воопшто не јадов таму... Само кифла и кашкавал нешто што имаше за доручек.

Babybloom and martty06 like this.
  19. Ana_zvezda86

Ana_zvezda86 Истакнат член

Samo pofalni zborovi za dr Maja. Tuka e da pomogne za se shto treba. Iako ne se poragav tamu ja poznavam i ti ja preporacuvam.

20. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Dali vo plodnost ima moznost za plakanje na rati?