На 21.01 се породив царски во Плодност. Освен пофалби не знам што друго да кажам. Ме породи Др. Сотир, презадоволна од тоа како помина се. Бев многу уплашена од царски јас, не сакав да чујам, но благодарение на доктор Сотир целиот тој страв го снема, едноставно се помирив со фактот дека мора да биде царски и заради мене и заради беба. Опоравувањето одеше екстра брзо. Односот на сестрите прекрасен, секогаш достапни ако треба нешто. Односот на докторите супер. Додека дојде ред за дома јас бев подобро од пред породување. Ми остана само болката во ребрата која уште ја имам поради лошата поставеност на бебе. Третманот кој го добив и од сестри и од доктори мислам дека не може да се добие и со најдебели врски во државните болници. Знам дека Плодност несомнено ќе биде мој избор и за следна бременост.
во таа сума што е наплатено царскиот рез колку е? и денот на интезивна е 9000 мислам а 6500 е за во собата...
Имав и јас поназад пишано можи прочитавте, породена со царски во Декември платив 81400, за мене 81100 за бебе плус 300 ден мерење на билирубин.Бидејќи ми беше договорен царскиот претходно платив за анестезиолошки картон, крвна слика, крвна група и ковид тест 3500 ден, се на се 84900,ден. Со лес
Како што гледам доста се качени цените во плодност. Пред скоро 4 години за царски платив околу 70000 ден.
Си била во одлични раце. Исто ме породи др Сотир не очекувано требаше др Таше но имаше итен случај и така испадна тој да биде, ама јас сум презадоволна од него дава огромна подршка јас како прворотка со природно породување падната од марс За следнен пораѓај ќе бирам пак кај него и болница Плодност
Дали ви бараа инфективен скрининг (хив, хепатит) за породувањето? Во проспектчето што секоја трудница треба да понесе за породување пишува дека треба. Може таму да се направи?
Моја другарка сега брзо се породи. Кога одела на последните прегледи и рекле дека треба, и ако има испитано да ги носи извештаите ,ако не таму ќе и испитаат.
И јас истото прашање го имам истото го видов, и барав во ценовници по нет има такви испитувања мислам по околу 800 денари беше еден. Ама најубаво да се праша таму.
Претходниот пат кога испитував во мојот град матичен гинеколог ми даде упат за инфективно, па оттаму упат за лабораторија. Сега не знам како е со ситуацијава, ваљда не треба да се оди во инфективно... ама ако одам кај матичен гин без преглед не поминувам, па пак 800 ден. ќе ми отидат. Искрено не ми се влече сега во државна лабораторија ама ич. Сите со ковид испитуваат таму, знам зашто моите беа заразени, одат во редовни термини, нема ни растојание, ни посебни термини, се' заедно чека и влегува.
Бараат да. Може и таму да се направи, јас таму правев ама не се сеќавам колку беше се вкупно јас платив 71000 ден за природно породување