На сите да ни е со лесно, Бог в раце да нѐ има. И јас сум кај д-р Сотир. Верувам дека сме во вистински раце.
Zdravo edno prasanje, Imam zakazano za carski rez vo plodnost vo sreda carskiot ke bidi, a treba da pojdam vo vtornikot i da ostanam sigurno nekoi ispituvanja ova ona se so treba e sega prasanjeto mi e, mi rekoja da pojdam do 12 h dali treba da bidis jadena ili gladna?
Оти до 12? Јас бев така, ама ми рекоа до 19 ч. Јадена. Од испитувања ми правеа ЦТГ и стандардни подготовки. И ми рекоа да не пијам после 23 ч.
Да не немаш анестезиолошки картон и плус треба ковид тест, јас ги правев на денот на прием ама во 8 30 сабајле, а дојдов на болница 6 30 попладне. За анестезиолошки можеш јадена
Колку не има што сме кај др. сотир и чекаме термин ? Првата бременост ми ја водеше тој, но ме породи др. Таше. За вторава пак сум кај др. Сотир ,само позотивни коментари би дала и за плодност и за него
Денес ми е терминот, ама тешка работа дека ќе се породам. А, и разбрав дека денес не бил тука, така да, ќе си чекам.
Не пратам многу тука, поактивна сум во тема дете. Ако ти е прво, ќе поминеш многу добро воопшто да не се плашиш сите се стручни таму и пријатни . Јас така 10 деца би можела да родам. Камо сите да можеа да приуштат такво нешто секоја мајка заслужува ,без разлика дали државно или приватно
Мила со лесно,кога ќе посака душичето тогаш ќе си излезе.Чекам да ве испратам и вас па здравје и мене ми иде редот,оф веќе почнува возбуда да ме фаќа
Возбудата на најјако ми е пуштена. И хормоните. Спремај се мами полека психички, одма ќе летни последниот месец. Ама сѐ ќе биде убаво. Уствари најубаво.
И јас потврдувам тоа што го напиша членката, да не се плашиш воопшто, ќе сакаш веднаш и друго после таков третман со лесно, те чекаме со новости
Da prasam jas uste nesto pred odenje sega so situacijava vo plodnost pustaat poseta tatko to na bebeto ili ne?
Не, никој не пуштаат воопшто. Јас прашав дали може да направи тест за ковид и така да влезе, ама ни така не дозволија.
Мајки тие што во скоро се породиле во Плодност,да ми кажете што отприлика носевте за во болница,јас го имам проспектот дека скоро се има таму,само наш козметика ама мала помош би била добредојдена?
Антиперспирант, лабело, крем за раце и лице, регенератор за коса (ако ти треба најди тестер во ќесичка), стегач за коса, чешел. Полнач да не заборавиш, и мислам дека тоа е тоа. Чорапи за секој случај ако ти студи. Ако сакаш и нешто од шминка за излегувањето. Таму има паста и четка за заби, шампон, гел за туширање, гаќи, влошки... ништо од тоа не ти треба.