Уште едно прашање имам хаха, дали сеуште бебето преку вечер го чуваат тие или цело време е во соба ? Јас кога се породив пред 2 години, бебрто го носеа само за доење и доколку го побараш
Да со нив е навечер. Јас преку ден им кажував да биди тука цело време. Само да јадам, да се туширам го земаа.
Од 23ч навечер до 6ч наутро е со нив, плус уште еднаш накај 9ч го земаат за капење. Од 6ч-23ч е кај тебе ако сакаш, колку сакаш.
Со оглед на тоа што ми треба психички одмор а богами и физички, незнам дали би сакала цело време да е со мене хаххах се шалам, но добро е мајката да се одмори ќе ми фали само првата среќичка
Мајки пак јас ама овај пат породена да ве прашам дали дадовте нешто на доктор /сестрите. Јас за првото донесов виски, бајадери и ме искараа. И незнам сега дали да донесам нешто или не. Како постапивте вие што се породивте во плодност ?
На докторот мм му даде виски и бајадера и две големи мерси за сестрите, една за гинеколошкиот, една за неонатолошкиот оддел.
Ко дојде за да ме земи. Горе кај пултот за плаќање го побарал докторот да го викнат и на една од сестрите и ги дал бонбониерите. Не се устручавај, ако мислиш дека треба да носиш, носи, не си земај за обврска.
За докторката што ме пораѓаше ќе и однесам виски и благо кога ќе одам на контрола, дека кога си одевме не беше во болницата. Мм им дал благо кај што се наплаќа и на сестрата што го слезе бебето.
Па мал гест мислам дека е во ред . Пред 2 години кога се породив не сакаа да ми ги земат се натегавме во ходникот и затоа ме интересираше други како прават ,фала ви женски
Da e do mene jas nisto ne bi dala zasto zemaat tolku pari na privatno i drugo Dr zemaat plati zatoa sto go rabotat
Парите што се плаќаат по приватните болници не ги земаат вработените, туку газдите. И тоа што се дава е само знак за внимание оти пациентот бил задоволен, што секако не е неопходно. Тешко на тој што му е дојдено до едно чоколатце од бонбониера.
Јас им дадов оти бев презадоволна. Ама како што кажав и претходно, ако сакаш, давај, ако не никој не те тера со сила. Јас верувам дека ни нив не им е дојдено до моето или нечие чоколатце.
Pravite Dr sto ne Im e dojdeno do pokloni gi odbivaat poklonite so izgovor oti oni se zatoa plateni ama za zal retki se tie dr sto ke go kazat toa
Со благо или бонбонче од бомбониера никој не подмитуваш или слично. Нормално дека си се платени за тоа, ама частењето е од душа дека нешто убаво се случило па споделуваме, се радуваме кога частиме.ја споделуваме радоста. А сигурно на никој не му е дојдено до едно бомбонче или кафе. Тое е мое мислење, не само за пораѓај па и стан коа купивме, однесов бонбони и кафе кај нотарот, сме имале милиони испитувања со малата по болници, па после успешни резултати сум однела на сестрите кафе и благо во чест на благодарност. Дај боже само за убаво да се части.
Здраво, дали некоја скоро се породила природно Плодност, ме интересира цената која е за природен пораѓај. Поздрав