Пред неколку дена. 32 000 пороѓај 12 000 епидурал 600 резервација на крв 19 500 болнички денови Ако си носиш крвна група ,хив, хепатит б/ц нема за тоа додатно да ти земат пари. Јас платив севкупно 68 500 но платив и за фото терапија на новороденче со жолтица.
Тие што се пораѓавте во Плодност со закажан царски кога ве примија на одделение? Мене претходниот ден ми закажаа во 8 утрото да одам да отворам анестезиолошки картон па мисла ми е дали ќе ме примат тогаш или вечерта. Ќе збудалам таму ако ме примат толку рано.
Јас се породив пред три недели во Плодност,приемот ми беше претходниот ен во 13.30 часот.Кас кога го направив анестезиолошкиот преглед ме прашаа дали сум од Битола ама бидејќи сум од Велес си останав таму.Претпоставувам тие што се од Битола го прават анестезиолошкиот и можат да се вратат покасно ама не сум сигурна.Инску и јас се мислев што ќе правам цел ден таму ама брзо поминува времето и ќе се одмориш
Да така е, ама јас имам уште едно девојченце кое ќе го мислам цел ден и сакам да си поминам повеќе време со него. Некако од 8 до 8 другото ден да ја мислам операцијата мислам ќе се збудалам од нерви.
Даваш зошто си задоволен од нивната посветеност и заради благодарност кон нив на прекрасниот однос, а плаќаш зошто те третираат како кралица и влакно не ти фали. Парите не ги земаат докторите а и да ги земаат секој денар им е заслужен. Друго никој не смета дека еден апарат некогаш чини над 200 000 евра и треба да се менува на неколку години. Такви апарати и ствари за работа има мал милион во Плодност и сето тоа кошта. Ако не сакаш да плаќаш ништо ќе си одиш во државно каде што нема вода, храна ќе ти носи сопругот кога може и ќе си земаш вода во шишиња од други одделенија за да се истушираш, ова е за Битола. Ако сакаш подобар третман во државно ќе си ја почастиш докторката во пликче најмалку 300 евра и таа ќе те информира какво виски пие и каква бонбоњера сака после пороѓај а може и да ти рече ела си до тинекс со картичката имам за пазарење. Е затоа во приватно ќе платиш и ќе преплатиш оти се работи за тебе и за твоето најмило и тука не жалиш ниту еден денар.
Ме примија вечерта кон 18.30-19.00 ден пред царскиот, утрото бев прва за операција ме спремија, клизма, туширање и веќе 9.04 си го видов бебенцето. Вечерта на прием кон 20.30 ќе имаш посета од дежурниот доктор ќе ти прави цтг и толку.Со лесно и опуштено, уживај во убавите моменти!
Јас во 12 часот од прилика се сместив во соба. Одма помина времето. Средување документи, гледав тв, одмарав. Ајде со лесно
Ти благодарам. Ајде ќе си земам некоја книга таман ќе читнам нешто на рајат после 2 ипол години. @Babymama2020 Ти благодарам. Ќе барам и јас ако се може тоа време.
denes e termin, doktorot beshe za da pocekame, jas svoevolno rekov za carski, bebe posledna kontrola I vcera e ista tezina, grlo 25, pocnuva da omeknuva, imam sansi za prirodno, samo jas nemozam da izdrzam.. 40 ned golemi glavobolki , noze, race lice poteceni. Cela bremenost sum kaj doktor Vlatko I sum prezadovolna. Ti kaj koj doktor si?
Епа со лесно мила. Набрзо ќе си го видиш бебенцето. И јас едвај чекам веќе неможам да издржам, па и времево на крај ни се погоди шо да ти кажам...
Samo so lesno da ni e I zdravi zivi bebinjata zato I odluciv za carski. Nemozev veke da izdrzam, ova e preterano zesko..
Јас конечно имам време да пишам и во оваа тема. По втор пат се породив во плодност. И пак можам да кажам само најпофални зборови. Доктор Сотир не би го менувала. Цел персонал и од неонатологија и од сестрите крајно професионален. Да не го заборавам и анестезиологот достапен во целиот процес со голема поддржка. Желба ми е да имам 3 деца. Па здравје и 3от пораѓај ќе ми биде таму.
Dali tie sto ste se porodile vo Plodnost vi pokazaja kako se preslekuva, banja bebeto, nega na papok i tn...?