Не треба ништо од тие работи, имаат таму се, влошки, паста за заби, четка за заби, влечки, спавача, крпи... Јас си носев само полнач за мобилен, чорапи ( многу сум зиморлива не можам без нив ) и работи за лична хигиена ролон, дезодоранс, брич.. ( да се најдат за секој случај ). За тој доктор досега не сум слушнала. Јас бев кај Владимир Поповски, Бато, и сум екстремно презадоволна ❤️
Не треба ништо да носиш од дома имашнсе таму. Јас носев само полнач за телефон и дездоранс. Немам искуство со докторот го знам само по изглед Мене ме породи др. Сотир тој ми се погоди дежурен и сум многу задоволна.
Dali vo Plodnost posle poragjaj,vi dozvolija soprugot da go vidi bebeto, neznam kako e sega situacija so koronata...?
Јас се породив пред 2 години во Плодност,и ништо не носев, освен облека за мене и бебето. Све имаш таму. Ако имаш закажано царски однапред, ти даваат и флаерче на кое пишува све
Не за царски за природно се спремам освен ако не скршни нешто наопаку, и докторот ми рече дека се си е таман за природно
Zdravo zenicki, da li nekoja se ima porodeno skoro vo plodnost carski? Vo koja nedela bevte porodeni so dogovoren carski? Da li ste zadovolni od doktorkata Kristinka? Jas sum kaj neze, no mi kaza ke mora carski a rano mi e seuste, no bebusot e golem.. Da li eden den pred dogovoreniot carski ostanuvate tamu? Kolku vreme ste vo intenzivna? I da li bebenceto vi go pokazuvaat stom ke go izvadat?
Јас се породив со првото кај неа, и сега за ова планирам во август, здравје. За првото ме породи на ден на термин, исто поради големо бебе, плус многу високо и долг цервикс, а за ова ми кажа дека ќе е 10 дена пред термин. Од прилика 38 недела. Прво се прави анестезиолошки преглед, 2-3 дена пред пораѓај, па ти даваат листа како да се подготвиш дома, т.е за исхрана и еден ден пред царски вечерта те примаат во соба. Цтг се прави ноќта и сабајлето околу 9 земаат за пораѓај. Околу пола саат до 40 минути трае пораѓајот, ако е се како што треба. Во интензивна по правило 24 часа, ама јас бев пократко, ме преместија во соба вечерта заедно со мониторите.
Jas vcera se porodiv so carski kaj dr.Marija (38nedela i 3 den-na dogovoreno), cel den bev na intenzivna go donesoa bebusot na 5min samo da go vidam, denes me vratija vo soba i bebusot e cel den so mene. Inaku me primija uste od cetvrtokot, mi pravea korona test i dr ispituvanja. Vtornikot i sredata primiv inekcii za zreenje.
Da e zdravo i zivo. I mene me interesira zosto inakcii? Prva bremenost ili vtora ti e? Posetite ne se dozvoleni seuste? I da li sabajleto ili vecerta te primija?
Те молам, дали дозволуваат посета? Во смисла сопругот да влезе во соба каде што лежиш? За брзо сум и јас за пораѓај таму, многу ме интересира.
Бебето го покажуваат за кратко откако ќе го извадат, само колку да си го видиш и бациш, и потоа во текот на денот и го носат и во интезивна ама и тоа е ептен кратко. На интезивна обично околу 24 часа се седи, не знам како е за договорен царски дали се седи еден ден унапред бидејќи мојот беше хитен царски, за Кристинка имам слушано само позитивни искуства сите се презадоволни, јас бев кај друг доктор исто презадоволна, кај кој и да бидите во плодност нема да згрешите.
Jas se izvinuvam no i ova da prasam, kolku dena od priemot sevkupno zadrzuvaat na bolnica so carskiot?
Dali sestrite i doktorite nosat maski otkako se porodi? Bidejki koga bev na pregled nikoj ne nosese vklucitelno i doktorka, sestri, priem…