Super se, mene cela bremenost mi ja vodese dr. Kristinka i taja me porodi so carski pred mesec, za se so treba tuka se, jas sum prezadovolna.
Не се овие цените поскапени се мене ми дадоја ливче испечатени цени на компјутер и одозгора пречкртани со пенкало поскапените цени и сопругот се изнервира и ми вика аман овие на што штедат на лисја не го чувам ливчето го фрлил а бев на 29 јуни за да ги сликам цените ама сигурно од тие уште по 3000 ден беа поскапени ако не и повеќе
36та недела само со рака ме провери докторот, носев со мене цтг од кај матичната од пред 1 недела и во Плодност не ми направија, снаа ми кога се пораѓаше и правеа само на денот на пораѓај. Не знам дали прават пред тоа, баш ме интересира и мене
И мене за првото така, ама правев на неколку дена кај матичен, а сега нема. Мора негде да одам, не знам дали во државна само за цтг би ме примиле.
500 ден ми наплатија во 2021. Еднаш ми направија цтг во 39+ и еднаш на денот на породување, а од 36та почнав да одам на прегледи.
чудно не заради поскапувањето на цените (тоа не ме чуди за ништо повеке) туку заради тоа што пречкртувале па допишувале со пенкало божем не можат да испечатат фино културно ♀️
Незнам што да речам тогаш прв пат бев во плодност можи тогаш тазе им биле цените покачени па ги имаја поправано со пенкало сеа сигурно ги имаат вистинските цени испринтано ама без врска делуваше а одиш во приватна болница и многу гужва имаше и не ми оставија добар впечаток ко за прв пат ама тоа си е индивидуално.
Дечки, за во Плодност за Марија Христовска што мислите? Два пати сум била кај нејзе, еднаш на втор скрининг и еднаш така на месечен преглед. Првиот пат секако дека скрининг повеќе време ми посвети внимание, вториот на брзинка некако. Ама објаснува и е непосредна, пријатна жена. Случајно кај нејзе излезе да отидам само таа имаше термин ние кога бевме во можност да отидеме. Е сега за царски и за пораѓај како е?
За пораѓај незнам ама мене она ме правеше киретажа. Дали оти се погоди петок или баш тогаш имаа многу бебиња, многу каснеше. Имав во 8ипол сабајле закажано, таа ме почна во 11ипол. Била на 2 итни царски и киретажата е нели брза интервенција и не ми посвети ич внимание. Во ред е, знам дека царски е голема операција и далеку по комплицирано од ова, ама кога е веќе приватна болница и не платив мала сума, очекував повеќе и барем на термин да дојде колку-толку точно. Марија не ми остави баш убав впечаток, ваљда за пораѓај е друга, шознам. Исто и тогаш имаше само она термин, па ваљда има нешто штом само она е често со слободни термини а друг доктор нема За пораѓај ако би одела таму, не би ја избрала неа.
Хм...е сега ме замисли. Слободно кај нејзе имаше затоа што нас ни одговараше да биде во неработен ден, за да не одам сама, а сопругот да не зема ден одмор, а докторката беше дежурна. Изгледа немаше други доктори со закажани термини. После пак баравме кај нејзе, ама од поручек после работа бидејќи патуваме од друг град, па ми дадоа термин пак кога е дежурна... Инаку вака фина ми остава впечаток, баш непосредна жена, и самата таа ни викаше прашувајте се што ве интересира. Ама мене секој преглед ми е благ стрес, па не ни знам тогаш што да прашам Утре пак сум кај неа, пак баравме во неработен ден или од поручек Тек сум 27ма недела
Здраво на сите. Ве молам за искуства ако имате за породување во вода во Плодност? Од Скопје сум, но не знам како би се организирала земајќи во предвид дека последниот месец секоја недела се оди на цтг. Ви благодарам.
Јас се породив во Плодност, од Битола сум, ама сакам да кажам дека се е ствар на договор, а искрено сега се чудам и на прегледите што бев во последен месец нити еднаш не ми направија цтг. Прво цтг мене ми беше на бокс во родилна сала *ова за пред 3 год кажвам
Мене ме правеше царски др.Марија и сум презадоволна од докторката. Побарај ми ги мислењата низ темиве, да не се повторувам. Искрено од искуство да си кажам, јас бев на итен царски и докторката ги остави луѓето што си беа со термин, дојде да ме пораѓа. Јас не би замерила за тоа, стварно има итни случаеви.
Здраво девојки, 33та полна недела сум, но имам предвремени контракции.. ако недај Боже дојде до породување овие недели, дали знае некоја дали примаат Плодност, дали има услови, некој ми велат дека само Скопје можело.. Јас не верувам дека приватна клиника би немала услови за предвремено породување.. Ако има некој искуство нека сподели, фала ви