Породување во Плодност или Државна во Битола?

Дискусија во 'Бременост' започната од NewMommy, 7 јануари 2016.

1. bebe2022

bebe2022 Нов член

Се зачлени на:
    21 мај 2022
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3

Super se, mene cela bremenost mi ja vodese dr. Kristinka i taja me porodi so carski pred mesec, za se so treba tuka se, jas sum prezadovolna.

На Kasiopaja221 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.277
    Допаѓања:
    47.106
    Фала,секое мислење е добредојдено..живо и здраво бебчето :inlove:

3. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Еве ги цените

Прикачени фајлови:

На martty06 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    809
    Не се овие цените поскапени се мене ми дадоја ливче испечатени цени на компјутер и одозгора пречкртани со пенкало поскапените цени и сопругот се изнервира и ми вика аман овие на што штедат на лисја не го чувам ливчето го фрлил а бев на 29 јуни за да ги сликам цените ама сигурно од тие уште по 3000 ден беа поскапени ако не и повеќе

На martty06 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Колку е ЦТГ во Плодност? Има некоја што правела таму неделите пред пораѓај?

6. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    3.081
    36та недела само со рака ме провери докторот, носев со мене цтг од кај матичната од пред 1 недела и во Плодност не ми направија, снаа ми кога се пораѓаше и правеа само на денот на пораѓај. Не знам дали прават пред тоа, баш ме интересира и мене

7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    И мене за првото така, ама правев на неколку дена кај матичен, а сега нема. Мора негде да одам, не знам дали во државна само за цтг би ме примиле.

8. bebe2022

bebe2022 Нов член

Се зачлени на:
    21 мај 2022
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    500

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  9. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.324
    Допаѓања:
    33.660
    500 ден ми наплатија во 2021. Еднаш ми направија цтг во 39+ и еднаш на денот на породување, а од 36та почнав да одам на прегледи.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    чудно
    не заради поскапувањето на цените (тоа не ме чуди за ништо повеке) туку заради тоа што пречкртувале па допишувале со пенкало
    божем не можат да испечатат фино културно ‍♀️

На ija му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    809
    Незнам што да речам тогаш прв пат бев во плодност можи тогаш тазе им биле цените покачени па ги имаја поправано со пенкало сеа сигурно ги имаат вистинските цени испринтано ама без врска делуваше а одиш во приватна болница и многу гужва имаше и не ми оставија добар впечаток ко за прв пат ама тоа си е индивидуално.

12. Gabrielle...

Gabrielle... Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2019
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    239
    Дечки, за во Плодност за Марија Христовска што мислите? Два пати сум била кај нејзе, еднаш на втор скрининг и еднаш така на месечен преглед. Првиот пат секако дека скрининг повеќе време ми посвети внимание, вториот на брзинка некако. Ама објаснува и е непосредна, пријатна жена. Случајно кај нејзе излезе да отидам само таа имаше термин ние кога бевме во можност да отидеме. Е сега за царски и за пораѓај како е?

13. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.428
    Допаѓања:
    35.035
    За пораѓај незнам ама мене она ме правеше киретажа. Дали оти се погоди петок или баш тогаш имаа многу бебиња, многу каснеше. Имав во 8ипол сабајле закажано, таа ме почна во 11ипол. Била на 2 итни царски и киретажата е нели брза интервенција и не ми посвети ич внимание. Во ред е, знам дека царски е голема операција и далеку по комплицирано од ова, ама кога е веќе приватна болница и не платив мала сума, очекував повеќе и барем на термин да дојде колку-толку точно. Марија не ми остави баш убав впечаток, ваљда за пораѓај е друга, шознам. Исто и тогаш имаше само она термин, па ваљда има нешто штом само она е често со слободни термини а друг доктор нема :)
    За пораѓај ако би одела таму, не би ја избрала неа.

Последна измена: 23 јули 2022
  14. Gabrielle...

Gabrielle... Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2019
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    239
    Хм...е сега ме замисли. Слободно кај нејзе имаше затоа што нас ни одговараше да биде во неработен ден, за да не одам сама, а сопругот да не зема ден одмор, а докторката беше дежурна. Изгледа немаше други доктори со закажани термини. После пак баравме кај нејзе, ама од поручек после работа бидејќи патуваме од друг град, па ми дадоа термин пак кога е дежурна...
    Инаку вака фина ми остава впечаток, баш непосредна жена, и самата таа ни викаше прашувајте се што ве интересира. Ама мене секој преглед ми е благ стрес, па не ни знам тогаш што да прашам (facepalm)

Утре пак сум кај неа, пак баравме во неработен ден или од поручек :!: Тек сум 27ма недела :sweat:

15. Firework

Firework Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    9
    Здраво на сите. Ве молам за искуства ако имате за породување во вода во Плодност? Од Скопје сум, но не знам како би се организирала земајќи во предвид дека последниот месец секоја недела се оди на цтг. Ви благодарам.

На MartinaMM му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Јас се породив во Плодност, од Битола сум, ама сакам да кажам дека се е ствар на договор, а искрено сега се чудам и на прегледите што бев во последен месец нити еднаш не ми направија цтг. Прво цтг мене ми беше на бокс во родилна сала
    *ова за пред 3 год кажвам

17. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Мене ме правеше царски др.Марија и сум презадоволна од докторката. Побарај ми ги мислењата низ темиве, да не се повторувам.

Искрено од искуство да си кажам, јас бев на итен царски и докторката ги остави луѓето што си беа со термин, дојде да ме пораѓа. Јас не би замерила за тоа, стварно има итни случаеви.

На Gabrielle... му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Gegs

Gegs Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2021
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    9
    Здраво девојки, 33та полна недела сум, но имам предвремени контракции.. ако недај Боже дојде до породување овие недели, дали знае некоја дали примаат Плодност, дали има услови, некој ми велат дека само Скопје можело.. Јас не верувам дека приватна клиника би немала услови за предвремено породување..
    Ако има некој искуство нека сподели, фала ви

19. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    3.081
    После 33та недела примаат во Плодност.

На Gegs му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Gegs