Породување во Плодност или Државна во Битола?

Дискусија во 'Бременост' започната од NewMommy, 7 јануари 2016.

1. Gabrielle...

Gabrielle... Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2019
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    239
    Мене докторката ми рече пред 34та ако дојде ред, ќе морам на клиника :( и јас така направив некоја тажна фаца..па ми рече, абе што се секираш, ако ме слушаш да мируваш, ќе истераме без проблем...:drunk:

2. Gegs

Gegs Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2021
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    9
    И јас имам слушнато дека само на клиника, 34та ја почнувам денес, дај Боже да истераме, не сум станата од кревет..

На Gabrielle... му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mart3

Mart3 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    155
    Dali nekoja se ima porodeno vo drzavnata bolnica sega brzo i kAj koj doktor i kolku e zadovolna?

4. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.335
    Допаѓања:
    1.468
    Јас во мај се породив, природно кај Михајло..задоволна сум од него и сестрите.. условите не се сјајни, ама и не ни очекував којзнае што...слободно пиши ми ЛП ако те интересира нешто. Со лесно

На Mart3 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. KristinaM.

KristinaM. Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    57
    И јас се породив во државна неодамна, исто кај доктор Михајло. Самиот пораѓај беше многу тежок, саати бев оставена сама со болки без никаква асистенција и на крај имаше компликации од небрежност. Благодарна сум што бебето сега е во ред, но ве молам внимавајте каде одите.

6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.250
    Допаѓања:
    118.898
    Јас кај Михајло во јули со царски. Презадоволна :)

7. Karmina1989

Karmina1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    Исто мила и јас имав компликации во 31 недела и ми рекоја во случај да започни да се пораѓам само Скопје на клиника и дека во битолската болница можи после 34 недела дури. Фала му на Господ истерав до 37 недела.

8. Gabrielle...

Се зачлени на:
    15 јули 2019
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    239
    Фала му на Господ. Се породи, или тераш уште? Јас во четврток сум 34+0, сега имаме нов предизвик да стигнеме барем до 35та, да потпораснат малце, будејќи сум со скратен цервикс и близначка бременост. Белким ќе се издржи уште две недели... Сакам кај докторкава Марија да одам на пораѓај, бидејќи многу стекнав доверба во неа, многу убаво ми пристапи во целава ситуација, ем да ме опушти, но и да ми даде до знаење дека морам да бидам дисциплинирана за да издржиме...

9. Karmina1989

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    Da porodena sum veke, sinceto ima 10 meseci sega. Se poragjav vo drzavna kaj Mihajlo i dobro pominav. Istiot pristap go imav ko tebe, prvin imav cel da stigna do 34, posle ajde si rekov barem 36 pa prodolzi bremenosta ama vo strogo miruvanje bev, stanvav samo za do wc. I jas imav dosta skraten cevkis i plus krvarev vo 31 nedela ama se zavrsi dobro. So dobra misla i miruvanje se nadevam ke gi postignis tvoite celi . Pozdrav mila

10. Gabrielle...

Се зачлени на:
    15 јули 2019
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    239
    Фала ти многу за поддршката мила. Да е живо и здраво бебенцето :l:

На Karmina1989 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mart3

Mart3 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    155
    Zdravoo, za vo drzavnata dali ima nekoja iskustvo so nikolina? I so ke e potrebno za nosenje vo bolnica?

12. Karmina1989

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    Za prvata bremenost me porodi Nikolina. Vaka odnos ok bese korektna kon mene,da napomenam so prijatel bev kaj nea zakazana, dosta gruba bese pri vaginalnite pregledi, mi se cini poke tie me bolea od porodilnite bolki so ogled na toa sto imam slabi porodilni bolki. Iskreno so vtoriot poragjaj kaj dr. Mihajlo pominav polesno, dosta ponezen bese pri pregledite i isto sienjeto ne bolese so nego za razlika od prviot pat. Za raboti za bebeto ti trebaat pampersi, vlazni i pavloviceva. Za tebe spavaci, krpa za kapenje, Vloski Vir 3-4 paketcinja zavisi, podmetaci za da si stavas pod tebe da ne ti se valka carsavot i toa e vo glavno, a i 3 klizmi mi pobaraja pri priem za poragjaj. Pozdrav i so lesno

На fana и Mart3 им се допаѓа ова.
  13. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.250
    Допаѓања:
    118.898
    Другарка роди две кај неа. Ок е.
    После Михајло, таа најбарана е.
    За во болница спавача, влечки, вир влошки, сапун паста четка за заби чешел, ластик за коса, полнач, чорапи, подметачи за кревет ... за тебе тоа ми текнува.
    За бебе памперс влажни и павловичева.

На Karmina1989 и Mart3 им се допаѓа ова.
  14. Mart3

Mart3 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    155
    Kako odi postapkata za carski na drzavnata? Kolku vreme te cuvaat na intenzivna i od koga go nosat bebeto?

15. Julie. 91

Julie. 91 Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2022
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Здраво, дали некој има нов ценовник од Плодност, се зборуваше дека има ново покачување на цените.. Ви благодарам!

16. tanna13

tanna13 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2013
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    80
    Здраво, дали некоја има искуство за водење на бременост кај др.Марија во Плодност?

17. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    imam slusano od prijatelki i drugarka deka loso pominale so nea, odnosno samiot poragaj.
    Jas bev kak Kristinka, prezadovolna od pocetok do kraj. Uste 10 deca da rodam bi ja izbrala nejze.

18. Mika.goka

Mika.goka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2021
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    155
    Првата ќерќа кај докторка Кристинка, презадоволна сум.. сега сум повторно бремена и кај неа одам, и сум на релација мкд и бугарија. Достапна за се, имав и крварење во 12 недела а бев во бугарија и нон стоп со неа се консултирав и ми кажуваше што да правам и сите прегледи што ги правам тука и ги пуштам. Еве тераме 32 недела. Па здравје боже се враќам и ја чекаме другата ќерќа повторно со неа. Поздрав

19. Simple_girl05

Simple_girl05 Нов член

Се зачлени на:
    15 јануари 2022
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    5
    Zdravo!Jas pred nekolku meseci se porodiv so Iten carski Kaj dr Tihomir Velevski.Prvo ctg bolki nikakvi nemav a kontrakcii do nebo,Kaj bebeto počnaja da se gubat tonovi(da nema vozduh) i za 20 minuti me porodi so Nikolina.Dr Nikolina beše da me ostavat ušte nekoj den deka ke se smirat bolkite no doktorot odluči Sega e poragjam i za sekundi mi go spasi bebeto.Na kraj od poragjajot mu kaža dr Nikolina ubo Šo e porodivme Tiho lele Šo ke napraevme.Jas sum imala reperatura na matkata.Vo bolnica se ostanuva 5 denovi.Doktorot sekoj den ideše da proveri za ranata kako e,bez razlika dali beše na rabota ili ne.Za nas dr Tihomir ne e doktor tuku naš heroj

На Krismare, Liu, Mart3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    245
    Здраво девојки, ме интересира од кој месец е во ред да се почни со контроли во Плодност? Бидејќи имам приватно здравствено осигурување и планирам таму за пораѓај. Дали напоредно да одам и кај матичната и во плодност или? Прва бременост ми е, 12 недела сум. Секој совет е добредојден :)