Јас одев напоредно и во плодност и кај матичен. Нема правило, јас одев кај Кристинка таа ми имаше кажано, овде да дојди родилка и да нема ни еден преглед кај нас ние ке ја примиме, за то сме болница. Кога ке треба некои брисеви кои преку матичен се бесплтни таа сама ми кажа дека ке ги напрам преки матичен, имаат и тие ама претпоставувам се прескапи. Приска, поголеми скрининзи, преглед за срце ги направив плодност а секако има можност со упат од матичен да се направат на болница. Се е твој избор.
Здраво. Околу 72000 со епидурална анестезија. Ако треба нешто дополнително за мајката и бебето, пример сончање ако има жолтица, тоа се доплаќа.
Mozebi e glupavo prasanjeto ama sram ne sram ke prasam. Vie sto ste so carski vo Plodnost, kakov e rezot, horizontalen ili vertikalen? Na drzavno znam vertikalen bese kaj bratucetka mi, samo neznam kakva praksa imaat vo Plodnost.
Хоризонтален и многу ниско, неколку прсти под линија на гаќи е кај мене. Пред 3 месеци сум породена, само танка линија имам. Претходниот од пред 7 години ни на операција не можеше да го најди докторката.
@Lavica2602 Да, двата царски. И немав конци, не требаше ни мачкање нешто, втор ден се туширав најнормално. Не знам дали е кај сите доктори таму така ама од неа сум многу задоволна и од естетски како изгледа раната и од брзото заздравување.
I jas sum kaj nea, bas mi e milo vaka sto mi kaza. Svesna sum deka ne sme site isti, i za oporavuvanje posle carski e tesko (sepak e operacija), no mene mi e najvazno samo zivi i zdravi da izlezeme dvete, Gospod da ne cuva. Ti blagodaram premnogu, mnogu mi olesna.
Јас сум Охрид државна па иам хоризонтален рез и многу низок...можеби зависи од ситуација или од доктор..порано пред 20тина год знам ги правеа вертикално, во последно време немам видено мајка со вертикален рез..пак ќе речам изгледа е индивидуално
4 godini ima malata od bratucetka mi. Stvarno unakazena e. Sekako deka e individualno i kako ke ti se pogodi.
Imam bliski sto se porodile i vo drzavna Bitola i vo Plodnost.Site se so horizontalen rez.No na drugarka mi i rekoa deka mozebi ke ja porodat vertikalno oti bebeto e so glavata na gorniot del i mnogu visoko postaveno. Znaci sepak ima nekoja pricina za vertikalen rez...
И за многу високо може со низок хоризонтален рез, ама веројатно потешко е за докторот. Кај мене двете беа премногу високо со главче над папок и големи бебиња, првото го тргаа надолу, а сега за вториот царски од под гради ја турнаа исто ко за природен.
Здраво девојки.. Колку време се останува на болница во плодност ако се породиш природно? Ви благодарам
Најново е обавезно 2 ноќи за природно, 4 ноќи за царски, а доколку има потреба од некои причини се останува 3/5 ноќи. Блиска моја се породи во мај, се беше во ред, после 2 ноќи можеше да си оди, ама таа сакаше да остани од причина што доста и помогнале за со доењето.